Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 yeeeeeah! dostalem wlasnie Athlona XP 1600+ z seri AGOIA 220. Biore sie za krecenie. Chlodzenie to cienkie Titan TTC D5TB ale zaloze wodne jak blok skitram narazie to jest tak :P : .Jak podkrece mocniej to wpadne i zarzuce screena . podkrecanie na zywo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ty feflunie jeden :P (bez obrazy) masz go pierwszy!!!! :) Qrde poczekaj tylko jak mi jutro listonosz do drzwi zapuka :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Dobra jest @1900+ bez podnoszenia Vcore!! FSB 153mhz. ide krecic dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Chyba jestem zacofany ale to jest juz 0,13u czy 0,18?? Wytlumaczcie mi co oznacza napis 220 przy serii procka??? Tristan moje gratulacje oby tak dalej i to nadodatek przy AC i bez podnoszenia napiecia 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Daj go na fsb 166 to juz bedzie niezly wypas :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Daj go na fsb 166 to juz bedzie niezly wypas :P :P :PDen wlasnie gadalem z trisem i dziala na 1730MHz!!!!!! Czyli fsb 165!!!!! Co do postu wyrzej to jest 0,18!!!! i niech mi ktos powie, ze amd sie nie kreci :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 To mnie kreci :P 165 to juz cos hehehe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 no jest @2100+ 10,5x165mhz!!! wypas przeszedl stabilnie 3dmarka wynik ceienki bo grafa nie krecona i pamieci narazie na normal. Ale wazne ze procke 1600@2100+ jest stabilny jak skała. Vcore 1,85V ale zasilacz juz nie wyrabia i zapodaje 1,80-1,82V. Wrzucilbym wcpuid screen ale mi sie ACDsee trail time skonczyl :( sciagne jakiegos cracka i wrzuce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Quna u mnie to samo tez juz mi przysiada zasilacz. Solidnie rozjezdza napiecia :? . Czas pomyslec nad jakims mocniejszym :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 A jakie masz pamiątki????? :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 zwykle 128mb DDR 266mhz. Semicon (Hynix corporation). Dalem za nie 150zl wtedy kiedy kosztowaly 190zl :). Klikaj w config w moim podpisie tam masz napisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 ok zarzucam screen z WPCUID Athlon XP 1600+@2100+ 1730mhz! A to tylko titan ttc d5tb. Bede krecil jeszcze :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Gratuluje i zycze powodzenia co do dluzszej pracy tego procka od pozostalych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 ok zarzucam screen z WPCUID Athlon XP 1600+@2100+ 1730mhz! A pamieci pewnie jakies nie standardowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ale pieknie sie kreci, no wlasnie niech ktos teraz powie ze AMD sie nie kreci :D :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tris mam dwie prosby :) 1-sza to dawaj CCR :). 2-ga to Fps w Qwaku a jeszcze trzecia mam :) jakie masz temperatury na tym Titanie i XP2100+?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Pięknie się kręci.A jak ja polecałem brać 1600 zamiast 1700czy1800 to się ludzie burzyli... A tak poza tym czemu nie dasz pełnego 166 by mieć dzielnik 1/5 (bo jak dobrze pamiętam to masz takowy). A jeszcze napisz dokładnie oznaczenie procka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tris mam dwie prosby :) 1-sza to dawaj CCR :). 2-ga to Fps w Qwaku a jeszcze trzecia mam :) jakie masz temperatury na tym Titanie i XP2100+??temp ok 50C. a Q3 jeszcze sprawdze narazie juz wiem ile idzie max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Pięknie się kręci.A jak ja polecałem brać 1600 zamiast 1700czy1800 to się ludzie burzyli... A tak poza tym czemu nie dasz pełnego 166 by mieć dzielnik 1/5 (bo jak dobrze pamiętam to masz takowy). A jeszcze napisz dokładnie oznaczenie procka... heh tak sie sklada ze jak dam z 165 na 166mhz to lipa blue screnny :). Nie wiem czemu nawet jak Vdimm dam na 3.2V. Pobawie sie jeszcze w ccr i q3a. Heh A moj D650 chodizl na 180 mhz fsb. pobawie sie jeszcze w Vmem dla pamieci zeby dobrac do 165mhz i biore sie za testy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tris mam dwie prosby :) 1-sza to dawaj CCR :). 