zibi322 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 POdlaczylem ta pompe c.o. do mojego wc skladajacego sie z 2 blokow wodnych. pompa daje strumien jak sikawka strazacka 8O . na szczescie sa jeszcze dwa biegi w niej i moge zmniejszyc strumien do 1600 l/h i przy tej wydajnosci pompa jest nieslyszalna. a jak mi sie jakies dziadostwo osadzi w wc to wlaczam 3 bieg pompy i wszystko przerusztowane jest pod cisnieniem :D w zbiorniku wyrownawczym jak dam full power to sie robi wir i lejek taki jak przy mocnym mieszaniu herbaty :twisted: :P ogolnie tylko gabarytowo jest wielka i musze znalezc sposob na zamocowanie jej na sztywno. ale za 250 zl razem ze srubunkami i koncowkami to zaden eheim sie do niej nie umywa 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 A jak sie nazywa i gdzie taką kupiłeś :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 spoko chyba tez sobie takie cos sprawie zamiast mojego AquaSzuta 600l/h .Mi by to sie przydalo bo zamierzam wprowadzic do obiego jeszcze dodtakowe 4 nagrzewnice samochodowe :) tak coby bylo 5 nagrzewnic. Moze typy ze szrotu mi dadza jakis upust jak wezme hurtem :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 firma to WILO model star-RS 25/4 (max.3200 l/h , min. 1600l/h) , kupiona w hurtowni artykulow grzewczych. chcialem kupic model 25/2 (max.2600 l/h , min. 1200l/h) bo ma mniejszy power, ale nie mieli i nie spodaziewali sie szybko, ta mniejsza bylaby chyba lepsza jesli ktos ma tylko jeden blok i tansza bo jakies 20-30 zl mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 kurde tristan po co ci 5 nagrzewnic??? bedziesz mial mocne pelitery czy co? i gdzie te nagrzewnice wsadzisz???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 firma to WILO model star-RS 25/4 (max.3200 l/h , min. 1600l/h) , kupiona w hurtowni artykulow grzewczych. chcialem kupic model 25/2 (max.2600 l/h , min. 1200l/h) bo ma mniejszy power, ale nie mieli i nie spodaziewali sie szybko, ta mniejsza bylaby chyba lepsza jesli ktos ma tylko jeden blok i tansza bo jakies 20-30 zl mniej. z takim powerem to można pomontować bloki wodne na każdy element.. 8O :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 kurde tristan po co ci 5 nagrzewnic??? bedziesz mial mocne pelitery czy co? i gdzie te nagrzewnice wsadzisz????nagrzewniczki zeby schlodzic Wode :). nagrzewniczki poloze na podlodze na bank sie zmieszcza:P. Czuje potencjal w moim AXP 1600+ jak idzie na core 1,8 na 2100+ (1740mhz) na Titanie D5TB!!!(chwilowy brak WB) . To co by bylo gdybym Vcore dal na 2,2V i WC z nagrzewniczkami + peltrzaki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 spoko chyba tez sobie takie cos sprawie zamiast mojego AquaSzuta 600l/h .Mi by to sie przydalo bo zamierzam wprowadzic do obiego jeszcze dodtakowe 4 nagrzewnice samochodowe :) tak coby bylo 5 nagrzewnic. Moze typy ze szrotu mi dadza jakis upust jak wezme hurtem :P.Pomysł nie najlepszy... No 2 to może jeszcze jest sens ale po co ci więcej? Czytałem testy i porównanie używania podwójnych nagrzewnic i pojedynczych. Różnice wynosiły ok. 1 stopnia więc nie warto się pchać szczególnie w więcej niż 2. No chyba że zamierzasz blok na grafę za nim nagrzewnica,blok na procka za nim nagrzewnica,chłodzenie wodą hdd i za nim nagrzewnica, no i w sumie można by jeszcze pamięci i chipset chłodzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 spoko chyba tez sobie takie cos sprawie zamiast mojego AquaSzuta 600l/h .Mi by to sie przydalo bo zamierzam wprowadzic do obiego jeszcze dodtakowe 4 nagrzewnice samochodowe :) tak coby bylo 5 nagrzewnic. Moze typy ze szrotu mi dadza jakis upust jak wezme hurtem :P. a nie lepiej wode po nagrzewnicy do zbiornika (z 2-5 eli) I PELTIERAMI JĄ - właśnie testuje taki układ (nie w kompie - za źrudło ciepła robi halogen 800W wygrzewający się do 180*C 8O oddaje jakies 400W ciepła :twisted: :twisted: :twisted:) - przy układzie :Blok-nagrzewnica-wyrównawczy 2l-pompa-blok temperatura wody stabilizuje się na poziomie 83*C przy układzie j/w tyle że w wyrównawczy - tym razem 8l wbudowane są peltiery o łącznej mocy 300W temperatura stabilizuje się na 61*C - więc chyba warto A! zamiana nagrzewnicy na chłodnice od ZIL-a sciągneła poziom stabilizacji do 72*C Pompa - BOSH z pieca co/wu Junkers - wydajnosc nieznana Za niedługo koniec testów i wkładam orurowanie do kompa - obudowa już gotowa :D :D :D :D :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ja mam w domu stary piec co wykrece z niego pompe moze bedzie dzialac :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 tylko sprawdz czy nie jest wychulana i czy nie jest glosna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...