Skocz do zawartości
wizjonerek

2 soltek SLdrv5rev C w tym roku RIP :(

Rekomendowane odpowiedzi

nie no już nie moge z tymi soltekami ale bo ja przeginam (w przykrecaniu WB albo chipset jest wrazliwy na jakikolwiek dotyk.

już 2 solteka zwaliłem w tym roku :( jak wszyscy wiedzą mam WC moda in home bloczki na CPu,GPU i teraz zrobiłem na chipset . ale wystarczy nawet delikatnie dokrecić WB do chipsetu i płyta zaczyna wariować (zwiechy ,wawalenie systemy nie rozpoznawanie dysków) i inne tego typu historie .zaznaczam ze bez WB na chipsecie płyta stabilna jak skała..

myslałem ze moze za mocno przykrecam WB i uszkodziłem chipset za 1 razem wiec za 2 razem zanim znów sie zdecydowałem na WB na chipsetcie minęło trochę czasu (kasa z nieba nie lata ) i teraz ZNOWU > delikatnie przykreciłem WB aby znów nie zamocno pikenie idalnie przylega i płyta znów zwariowałaaaaaaaaa . nie widział dysków. co chwile sie wieszała . w koncu jakoś zaczeła działać i chodziła 1 dzień wczoraj cały . wróciłem z pracy zresetowałem kompa bo instalowałem nero i na tym się skończyło płyta zdechła. Co jest Grane z tą wersją solteka taka wrazliwa czy ja coś zle robie bo to przecież nie mozliwe :( 2 płyty w 8 miesiecy (bo mamy sierpień) i za kazdym razem po założeniu WB na chipset.. Teraz kupie Epoxa 8rda+ ma lepsze mozliwosci OC :) co mnie najbardziej interesuje . ale jak znów założe WC na chipset i sie zwali to ogłaszam wszem i wobec ze posprzedaje cały sprzet przeprowadze sie na pustynie i bede do konca zycia uprawiał mantre, bez telewizji telefonów komputerów. :D 8) :lol: a nawiasem jakieś pomysły co moze być przyczyną takiego padania ???? bo nie natsracze z pieniedzmi na sprzet a żona mnie zatłucze. :twisted: jak jej powiem ze musze znów płyte kupić:)

Update mówiąc "za 1 razem" miałem na mysli 1 płyte a mówiąc "za 2 razem" miałem na mysli 2 płyte grgrgrggr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema VIP :) wiesz niby nie potrzebna woda ale moje obydwie płyty miały kiedy jechały na fsb ok 180 ponad 53 stopnie nawet zdjęcie radiatora szlif i pasta srebrna nie poroawiły znaczoco sytuacji tem. była w okolicach 50 stopni. wiatraki u mnie nie mają racji bytu w kompie :D . stad decyzja o założeniu WB na chipset ale znów sytuacja jak poprzednio czy dokrece lekko czy mocno czy cokolwiek płyta dostaje Swira i zdycha. co jest kurde grane :( znów musze kupić nową: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema VIP :) wiesz niby nie potrzebna woda ale moje obydwie płyty  miały kiedy jechały na fsb  ok 180 ponad 53 stopnie nawet zdjęcie radiatora szlif i pasta srebrna nie poroawiły znaczoco sytuacji tem. była w okolicach 50 stopni. wiatraki u mnie nie mają racji bytu w kompie :D . stad decyzja o założeniu WB na chipset ale znów sytuacja jak poprzednio czy dokrece lekko czy mocno czy cokolwiek płyta dostaje Swira i zdycha. co jest kurde grane :( znów musze kupić nową: :?

hmmm.....plyta calkowicie nie reaguje,czy wydaje jakiekolwiek dzwieki ?? wentyle sie kreca ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta praktycznie Dział jak by nie działała .reaguje normalnie na power on power of na płycie wiatraki startują a ekran czarny jak tyłek muzyna . tak samo jak w poprzedniej która tez zdechła. Sorki ale mam teraz cisnienie 110/150 bo znów musze kupić płyte . dzisiaj ją obejże moze coś sie zjarało tylko nie wiem dlaczego . przeciez przykrecenie bloki nie wiąze się praktycznie z rzadną ingerencją. :( nie raz to robiłem na innych płytach a tylko z tymi mam take jaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta praktycznie Dział jak by nie działała .reaguje normalnie na power on power of na płycie wiatraki startują a ekran czarny jak tyłek muzyna . tak samo jak w poprzedniej która  tez zdechła. Sorki ale mam teraz cisnienie 110/150 bo znów musze kupić płyte . dzisiaj ją obejże moze coś sie zjarało tylko nie wiem dlaczego . przeciez przykrecenie bloki nie wiąze się praktycznie z rzadną ingerencją. :( nie raz to robiłem na innych płytach a tylko z tymi mam take jaja.

a jesli odpalasz kompa BEZ pamieci to plyta piszczy czy siedzi cicho ??

jesli siedzi cicho a wiatraki sie kreco to plyta jest walnieta programowo,a nie napieciowo.Mialem tak z moim starym EPoXem 8K7A+,wymienile kostke biosu na nowa i plyta pieknie ruszyla,wydatek 40zl i plyta poszla za 200zl :wink: Wczesniej odmowila posluszenstwa po awarii zasilacza (rubikon300W szit pokroju codegena) niestety moj D850 tego nie przezyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta siedzi cicho bios już sprawdzany na innej kosci  z pamieciami czy bez z grafiką czy bez z nową koscią biosu czy innym prockiem to samo włacza się reaguje na power on/off na płycie ale ciemnica . reszta sprzetu sprawdzana i sprawna .

no to czeka Cie przeglad cennikow i wybor nowej plytki.Jestes zdecydowany na tego EPoX'a czy moze troszke podyskutujemy na ten temat :wink: :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś z uziemieniem bloczku? Być może jakieś minimalne masz przebicie na pompce, co sprawia że chipset wariuje...

komp całyt uziemiony ostatnio zauwazyłem ze jak dotknę kompa (nawet przy wyłączonej pompce ) i równoczesnie się uziemie (np.dotknę kaloryfera) to mnie deczko kopie czyli cośchyba jest nmie tak z zasilaczem sprawdzałem czy nie mam gdzies uszkodzonego przewodu albo czy w zasiłce coś nie swiera ale wszystko optycznie wygląda normalnie. to nie zmiena faktu ze płyta już zdechła teraz kupie zasiłke i płyte jak sie zas zwali to sie przeprowadzam na sachare kontenplować na temat istnienia swiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...