GramiYoe Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Witam. Mam 19" Sony E400 na Trinitronie i jest maly problem - mlodszy brat porysowal mi monitor! Ale co najgorsze zabral sie za usuwanie rys drobnym papierem sciernym!!!! Myslalem ze go za%#*%@e! Jak sie pozniej okazalo na kineskop byla naklejona folia która przyciemniala obraz i stanowila powloke antyrefleksyjna gr ok 2mm. Porysowala sie tylko folia. Po zdjeciu tej foli obraz jest duzo jasniejszy a sam kineskop szary.Jedyne co mi przeszkadza tak naprawde to brak antyrefleksu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poprostu nie da sie normalnie pracowac. Odbicia swiatla sa strasznie mocne!!!! Normalnie da sie pracowac tylko w nocy ale i tak jest to meczace!!!! Dlatego prosze o pomoc i jakies pomysly jak to mozna zalatwic.. Ja myslalem o jakis foliach naklejanych na szyby wiezowcow czy na szyby samochodowe - oczywiscie z powloka antyrefleksyjna. Moze ktos z Was sie juz spotkal z tym problemem albo widzial cos na zagranicznych forach itp. Dzieki za pomoc - w ostatecznosci bede zmuszony kupic dobry filtr - co do 19" nie jest tania sprawa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Idz do serwisu i spytaj czy bawia sie w takie rzeczy (ew. serwis sony). Jak nie bedziesz mial kasy na filtr, to sprzedaj brata ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Ja pier... czyscic rysy na monitorze papierem sciernym !!!. Myslalem ze cos takiego moze sie zdarzyc tylko w Monty Pythonie :) - dobrze ze nie uzyl kątówki :D - to by dopiero bylo. A co do rady to chyba najsensowniej wlasnie spytac w serwisie - mysle ze powloke taka da sie zregenerowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 ee a gdyby spróbowac czego takiego ja kkiedys bylo do ochrony oczu czy cos takiego, taki badziew zakladany na monitor, wiem ze to przyciemnialo obraz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 ee a gdyby spróbowac czego takiego ja kkiedys bylo do ochrony oczu czy cos takiego, taki badziew zakladany na monitor, wiem ze to przyciemnialo obraz...Co Ty czytać nie potrafisz? Przecież napisał pod koniec: w ostatecznosci bede zmuszony kupic dobry filtr - co do 19" nie jest tania sprawa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Witaj..Jest dla ciebie ratunek. Sa takie folie, chyba od firmy SUNGUARD. Generalnie problem mialem podobny. Mialem 19" monitor Siemensa, ale bez antyreflexu, no i robic w dzien sie nie dalo. Jak naklejalem folie na szybki to tak z glupia zapytalem sie goscia czy na moniotr naklei mi taka sama. No i nakleil mi troszke inna. Zwykla biala folia (a moze lekko zielonkawa), tyle ze kompletnie matowa. Zero odbic. Tylko mocno rozmazane slady ze swieci slonce. Kosztowalo mnie to 40zł, ale najwiekszym problemem bylo zdecywowac sie na przyklejenie tej folii. Ja sie niestety przykleja na mokro, no i troche sie dygalem. Mimo to dziala super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 ee a gdyby spróbowac czego takiego ja kkiedys bylo do ochrony oczu czy cos takiego, taki badziew zakladany na monitor, wiem ze to przyciemnialo obraz... Co Ty czytać nie potrafisz? Przecież napisał pod koniec: w ostatecznosci bede zmuszony kupic dobry filtr - co do 19" nie jest tania sprawa.. pseplasam baldzo pani w 1 klasie ucyla mnie dopielo litelek do c, a tą wypowiedz pomogl mi napisać mój pesiek. :) sorki nie doczytalem o tym filtrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GramiYoe Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Tylko mocno rozmazane slady ze swieci slonce???? O co chodzi Spideroso???? Poszukam tej folii.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 no mam podobny problem posiadam monita sony F500 21" kupilem go za grosze 1600zl ale wada jest wlasnie rysa na srodku na powloce nie da sie tego oczywiscie niczym wyczyscic, w sumie jej nie widac tzn zalezy jak sie patrzy na monitor jak z przodu to nie widac ale z boku tak, tak sie zastanawialem z zdjeciem tej folii ale jak czytam raczej nie bede tego robil potem beda max odblaski :( no chyba ze z ta naklejana folia cos sie da zrobic, ale najlepiej to do serwisu dac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...