meeehau Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Witam, będę bardzo wdzięczny za pomoc w stworzeniu zestawu z rtx5080. Zależy mi na ciszy przede wszystkim, podświetlenie RGB mi niepotrzebne. Monitor posiadam 32 4k oled LG. Zwróciłem jakiś czas temu gotowy komputer 9800x3d, chłodzenie endorfy navis f280, obudowa phanteks xt view i rtx 5080 zotac solid core z uwagi na bardzo głośne chłodzenie navis f280. Komputer będzie używany do grania w multi w bf6. Budżet ok 12-14 tyś z win11. Jestem laikiem w temacie składania kompa, zależy mi bardzo na ciszy. Poczytałem trochę i może ciszej będzie z chłodzeniem powietrznym np phantom spirit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 13200 https://proline.pl/l/c6a97164 Karta. Dużo lepszym chłodzeniem i cichszym, ponadto 4 lata gwarancji po rejestracji na stronie producenta. Cooler AC od BQ z lepszymi wentylatorami jak i samym wykonaniem co w Thermalright. Nieco lepiej wyposażoną płyta na B850, 2TB SSD, dobrze wykonana i pojemna obudowa do której można dorzucić jeszcze jeden taki sam wentylator. Zasilacz z trybem półpasywnym i cichym wentylatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeehau Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Patrzyłem jeszcze, że techlipton poleca chłodzenie wodne hayate. Czy ten dark rock się zmieści spokojnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Techlipton poleca to za co mu płacą. Spokojnie się zmieści na wysokość 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiGo Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia W dniu 6.01.2026 o 11:53, meeehau napisał(a): Witam, będę bardzo wdzięczny za pomoc w stworzeniu zestawu z rtx5080. Zależy mi na ciszy przede wszystkim, podświetlenie RGB mi niepotrzebne. Monitor posiadam 32 4k oled LG. Zwróciłem jakiś czas temu gotowy komputer 9800x3d, chłodzenie endorfy navis f280, obudowa phanteks xt view i rtx 5080 zotac solid core z uwagi na bardzo głośne chłodzenie navis f280. Komputer będzie używany do grania w multi w bf6. Budżet ok 12-14 tyś z win11. Jestem laikiem w temacie składania kompa, zależy mi bardzo na ciszy. Poczytałem trochę i może ciszej będzie z chłodzeniem powietrznym np phantom spirit. A nie taniej wychodzi PS5 Pro w obecnych czasach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeehau Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 15 godzin temu, MiGo napisał(a): A nie taniej wychodzi PS5 Pro w obecnych czasach?? Mam ps5 pro i w trybie wydajności z większą ilością klatek bf6 wygląda strasznie słabo na 32 4k oled. A w trybie jakości 60fps input lag jest niegrywalny w multi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etranger Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia W dniu 06/01/2026 o 13:18, meeehau napisał(a): Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Patrzyłem jeszcze, że techlipton poleca chłodzenie wodne hayate. Czy ten dark rock się zmieści spokojnie? Nie tylko on, jeden monochromatyczny tez zachwala, generalnie to jest tak ze jeżeli za plecami gościa widzisz świecąca albo i nie, reklamę dystrybutora sprzętu to na 99.99% jego opinie sa gowno warte, a raczej warte sa tyle ile mu zapłacą. A z Hayate to wygląda tak, ze ubierasz garniak, wsiadasz w samolot, lądujesz w państwie środka, jedziesz taksówka i masz pincet hektarów fabryk w których produkują wszystko, ty masz tylko znaleźć cos co jest tanie i jako tako wygląda, potem kontraktujesz kontener lub dwa, wypełniasz mase dokumentów, potem przypływa to do Niemiec, gdzie jeden z moich znajomych kontroluje dokumenty celne i przygotowuje to do odbioru przez celników, a na sam koniec herbatkowy plastus i monochromatyczny tatuś upychają to wam, bo to jest nasze, przez nas zrobione (znalezione w Chinach) i my tym czymś otwieramy niedowiarkom oczy i nie jest to nasze ostatnie słowo. Wybacz nie mogłem się powstrzymać, ale narracja polskich techkomentatorow jest dla mnie nie do przyjęcia, i nawet ich poblokowałem w youtubach, ale z uporem maniaka co jakiś czas sa mi proponowani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...