metal Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Chce kupić hdd i myśle nad seagate barracuda 7.200 80gb ale czytałem że niektórym ten hdd "odchodzi" to jak jest z tym hdd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Każdy dysk może paść, tylko jedne częściej inne rzadziej :wink: . Do Seagate jakoś nigdy nie miałem przekonania więc polecam Maxtora i ew. WD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 segaty sa jedne z najcizszych dyskow, a w testach sa na najwyzszych pozycjach, wiec polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaser Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 mam Barracude 7200.7 ale 40 GB - dysk jest cichy, szybki - nie mam do niego zastrzezen oprocz jednego gwarancja 1 rok. moj chodzi juz miesiac bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaser Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 mam Barracude 7200.7 ale 40 GB - dysk jest cichy, szybki - nie mam do niego zastrzezen oprocz jednego gwarancja 1 rok. moj chodzi juz miesiac bezproblemowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Powiem ci tylko tyle, mam Barracudę i sobie chwalę - szybki i cichy, ale dzisiaj kupisz go tylko z roczną gwarancją. Różnie to bywa z niezawodnościa i następny mój dysk to będzie nie tak drogi WD Caviar 80 GB 8MB Cache z 3 latkami gwarancji - można spać spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja bym ci polecił WD 80giga 8mb 3lata gwarancji(400zł) albo jescze bardziej WD120Giga 8mb (520) to tylko 120zł a 40 giga wiecej .Sa to dyski bardzo dobre , cichutkie i bardzo szybkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 a moze by tak poszukac ? - temat dyskow jest juz tak przewalkowany ze mozna sie porzygac ze szczescia :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 chyba wezmę jednak seagate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Z dyskow WD Maxtor Seagate o takich samych parametrach powinienes byc tak samo zadowolony. Patrz na ktory jest dluzsza gwarancja. Jak dolozysz pare zlotych do 120 GB to nie tylko dysk bedzie wiekszy ale i bedzie mial dluzsza gware (ale upewnij sie przed zakupem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Jak dolozysz pare zlotych do 120 GB to nie tylko dysk bedzie wiekszy ale i bedzie mial dluzsza gwarehmm ciekawe dlaczego mialo by byc tak ze jak dysk ma wieksza pojemnosc to od razu ma miec dluzsza gwarancje? ja jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 bo tak jest w przypadku baraków 80 maja 1 rok ale juz 120 maja 3 lata- wynika to z wprowadzenie ponownie 3 lat gwary na niektóre modele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ja bym ci polecił WD 80giga 8mb 3lata gwarancji(400zł) albo jescze bardziej WD120Giga 8mb (520) to tylko 120zł a 40 giga wiecej .Sa to dyski bardzo dobre , cichutkie i bardzo szybkie. Chyba nie wiesz co piszesz ? miałeś kiedyś cichy dysk w domu ? Ja mam w pracy w 4 komputerach dyski WD 80 GB/8 MB Cache - i żaden z nich nie jest cichutki (co prawda wszystkie są wydajne), kupiłem mojej dziewczynie dysk WD 40 GB/8MB Cache - i też nie jest cichutki. Jeśli uważasz że WD jest cichutki bo go nie słychać, to pewnie masz Volcano 7+ ustawione na High. Ja jak wyciszałem komputer (wentyl w zasilce 5V - 1100 rpm), wentyl na procku Arctic Cooling slim silent pro TC (1600 rpm), GF4 - zalman - to najgłośniejszym elementem jest właśnie Barracuda (która jest o wiele cichsza od WD - ale ma tylko rok gwarancji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja tam mam wlasnie zamowilem seagate 80gb SATA 8mb cache i mysle, ze sata rządzi! a poza tym jest niezla promocja na te dyski na - www.proline.pl!!!355zl!!! polecam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ja bym ci polecił WD 80giga 8mb 3lata gwarancji(400zł) albo jescze bardziej WD120Giga 8mb (520) to tylko 120zł a 40 giga wiecej .Sa to dyski bardzo dobre , cichutkie i bardzo szybkie. Chyba nie wiesz co piszesz ? miałeś kiedyś cichy dysk w domu ? Ja mam w pracy w 4 komputerach dyski WD 80 GB/8 MB Cache - i żaden z nich nie jest cichutki (co prawda wszystkie są wydajne), kupiłem mojej dziewczynie dysk WD 40 GB/8MB Cache - i też nie jest cichutki. Jeśli uważasz że WD jest cichutki bo go nie słychać, to pewnie masz Volcano 7+ ustawione na High. Ja jak wyciszałem komputer (wentyl w zasilce 5V - 1100 rpm), wentyl na procku Arctic Cooling slim silent pro TC (1600 rpm), GF4 - zalman - to najgłośniejszym elementem jest właśnie Barracuda (która jest o wiele cichsza od WD - ale ma tylko rok gwarancji) jesli napisal o WD120GB to moze to byc prawda - wiele osob mi to potwierdzalo na gieldzie komp :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 dobra podjąłem decyzję WD Caviar 80gb 8mb cache Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...