Skocz do zawartości
Orion66

Gainward GF3 Ti450 GS - overlocking

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie a powiedzcie mi czy działacie na takich ustawieniach CAŁY CZAS czy tylko okazjonalnie?

Tak się zastanawiam czy działając CAŁY CZAS na takich ustawieniach nie zjaram karty.

nie bój sie tak :wink: u mnie chodziła cały czas na standardowym chłodzeniu 240/550 a do testów 250/568 8)

ps.juz ja sprzedałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze mozesz nie odpowiadac w 3 postach bo swiadczy to o tym ze jestes n00bem.

Po drugie jezeli widzisz ze mam chlodzenie zalmana to idziesz na strone zalmana i szukasz chlodzenia dla kart vga (ZM80A-HP) i bedziesz wiedzial co mam.

Po trzecie wlasnie skonczylem 3dmarka 10899pkt dlaczego bo mam bardziej O/C procek od ciebie lepsze i lepiej skonfigurowane sterowniki itd. (nie jestem wrozka)

Po czwarte znasz Berkuta WOW urosles w moich oczach zaraz admin wstawi ci pod nickiem kolega waszego pana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Tak, sorki za 3 posty ale po prostu tak mi sie po kolei przypominało :lol:

Po trzecie wlasnie skonczylem 3dmarka 10899pkt dlaczego bo mam bardziej O/C procek od ciebie lepsze i lepiej skonfigurowane sterowniki itd. (nie jestem wrozka)

Co to jest O/C procka?????? Jak to lepiej? Ja mam 2600+ a Ty 2200+ ???

Skąd ten wynik. Jakie masz stery. I czy na pewno masz GF3 Ti450 SE (ti200) Gainward????? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli dzięki temu że Ty masz FSB 200 a ja FSB166 (mimo że w sumie masz wolniej taktowany procesor) oznacza w Twoim wypadku taki przyrost wydajności w stosunku do mojego wyniku???

Reasumując: wszystko tkwi w FSB 200? Czy to możliwe???

Coś mi sie nie chce wierzyć.

A co do sterów omegi - słyszałem że są one postawione na jakość a nie szybkość wyświetlanej grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejo orion mnie wnerwia :) ale tak z innej beczki to ja wyciskam na swojej niecale 8000tys wiec kiepsko - ale zmienie w tym tyg na ddry moze bedzie 9000

Pozatym rzuce w najblizszym czasie na grafe zalmana cpns 3100 cu + tanszy od dedykowanych pod grafy a sadze ze da mi duza wieksza wydajnosc!

Moj chodzi caly czas na 220/515 100% stabilnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swojej (jeszcze przed @ QUADRO) miałem 9323 w 3DMarku2001 a chodziła na ustawieniu 250/560. Teraz chodzi cały czas na 220/500. Nic nie zmieniałem w chłodzeniu karty, w budzie mam tylko 3 wentyle 80x80.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie chodzi bez problemu na co dzień 250/550, zimą nawet 260/555, w marku mam 7900 pkt.(troche mało :( ) na AXP 1700+ (jeszcze nie kręcony ale już nie długo), infineon 256mb ddr266, mobo ecs, i win98. Ale szkoda, że karta nie mam funkcji TwinView. Mimo to, nie zamieniłbym jej na żadną inną kartę (może poza fx5900, lub radeonem 9700/9800).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam obawy jeśli chodzi o puszczenie tej "panienki" na 250/550 - tak na stałe.

Strasznie się grzeje. Może ktoś mi doda otuchy? :lol:

Ale cóż więcej jak 9500pkt nie wyciągne ze swojego sprzętu.

Na 1700+@2600+ karta w tybie enhanced 200/450 - 8500pkt

po jej podkręceniu 1000pkt więcej....na tym musze poprzestać niestety :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...