Kapibara7 Opublikowano 6 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2025 Cześć wszystkim, Posiadam aktualnie obudowę Fractal Design Define R3 z której jestem bardzo zadowolony i nie chciał bym jej zmieniać, jestem w trakcie zamawiania GPU a jako że priorytetem jest dla mnie cisza mimo "przepłacenia" na 90% będzie to rtx 5060 ti Asus Prime który ma według producenta ma 304 mm (może ktoś ma i może realnie potwierdzić wymiar? w moim wypadku każdy mm się liczy). Moja buda według producenta przyjmuje karty do 290mm ale nie jest to prawdą, chyba dodają zapas na wtyczkę zasilania od przodu, w każdym razie zmierzyłem i to jest dokładnie 305 mm od śledzia więc mam bardzo mały margines bezpieczeństwa;). Czy ktoś ma doświadczenia z w/w obudowa/kartą tej długości? Z tego co widzę tą samą długość ma też np. Asus prime w RX 9060 XT wygląda na bliźniaczą konstrukcje chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapibara7 Opublikowano 21 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2025 Gdyby ktoś był ciekaw, uwierzyłem w poprawność w swoich pomiarów i strzał w 10, udało się zmieścić, zostaje luz na grubość dosłownie karki papieru, na czas wkładania (nie na siłę,sposobem:)) wyciągnąłem wszystkie sanki i druga osoba lekko naginała prowadnice od nich w miejscu GPU, po włożeniu wszystko spasowało idealnie. Zastanawiam się tylko czy w ta szczelinę na milimetr lepiej zostawić w spokoju czy włożyć jakąś cienką izolację? Myślę o ewentualnym zwarciu?, chociaż GPU od tej strony kończy się plastikiem i jakaś szczelinka mała jest, ale wole dmuchać na zimne. Tak to wygląda roboczo przed porządkami: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...