2-ga to Fps w Qwaku a jeszcze trzecia mam :) jakie masz temperatury na tym Titanie i XP2100+??temp ok 50C. a Q3 jeszcze sprawdze narazie juz wiem ile idzie max. O! Qrde! Moje szczere gratulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tristan to ma dopiero szczescie do prockow ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tris mam dwie prosby :) 1-sza to dawaj CCR :). 2-ga to Fps w Qwaku a jeszcze trzecia mam :) jakie masz temperatury na tym Titanie i XP2100+??temp ok 50C. a Q3 jeszcze sprawdze narazie juz wiem ile idzie max. O! Qrde! Moje szczere gratulacje. Dobra Overclocking procesora Athlon XP 1600+ z seri AGOIA 0220 z zablokowanym mnoznikiem chłodzonego Titanem TTC D5TB(3) zakończony!.Maxymalna stabilna czestotliwosc to 1740mhz(2100+) poprzez 10,5*165mhz na Vcore 1,85V . Ja postanowilem pracowac na 1730mhz (2100+) poprzez 10,5*164mhz Vcore 1,85V ,dlatego ze nie chce pracowac na procku maxymalnie wykreconym i opuszczam o 10mhz :). Vdimm na memorkach to 2,6V podnoszenie nawet do 3,2V nie dalo stabilnego 166mhz. moze to wina zasilacza (jakis codegen 300w atx) ktory nie daje calego i stabilnego Vcore 1,85V. A moze chłodzenie za slabe??. Sam nie wiem. Wkazdym razie podkrecal bede jeszcze wyzej jak zaloze WC (narazie jestem bez bloku wodnego) a wczesniej jak dostane coolerki DR.Thermal do testow moze one beda lepsze niz Titan. To tyle :). W sumie to uwazam overclocking za udany:P. Aha dodam jeszcze ze procek jest zielony :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tristan to ma dopiero szczescie do prockow ;]no tylko ze juz zjaral dwa durony :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Tristan to ma dopiero szczescie do prockow ;]no tylko ze juz zjaral dwa durony :). hehehe no, ale ten to Ci sie naprawde extra trafil ;]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Na moim (nie agoia) wyciagnalem 1764mhz, mam msi i najpierw lekko podkrecilem w biosie(1900+), a potem pod winowsem do 168mhz (fsb). Jak wstawic obrazek z dysku :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Na moim (nie agoia) wyciagnalem 1764mhz, mam msi i najpierw lekko podkrecilem w biosie(1900+), a potem pod winowsem do 168mhz (fsb). Jak wstawic obrazek z dysku :oops: Jaka masz serie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Zapewne jest ona napisana na rdzeniu, za jakis tydzien bede mial volcano to wtedy sprawdze (a moze jutro...) sam jestem ciekaw. napisz moze jakie serie sa dobre, a jakie nie. zobaczycie moje wyniki po zalozeniu wc i odblokowaniu mnoznika :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ja nie patrzyłem na serie swojego proca ale tesz sie nieźle kręci przy zablokowanym mnożniku kręce go z 1500+ na 1900+ czyli fsb 160x10 chodzi jeszcze na 163x10 a na wiecej nie pozwala płyta :evil: i pamiątki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ja mam jedna z wczesniejszych serii AGKGA ( proc kupiony w grudniu 2001 ), nigdy go nieprobowalem na maxa zylowac. Puscilem go na 1580 Mhz. Jestem ciekawy ile bezpiecznie mozna z niego wycisnac :?: . Wiem ze jest cpu datebase na overclockers.com ale tam sa nawet kosmiczne wyniki jak dla mnie tej serii 8O i wolal bym zdanie kogos z forum :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Do Novy'ego : żyłuj ile dasz rady - seria nie gwarantuje dobrego wyniku - ale też nie blokuje dobrego wyniku - może Twój akurat był bliżej środka krzemowego wafla i pójdzie bardziej 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...