Skocz do zawartości
Gość

No i sie zaczyna.

Rekomendowane odpowiedzi

yeeeeeah! dostalem wlasnie Athlona XP 1600+ z seri AGOIA 220. Biore sie za krecenie. Chlodzenie to cienkie Titan TTC D5TB ale zaloze wodne jak blok skitram narazie to jest tak :P : Dołączona grafika .Jak podkrece mocniej to wpadne i zarzuce screena . podkrecanie na zywo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty feflunie jeden :P (bez obrazy) masz go pierwszy!!!! :) Qrde poczekaj tylko jak mi jutro listonosz do drzwi zapuka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jestem zacofany ale to jest juz 0,13u czy 0,18??

Wytlumaczcie mi co oznacza napis 220 przy serii procka???

Tristan moje gratulacje oby tak dalej i to nadodatek przy AC i bez podnoszenia napiecia 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj go na fsb 166 to juz bedzie niezly wypas  :P  :P  :P

Den wlasnie gadalem z trisem i dziala na 1730MHz!!!!!! Czyli fsb 165!!!!! Co do postu wyrzej to jest 0,18!!!! i niech mi ktos powie, ze amd sie nie kreci :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest @2100+ 10,5x165mhz!!! wypas przeszedl stabilnie 3dmarka wynik ceienki bo grafa nie krecona i pamieci narazie na normal. Ale wazne ze procke 1600@2100+ jest stabilny jak skała. Vcore 1,85V ale zasilacz juz nie wyrabia i zapodaje 1,80-1,82V. Wrzucilbym wcpuid screen ale mi sie ACDsee trail time skonczyl :( sciagne jakiegos cracka i wrzuce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykle 128mb DDR 266mhz. Semicon (Hynix corporation). Dalem za nie 150zl wtedy kiedy kosztowaly 190zl :). Klikaj w config w moim podpisie tam masz napisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tris mam dwie prosby :) 1-sza to dawaj CCR :). 2-ga to Fps w Qwaku a jeszcze trzecia mam :) jakie masz temperatury na tym Titanie i XP2100+??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie się kręci.A jak ja polecałem brać 1600 zamiast 1700czy1800 to się ludzie burzyli...

A tak poza tym czemu nie dasz pełnego 166 by mieć dzielnik 1/5 (bo jak dobrze pamiętam to masz takowy).

A jeszcze napisz dokładnie oznaczenie procka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tris mam dwie prosby :) 1-sza to dawaj CCR :). 2-ga to Fps w Qwaku a jeszcze trzecia mam :) jakie masz temperatury na tym Titanie i XP2100+??

temp ok 50C. a Q3 jeszcze sprawdze narazie juz wiem ile idzie max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie się kręci.A jak ja polecałem brać 1600 zamiast 1700czy1800 to się ludzie burzyli...

A tak poza tym czemu nie dasz pełnego 166 by mieć dzielnik 1/5 (bo jak dobrze pamiętam to masz takowy).

A jeszcze napisz dokładnie oznaczenie procka...

heh tak sie sklada ze jak dam z 165 na 166mhz to lipa blue screnny :). Nie wiem czemu nawet jak Vdimm dam na 3.2V. Pobawie sie jeszcze w ccr i q3a. Heh A moj D650 chodizl na 180 mhz fsb. pobawie sie jeszcze w Vmem dla pamieci zeby dobrac do 165mhz i biore sie za testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! Qrde! Moje szczere gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! Qrde! Moje szczere gratulacje.

Dobra Overclocking procesora Athlon XP 1600+ z seri AGOIA 0220 z zablokowanym mnoznikiem chłodzonego Titanem TTC D5TB(3) zakończony!.Maxymalna stabilna czestotliwosc to 1740mhz(2100+)

poprzez 10,5*165mhz na Vcore 1,85V . Ja postanowilem pracowac na 1730mhz (2100+) poprzez 10,5*164mhz Vcore 1,85V ,dlatego ze nie chce pracowac na procku maxymalnie wykreconym i opuszczam o 10mhz :). Vdimm na memorkach to 2,6V podnoszenie nawet do 3,2V nie dalo stabilnego 166mhz. moze to wina zasilacza (jakis codegen 300w atx) ktory nie daje calego i stabilnego Vcore 1,85V. A moze chłodzenie za slabe??. Sam nie wiem. Wkazdym razie podkrecal bede jeszcze wyzej jak zaloze WC (narazie jestem bez bloku wodnego) a wczesniej jak dostane coolerki DR.Thermal do testow moze one beda lepsze niz Titan. To tyle :). W sumie to uwazam overclocking za udany:P. Aha dodam jeszcze ze procek jest zielony :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim (nie agoia) wyciagnalem 1764mhz, mam msi i najpierw lekko podkrecilem w biosie(1900+), a potem pod winowsem do 168mhz (fsb).

Jak wstawic obrazek z dysku :oops:

Jaka masz serie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne jest ona napisana na rdzeniu, za jakis tydzien bede mial volcano to wtedy sprawdze (a moze jutro...) sam jestem ciekaw. napisz moze jakie serie sa dobre, a jakie nie. zobaczycie moje wyniki po zalozeniu wc i odblokowaniu mnoznika :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jedna z wczesniejszych serii AGKGA ( proc kupiony w grudniu 2001 ), nigdy go nieprobowalem na maxa zylowac. Puscilem go na 1580 Mhz. Jestem ciekawy ile bezpiecznie mozna z niego wycisnac :?: . Wiem ze jest cpu datebase na overclockers.com ale tam sa nawet kosmiczne wyniki jak dla mnie tej serii 8O i wolal bym zdanie kogos z forum :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Novy'ego : żyłuj ile dasz rady - seria nie gwarantuje dobrego wyniku - ale też nie blokuje dobrego wyniku - może Twój akurat był bliżej środka krzemowego wafla i pójdzie bardziej 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...