Kittek Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 skacza jak glupie, tzn. glownie 12V, bo 5 i 3.3 jakos sie tam trzyma w normie, ale 12 to skacze co sekunde, i to nie o 0,02~0,05, tylko potrafi zejsc z 12,230 na 11,950 (sprzet jak w opisie). CHociaz napiecia tak skacza to w grach nie ma zwiechy, wszystko pracuje dobrze. TO nie jest chyba normalne, wiec zamierzam zmienic mojego deera, ktorego tydzien temu kupilem :( na...no wlasnie, na co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Takie bardzo gwołtowne skoki mogą świadczyć o przeciążeniu zasilacza właśnie na tych 12V. Ale te napięcia które podajesz są w normie i według mnie bardzo dobre, raczej bym się tym nie przejmował. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Jak napisał kolega wyżej, dopuszczalne odchyłki mogą sięgać 10%, ale to już skrajności. Im lepszy zasilacz, tym mniejsze te skoki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 12,230 na 11,950A to nawet nie jest 3% różnicy - olej to, szkoda kasę wywalać. Pozdr. PS Niektórzy skakali by pod sufit mając tak stabilne 12V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 no tak, tylko, ze mam nowiutki sprzet i byloby "niefajnie" spalic go po tygodniu, a poza tym zawsze lepiej jest zapobiegac niz leczyc no nie? napiecia sa wporzo, bo: 5V - 5.184V 3.3V - 3.312V i te napiecia stoja stabilnie na tym samym poziomie, ani drgna, za to: 12V ~ (podaje wartosci skrajne) 11.895 - 12.320 i zmienia sie co sekunde na inne srednio napiecie wa©ha sie w granicach 11.950 - 12.100 nie wiem, czy mi sie to nie spali, bo mam zamiar jeszcze dorzucic 2 wiatraki do obudowy Cooler Master (ktore z reszta sa zasiane 12V) i volcano 11+ na cpu zapomnialem dodac ze zasilka mocno sie grzeje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Za bardzo masz obciazone 12V. Zmien wiatrak w zasilce na bardziej wydajny. Te skoki sa dopuszczalne i nie ma sie czym przejmowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 jonathan: gdzie mozna dostac taki wiatrak (to jest chyba 120mm) i za ile. btw: chyba bedzie trzeba sie pobawic w lutowanie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...