Skocz do zawartości
pitney

Ładowanie Pixela 9 nową ładowarka Pixelsnap od Google'a - brak kompatybilności?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej 

od kilku tyg używam Pixela 9, a że jestem entuzjastą ładowania indukcyjnego i często z niego korzystam, postanowiłem nabyć nową ładowarkę Pixelsnap: https://store.google.com/pl/product/pixelsnap_charger_stand?hl=pl

Dodatkowo korzystam z etui Spigen (dokładnie tego: https://www.spigen.com/products/pixel-9-series-case-ultra-hybrid-metal-ring-magfit?variant=43729561157679)
Do ładowania używam ładowarki 45W.
Ładowanie odbywa się z mocą 5W.... również bez etui (brak magnesów w telefonie, dopiero Pixel 10 je ma) choć w spec. Pixela 9 napisane jest:

Cytat

Ładowanie bezprzewodowe do 15 W (Pixel 9), do 21 W (Pixel 9 Pro) i do 23 W (Pixel 9 Pro XL) w przypadku użycia ładowarki Google Pixel Stand (2 generacji). Do 12 W w przypadku użycia ładowarki EPP z certyfikatem Qi (sprzedawanej oddzielnie). Rzeczywista szybkość może być mniejsza.

Pisałem do google'a i zalecili mi factory reset...
Czy to rzeczywiście może pomóc? Qi2 Pixelsnapa powinno być kompatybilne z Qi1 z którego jak mniemam korzysta Pixel 9

Edytowane przez pitney

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle hajsu za ładowarkę?!! Ja mam jakąś za kilkanaście zł z action i działa.  W samochodzie samozamykający się uchwyt z Qi na kratce z aliexpress za kilkadziesiąt zł kupiony kilka lat temu i działa do teraz bez problemu. 

Tylko ja wychodzę z założenia że gdy chcę szybko podładować to tylko kabel a te wszystkie bezprzewodowe to takie doładowanie przy okazji. aha pixel 7 u mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem ją bo to żart po prostu, każą mi telefon resetować, coś jest na rzeczy, że nie ma kompatybilności Qi2 z 1.x (jaką ma Pixel 9), bo nawet na kumpla Apple'owskiej MagSafe Qi2 ładuje tak samo wolno.... Natomiast na 5letniej Belkina idzie szybciej....

Szkoda gadać, także to że Qi2 jest wstecznie kompatybilne, nie znaczy, że będzie to działać. Przestrzegam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Qi oficjalnie wspiera tylko 5 W, i akcesoria Qi 2 (takie jak Pixel Snap czy Apple MagSafe) wspierają 15+ W, ale nie zawsze wspierają dodatki w starszych wersjach Pixeli.

Jeśli dobrze pamiętam, tylko ładowarki Pixel Stand poprawnie ładują szybciej niż oficjalnie wspierane przez standard Qi.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi