badboy11 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 jak w temacie- nie wiem jaki cooler kupic do mojego bartka, wiec prosze Was o pomoc w wyborze :) 1. najlepiej podobno kupowac coolery 80mm 2. nie musi byc to jakis ultracichy cooler- zeby tylko nie chodzil jak odkurzacz 3. cena: na pewno ponizej 100zl, najlepiej ok 50-60 pln :) 4. procesor raczej nie bedzie podkrecany, puszcze go na fsb 200MHz 5. moja plyta glowna to FIC AU13- ona z tego co wiem nie ma dziurek wokol CPU- to tez jest chyba wazne... to chyba tyle ... z gory dzieki za pomoc bo czym jak czym ale wentylatorami to mi sie nie chce nawet interesowac ... a poza tym mam niewiele czasu na podjecie decyzji ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 jak proc nie będzie podkręcany to wybór jest prosty: Spire whisper rock IV albo Falcon rock II. stawiam na tego pierwszego bo wg danych jest bardziej wydajny (ma więcej CFMów) ;) a cena podobna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Moja propozycja: Cooler Master X-Dream, tylko nie puszczaj go na pełne obroty bo będzie trochę hałasować, jak dasz go na ok. 3200 obr. to jest wydajniejszy od Spire whisper rock IV i Falcon rock II. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 chyba zdecyduje sie na falcon rock'a, ma niezle parametry w stosunku do ceny :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Ja polecam X-dreama, niezła wydanjnośc na min obrotach, i spora rezerwa mocy gdybyś sie chcił pobawić w extremalne O/C, tyle że nie obyło by się bez stoperów do uszu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 19 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2003 no wlasnie czytalem sobie o tym coolerze i w sumie kilka zl tylko drozszy :) a ma regulacje obrotow... tylko nie moge znalezc ile ma db przy min obrotach ... i ma mniejszy radiator od falcon'a... cooler Spire FalconRock II Przepływ powietrza: 28 CFM Głośność: 25 dBA Prędkość obrotowa: 2300rpm CoolerMaster X-Dream Prędkość obrotowa: 2500~4800 obr./min Przepływ powietrza: 31.4~62.8 CFM ktorys z tych dwoch :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Ja mam Cooler MAster i chodzi zajebiście 36-46 stopni jak gram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...