Skocz do zawartości
Gość

problem z kompem

Rekomendowane odpowiedzi

witam..

mam 2 problemy z moim sprzetochem a mianowicie nieraz przy korzystaniu z kompa mam taki efekt ze jakby sie dysk "zapychal" tzn system stoi a kontrolka od hdd swieci sie przez pewien czas... dopiero po chwili wszystko wraca do normy....

a druga sprawa to jest taka ze jak slucham sobie muzyki albo korzystam z karty dzwiekowej (rozne aplikacje) to podczas jak pracuje dysk slyszalne sa wyrazne trzaski w dzwieku..

co na to mozecie poradzic ??

konfig mojego kompa w opisie mysle ze powinien staryczyc.. jak cos to pytac to dam wiecej informacji

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm z dzwiekiem sobie poradzilem choc nie do konca ...(zmienilem stery)..ale nadal sa jeszcze jakies trzaski (szczegolnie przy ogladaniu DIVX'uff) czy zuzycie procesora na poziomie 85% przy ogladaniu filmu moze cos takiego powodowac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to coś takiego na Twoje problemy. Jak masz ćwierkanie podczas np. oglądania filmów z płytki, to zajrzyj do Volume Control-czy coś w tym stylu- i wycisz całkowicie CD-ROM. Może on przesyła dźwięk analogiczny na kartę i do głośników. Tylko pamiętaj, że go wyłączyłeś przy próbie odtwarzania CD z muzyką.

Co do zawieszeń kompa Ja takie chwilowe PAUZY miałem pewien czas i one się nasilały stopniowo. Aż w końcu wogóle się komp zawieszał. Winna była temu myszka. Potem wogóle jej komp nie widział. Nie pomagały nawet instalowanie windy od początku. Sprawdź Swoją mysz na innym sprzęcie ale lepiej może weź dobrą mysz i podłącz ją u Siebie. Bo Twoja stara mysz może dobrze działać na innym sprzęcie, A wtedy można nie wykryć problemu.

A może w biosie, nie masz włączonej opcji Spread Spectrum Modulated na Enabled.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm mam wylaczonego cdeka (tzn nawet kabelek audio odpialem od cdroma) myszka odpada (jest dobra napewno i na innych jest to samo)

co do dma mam je wlaczone

no i teraz lamerskie pytanie... co to wlasciwie jest ten spread spectrum w biosie.. nie mam tam opcji enabled tylko jakies wartosci a mianowicie

1.5% (CNTR)

0.6% (CNTR)

1.5% (DOWN)

0.6% (DOWN)

ktora wybrac i co one daja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...