Skocz do zawartości
virtuomaniak

Moje glosniki od kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

ale raczej mnei obchodzi ile masz swoja mobo?tego msi i czy dziala ci spoko bo ja swoja to juz 3 razy wymienialem...  

Nie rozumiem :) Chodzi Ci o plyte glowna? Hm u mnie chodzi bardzo dobrze i jak na razie nie narzekam (mam nadzieje ze to sie nie zmieni:D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to seria plyty, pytanie czy zmieniales bios od czasu zakupu plyty jesli nie to NIE proponuje wesji 1,3 bo sypie plyty.... wiem bo 3 poszly do serwosu :( a rev przycztasz na plycie jest naklejka czy tam napisane rev.1.0 czy np 1.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestes jedynym, ktory ma cos takiego.

Kumplowi zdarzalo sie grywac po dyskotekach, a zeby sprzet nie stal bezuzytecznie w tygodniu, podlaczal do kompa wzmacniacz Pionka i odpowiedniej mocy kolumny (parametrow nie znam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

calkiem fajne te Twoje glosniki :D tez sie pochwale

mam 2 kolumny DEXON TS2122, polprofejonalne, dyskotekowe. wymiary to 365x875x345

kazda ma moc 300W rms (ciagla), efektywnosc 93dB, 2 woofery po 12 cali, 2 glosniki wysokotonowe piezo, podlaczenie na jacki albo speacony. ostanio dokupilem speacony i kable 2x2,5mm

wzmacniacz tez kupilem za 300 zl, ale ma 2x150 przynajmniej, troche mis ie grzal, to zamontowalem do niego wiatrak 120x120 na 220V i juz jest zimny nawet jak ostro dam w dupe sasiadom :D

moje glosniki tez byly na dyskotece :) caly komers na zakonczenie gim na nich sie odbyl i raczej ludzie nie narzekali, oczywiscie podpialem to wszytko do komputera i efekt jest nizly, pozdrawiam wszytkich milosnikow glosnej i wyraznej muzyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

mam 2 kolumny DEXON TS2122, polprofejonalne, dyskotekowe. wymiary to 365x875x345

kazda ma moc 300W rms (ciagla), efektywnosc 93dB, 2 woofery po 12 cali, 2 glosniki wysokotonowe piezo, podlaczenie na jacki albo speacony. ostanio dokupilem speacony i kable 2x2,5mm

wzmacniacz tez kupilem za 300 zl, ale ma 2x150 przynajmniej, troche mis ie grzal, to zamontowalem do niego wiatrak 120x120 na 220V i juz jest zimny nawet jak ostro dam w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sasiadom :D

moje glosniki tez byly na dyskotece :) caly komers na zakonczenie gim na nich sie odbyl i raczej ludzie nie narzekali, oczywiscie podpialem to wszytko do komputera i efekt jest nizly, pozdrawiam wszytkich milosnikow glosnej i wyraznej muzyki

Co to za wzmacniacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze to ja sie tez pochwale moim sprzetem:

wzmacniacz : Technics SU - 500 2 x 50 w

magnet : Technics RS - bx501

tuner : Technics St - gt350

cd : Technics SL - pg390

kolumny : Technics SB- t200 200 wat

kolumny graja zajebucha

zestaw kupowalem gdy bylem posiadaczem amigi teraz gdy mam pc to uzywam tylko wzamcniacza reszta stoi bezczynnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

wzmacniacz tez kupilem za 300 zl, ale ma 2x150 przynajmniej, troche mis ie grzal, to zamontowalem do niego wiatrak 120x120 na 220V i juz jest zimny nawet jak ostro dam w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sasiadom :D

Fajne musza byc te kolumienki :)

Hm ja tez na razie mysle o wiatraczku bo troche sie wzmachol grzeje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam stary sprzecik unitry, i kolumienki tonsila (po wymianie glosnikow) oraz kolumne wlasnej roboty

Dołączona grafika

Dołączona grafika

to jest stary glosnik, teraz mam inny

Dołączona grafika

nie da sie tego puscic na wiecej nie pol regulatora, gdyz nieda sie wytrzymac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

(...)pozdrawiam wszytkich milosnikow glosnej i wyraznej muzyki

Glosnej nie zawsze znaczy wyraznej.

Osobiscie jestem za rozwiazaniem subtelniejszym- kilka dobrze dobranych do pomieszczenia glosnikow podlaczonych do wzmacniacza niewielkiej mocy (max 20W na glosnik) + subwoofer dziala imho lepiej niz 2, czy nawet 4 potezne kolumny.

sam mam przy kompie 2 dwudrozne glosniki samsung (sms-7631) o "porazajacej" mocy 10W (RMS), ale dzwiek jest lepszy niz z kolumn, z ktorych gralem na 18-ce u znajomej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

male glosniki moga miec dobry dzwiek, ale nie zrobia tego co duze, ja lubie kiedy bass mnie wgniata, nie tylko kiedy go slysze

a co do tego na ile gramy :) to na moim potencjometrze jest 10 stopni, taka skala, ktora sie czuje kiedys ie przesuwa, na pierwszym stopniu przyszla po mnie sasiadka z dolu i kazala sluchac jak to dudni u niej LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Hm fajny wzmachol :)

A wiesz, że twój wzmacniacz jest lepszy?

Przynajmniej jeśli chodzi o brzmienie. Moc porównywalna, może nawet twój gra głośniej. Co prawda jest 5 kanałów ale części jakie się kładzie do amplitunerów 5.1 są po prostu tanie i słabe. Nie kupuje się na wygląd. No, chyba, że wygląda solidnie wewnątrz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi