Skocz do zawartości
mostom

Karta Ati - dead.

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można zniszczyć kartę grafiki odrywając oryginalny radiator ? Chciałem podmienić radiator na lepsiejszy i po oderwaniu go pojawiły mi się na ekranie krzaczki. Przykleiłem spowrotem stary i do serwisu poszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ten "leprzy" radiator niemial solidnego mocowania, a moze caly niedolegal do gpu..

jak ja zmienialem na swoim radku 8500, to po 1 ustawilem domyslne ustawienia dla gpu, niestety krzaki nawet w windowsie sie pojawily, szybko wylocznylem kompa, poprawilem mocowanie radiatorka, tak zeby dociskal naprawde mocno i teraz dziala wszytko wysmienicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ten "leprzy" radiator niemial solidnego mocowania, a moze caly niedolegal do gpu..

Chyba raczej nie - bo karta działa - tylko krzaki się pojawiają ale w tle widać że coś leci. Więc GPU chyba cały.
RS chodzilo o to ze jesli radiator nie dolega dobrze do rdzenia to nie odprowadza dobrze ciepła i karta sie przegrzewa, stad te krzaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mostom napisał: 

RS napisał: 

Chyba raczej nie - bo karta działa - tylko krzaki się pojawiają ale w tle widać że coś leci. Więc GPU chyba cały. 

RS chodzilo o to ze jesli radiator nie dolega dobrze do rdzenia to nie odprowadza dobrze ciepła i karta sie przegrzewa, stad te krzaki.

potwierdzam - mialem to samo u siebie.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...