Skocz do zawartości
metal

hdd... jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem ci tylko tyle, mam Barracudę i sobie chwalę - szybki i cichy, ale dzisiaj kupisz go tylko z roczną gwarancją. Różnie to bywa z niezawodnościa i następny mój dysk to będzie nie tak drogi WD Caviar 80 GB 8MB Cache z 3 latkami gwarancji - można spać spokojnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dyskow WD Maxtor Seagate o takich samych parametrach powinienes byc tak samo zadowolony. Patrz na ktory jest dluzsza gwarancja. Jak dolozysz pare zlotych do 120 GB to nie tylko dysk bedzie wiekszy ale i bedzie mial dluzsza gware (ale upewnij sie przed zakupem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dolozysz pare zlotych do 120 GB to nie tylko dysk bedzie wiekszy ale i bedzie mial dluzsza gware

hmm ciekawe

dlaczego mialo by byc tak ze jak dysk ma wieksza pojemnosc to od razu ma miec dluzsza gwarancje? ja jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym ci polecił WD 80giga 8mb 3lata gwarancji(400zł) albo jescze bardziej WD120Giga 8mb (520) to tylko 120zł a 40 giga wiecej .Sa to dyski bardzo dobre , cichutkie i bardzo szybkie.

Chyba nie wiesz co piszesz ? miałeś kiedyś cichy dysk w domu ? Ja mam w pracy w 4 komputerach dyski WD 80 GB/8 MB Cache - i żaden z nich nie jest cichutki (co prawda wszystkie są wydajne), kupiłem mojej dziewczynie dysk WD 40 GB/8MB Cache - i też nie jest cichutki.

Jeśli uważasz że WD jest cichutki bo go nie słychać, to pewnie masz Volcano 7+ ustawione na High.

Ja jak wyciszałem komputer (wentyl w zasilce 5V - 1100 rpm), wentyl na procku Arctic Cooling slim silent pro TC (1600 rpm), GF4 - zalman - to najgłośniejszym elementem jest właśnie Barracuda (która jest o wiele cichsza od WD - ale ma tylko rok gwarancji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym ci polecił WD 80giga 8mb 3lata gwarancji(400zł) albo jescze bardziej WD120Giga 8mb (520) to tylko 120zł a 40 giga wiecej .Sa to dyski bardzo dobre , cichutkie i bardzo szybkie.

Chyba nie wiesz co piszesz ? miałeś kiedyś cichy dysk w domu ? Ja mam w pracy w 4 komputerach dyski WD 80 GB/8 MB Cache - i żaden z nich nie jest cichutki (co prawda wszystkie są wydajne), kupiłem mojej dziewczynie dysk WD 40 GB/8MB Cache - i też nie jest cichutki.

Jeśli uważasz że WD jest cichutki bo go nie słychać, to pewnie masz Volcano 7+ ustawione na High.

Ja jak wyciszałem komputer (wentyl w zasilce 5V - 1100 rpm), wentyl na procku Arctic Cooling slim silent pro TC (1600 rpm), GF4 - zalman - to najgłośniejszym elementem jest właśnie Barracuda (która jest o wiele cichsza od WD - ale ma tylko rok gwarancji)

jesli napisal o WD120GB to moze to byc prawda - wiele osob mi to potwierdzalo na gieldzie komp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...