Popixs Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 niestety nie posiadamy zadnej sztuki, ja wlasne wychodze z domu, ale jesli ktos z nukleonem chcialby nam pomoc w gdyni dzisiaj to niech sie skontaktuje ze mna 605088827. over&out Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 heh, zaprojektowałem i zleciłem wykonanie prawie takiego samego bloku, mój rożni się od tego bloku popixs'a tym że króćce wylotowe mają taką samą średnicę jak wlotowy po to żeby nie przechodzić na złączkę Y o mniejszej średnicy. otwory na śruby którymi skręca się bloczek są sfazowane tak że główki śrubek chowają się w pleksie (estetyczniej to wygląda). dodatkowo w pleksa jest podświetlona przez dwie ultra jasne niebieskie diody. no i najważniejsze mój nie był robiony na cnc, dlatego będzie trochę tańszy. zdjęcia zapodam za parę godzin (czekam na cyfraka). BTW: good job popixs :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Wiem ze pytanie troche nie na temat, ale: zna ktos stronke z aktualnymi zestawieniami blokow (pewnie zagraniczna). :?: Z gory dzieki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 1. przeczytaj caly topic to dowiesz sie ze zlaczki sa calkowicie konfigurowalne, zreszta wyjscia na waz 12 sa po to zeby nie trzeba bylo redukcji do bloczkow nb/sb/gpu 2. nam poprostu bardziej sie podoba nieschowany lepek, jesli ktos chce, spoko, mozemy mu je schowac 3. null problemo, ale skoro jeszcze nie mam zdjec to sie nie bede chwalil podswietlanym topem, mam nadzieje ze jutro sie pochwale. 4. nie wiem jak do tego doszedles, ale cnc jest tansza przy seryjnej produkcji. testy juz sie odbyly, podam je dzisiaj jak chwile odpoczne i zdjecia wrzuce na kompa. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Jesli chodzi ci o oferty sprzedazy blokow to na mysl nasuwaja mi sie dwie: - www.mcs.pc.pl - www.blokiwodne.republika.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Raczej chodzi mi o testy wielu blokow (w tym tych najnowszych). Podejrzewam ze jest jakis amer. servis ktory robi testy na biezaco. :roll: PS: A te strony co podales to chyba zna kazdy zainteresowany tematem :lol: Ale dzieki ... Nadal prosze o linki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 He he male nieporozumienie, a co do testow blokow to beda one przeprowadzone w sierpniowym wydaniu chipa, mam tylko nadzieje ze podejda w miare profesjonalnie do sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 He he male nieporozumienie, a co do testow blokow to beda one przeprowadzone w sierpniowym wydaniu chipa, mam tylko nadzieje ze podejda w miare profesjonalnie do sprawy. Jezeli beda takie jak zwykle, to :lol: CHIP raczej nie jest "mocny" w WC :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Chip jest tylko w jednym mocny - w reklamach (często ukrytych). I dziwnie sprzęt reklamodawców często wygrywa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Chip jest tylko w jednym mocny - w reklamach (często ukrytych). I dziwnie sprzęt reklamodawców często wygrywa ;) Ale to zapewne calkowite zbiegi okolicznosci :wink: Poprostu pozade firmy daja im sprzet :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 He he male nieporozumienie, a co do testow blokow to beda one przeprowadzone w sierpniowym wydaniu chipa, mam tylko nadzieje ze podejda w miare profesjonalnie do sprawy. Jezeli beda takie jak zwykle, to :lol: CHIP raczej nie jest "mocny" w WC :? no w AC to oni też nie są "najmocniejsi" :lol: chodzi mi tutaj o numer,w którym było o overclockingu i przy okazji o coolerach różnych..wygrał w kategorii AMD jakiś śmieszny spire z miedzianą podkładką a w teście brał też udział np. volcano 7+(high) :lol: co za typy... :lol: i chyba na tym volcano niby było 67 C a na tym spire 55 C 8O :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 sluchajcie dzwonilem do Chipa w sprawie tego testu bedzie to test gotowych zestawow wiec sprzety tylko powyzej 600 zl i zgadnijcie co bedzie w tym towarzystwie C P C ale daja plame rozmawialem z redaktorem fanem WC ucielismy sobie ponad 30 min pogawedke polecilem mu nasze forum no i Mate`a niech wie ze Polak tez potrafi wiec nie wiarzcie z tym testem wielkich nadzieji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Widze ze zaczyna sie robic balagan, a co do CHIPA to bez komentarza mi to pismo kojarzy sie z "ARCHIWUM X" (tam tez wszystko jest mozliwe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 www.overclockers.com Aktualne i bardzo obiektywne testy WB. Ja chce takie w naszym pieknym kraju!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 co tam gadanie Witchhunter czeamy na testy tego bloczka - bo nie wiem czy juz kase odkladac - wreszcie cos sie dzieje ciekawego na tym rynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Kurcze, oni chyba spia. Z tego co mi wiadomo to bloczek okazal sie wydajniejszy od ATLANTISA. Tyle wiem i sam czekam z niecierpliwoscia na dokladne wyniki testow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Mialy byc dzis wieczorem , tylko co oni uwarzja za wieczor :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 To ze czas jest pojeciem wzglednym to wiedzialem, ale nie wiedzialem ze w takim stopniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 wydaje mi sie ze szansa na test blokkow jest i to w Chipie ten redaktor co z nim rozmawialem jest chyba calkiem wysoko postawiony w redakcji a jest fascynatem WC wiec moze tylko nie psioczcie ze Chip ble pewnie czytacie komputer swiat :) zartowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 A tak w oczekiwaniu na wyniki testow moze powiecie mi cos na temat tej pompki? Warto w to inwestowac??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15494729 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Tu masz troszkę szerszą ofertę co możę pomóc... http://colisa.com.pl/?/l-Hailea.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Tu masz troszkę szerszą ofertę co możę pomóc...http://colisa.com.pl/?/l-Hailea.shtmlW sumie to chodzilo mi o opinie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=510516 tutaj zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Tez mnie zainteresowal bloczek ZM-WB2, wiec jakby ktos mogl napisac cos na jego temat byloby super. Z tego co pamietam Nukleon byl o 2-3 stopnie lepszy - powod - woda plynie zbyt daleko od rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Na tej stronce byl test bloczku : :arrow: http://www.bit-tech.net/review/234/ Natomiast jego cena na www.sirius.pl wynosi - 239 zl Z tego co pamietam Nukleon byl o 2-3 stopnie lepszy - powod - woda plynie zbyt daleko od rdzenia Ale skoro tak twierdzisz to nie ma sensu przeplacac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soobaroo Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 witam, tak jak mówiłem wrzucam fotki na forum do oceny (i wyceny przy okazji) zauważyłem, że Copperfield ma węższe finy i węższy sprayer niż w moim bloku. witch & popixs czy jest możliwość podesłać Wam mój bloczek do testu w tej samej konfiguracji co przy Copperfieldzie i Atlantisie ? jestem ciekawy jakie temperaturki w tym configu miałby mój blok.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 sprawa naszego sprayera jest ciagle w fazie testowania. Podeslac mozesz oczywiscie, pogadaj z popixsem. Czy bedzie testowany na poprzednim "zestawie" czy na czyms bardziej pro zobaczymy, jutro postaramy sie zmontowac jakis die simulator (PROSBA DLA LUDZI, mozecie podac wymiary rdzeni odpowiednio 0.13 i 0.18 dla AMD i samego rdzenia P4 jak ktos ma - nie interesuje mnie ta czapeczka na wierzchu...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Witchhunter palomino ma: 10.9mm x 11.5mm wg mojej suwmiarki :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 witam, tak jak mówiłem wrzucam fotki na forum do oceny ladnie te bloczki wygladaja :) i widze otworek na LED-a :) moj maze4 tez ma zrobiony otworek przeze mnie i wstawiona diodke UV :) arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...