kargs Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Niedawno przegladalem sobie karty graficzne na allegro i natrafilem na ciekawa oferte: koles proponowal kupno okularow wraz ze sterownikami do ogladania efektu 3d na ekranie (na pewno wielu z was wie o co chodzi :) - kiedys bylo nawet kilka filmow w telewizji w tym "formacie"). Dla tych co nie wiedza: okulary maja dwa szkielka (a raczej dwie folie): czerwone i niebieskie. Ekran jest odpowiednio modyfikowany i wydaje sie nam ze cos wystaje z monitora lub siedzi gdzies "gleboko". Pomyslalem sobie ze 15zl +przesylka za kawalek kartonu i cd to duzo, a ja gdzies kiedys mialem takie okulary. Wygrzebalem je, sciagnalem stery, ustawilem i... super! Duzo lepiej sie gra niz normalnie! Warto sprubowac. Wszystko czego potrzebujesz to: detonatory najlepiej 45.23 (www.nvidia.com) stery 3d stereo tutaj no i okulary :) Przydac sie moze tez opis obslugi: (link jest na tej samej stronie co stery 3d stereo) Goraco polecam! :) Warto sprawdzic. Niby technika stara ale nowe zastosowanie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Hmm nic tylko sprobowac Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A nie wiecie gdzie tanio można takie okulary kupić??? Może ktoś z Was ma >1 sztuki i moglby odsprzedac???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Eee tam. Zaraz kupic. Lepiej zrobic samemu. Kupujesz folie na szyby (czerwona i niebieska), pleksi- wycinasz, naklejasz, mocujesz- gotowe. Albo idziesz do dobrego(!) szklarza, bo taki posiada czasami szklo barwione(czy jakos tak) i nie wierze zeby ci za grosze nie wycial 2 kawalkow. Potem te szkla oprawiasz i gotowe. Mozna jeszcze kupic okulary (pseudo-)przeciwsloneczne niebieskie i czerwone i pokombinowac ze szkielkami (wtedy masz 2 pary :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 No wlasnie. Nie trzeba od razu kupowac :) wystarczy pokombinowac. Podobno najlepsza mieszanka kolorow to czerwony i cyjan (jasnoniebieski) ale ja mam czerwony i niebieski i tez dziala (tyle ze troche gorzej, ale efekt powalajacy). Jesli juz ktos ma okulary i zkonfigurowal stery to tutaj jest mala galeria obrazkow w 3d stereo. Popatrzcie na tego dinozaura (tytul "the lost world")! super efekt! (najlepszy jaki do tej pory widzialem) BTW: tutaj jest aukcja dzieki ktorej dowiedzialem sie o tym. Co prawda jest juz zamknieta ale jesli ktos chce koniecznie kupic te okulary to niech zapyta sprzedawce (moze jeszcze ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 No prosze! Szukalem 3d galerii i trafilem na to Jesli ktos nie ma okularow a ma 3$ to niech poczyta! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 heh no zrobic to ostatecznosc - kiedys byly takie za darmo - hleh ze nie udalo mi sie wtedy pomyslec :/ A może ktoś w tym czasie zdobyl 2 i chcialby sie podzielic (tzn. sprzedać) i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Chociaz kiedys taki gosc zostawil u mojego taty te z reklamy mojave i zapomnial - juz mam pomaranczony (a stera mozna konfigurowac)... Ale drugiego nie mam - jest ciemnoniebieski ale ciemny - chociaz moze byc - zaraz sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Stery mozna konfigurowac ale cho.lernie ciezko dobrac kolor (probowalem zmienic cyjan na jakis inny bo ja mam okulary czerwony+niebieski a nie cyjan, ale nie udalo mi sie dobrac kolorow). Ale proboj! Jak ci sie uda to powiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Pupa - niedosc ze nie dziala to jeszcze jedne okulary zlamalem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Co nie dziala? Ustawiles "stereo type" na "analygph"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Tiaaaa ale szkla mam do PUPY... Jedno pomaranczowe a drugie , to ciemnozielone takie nijakie czyli prawie czarne jest wiec nie ma co :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A do Ati sa takie sterowniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Takie okularki były z CKM-em nr 7/2000, dobrze że jeszcze nie powywalałem tych gazet ;-) Efekt całkiem niezły, ale na okularach migawkowych jest jeszcze lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 RS -> do ati raczej nie, ale sprawdz na stronie ati i poszukaj "3d stereo" lechoo -> no tak ale przy tych okularach prawie nic nie placisz (ja nic nie musialem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Nie bez powodu wybrane zostały kolory czerwony i niebieski - jeśli zerkniecie sobie na widmo barw to zobaczycie, że te kolory są oddalone od siebie najbardziej. Dzięki temu uzyskuje się najwiekszą separację pomiędzy obrazami widzianymi przez oko lewe i prawe. Z tego samego powodu eksperymenty z innymi kolorami szkiełek nie mają za bardzo sensu i skazane są na niepowodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 cholera ma kos pomysl w jakim sklepie mozna cos takiego kupic ?? bo w 1000 i 1 drobiazgow raczej nie bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Witajcie po dlugiej przerwie :) mialem problem z kompem (wirus blast). Niedlugo w jakims czasopismie (pani domu czy cos) beda okulary 3d! Ogladajcie reklamy w tv bo nie pamietam dokladnie jakie to czasopismo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Witajcie po dlugiej przerwie :) mialem problem z kompem (wirus blast). Niedlugo w jakims czasopismie (pani domu czy cos) beda okulary 3d! Ogladajcie reklamy w tv bo nie pamietam dokladnie jakie to czasopismo :) wlasnie widzialem te okulary w reklamie maja byc w Pani Domu w tym tygodniu :) ps. wiecie cos o takich sterownikach do ATI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Można iśc do kina IMAX Panasonic w Warszawie i obejrzeć tam film w 2d. Mają bardzo fajne okulary do 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 WOW teraz bede codziennie latał do kiosku i pytal sie czy juz Pani Domu wyszla:)) haha ale jazda ale jak juz sie pokaze, to dajcie znac, bo i tak moge przegapic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 Albo mi się przewidziało, albo na prawde widziałem iż jedna z folii nie była niebieska tylko zielona - hmm Może mi się jednak przewidziało nie wiem. Ja moge sobie zrobić takie okularki - folie mam i czerwona i niebieska wiec to nie problem, ale wole gotowca, a zresztą nie mam czasu obecnie, ale efekt musi być zajebisty w 3d. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 14 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2003 a ja mam gdzies takie okularki z resetu tylko nie pamietam gdzie je posialem musze ich poszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 a u mnie te okularki leza i sie kurza :D juz sciagam i testuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Mowicie, ze zwykle okulary 3d beda dawaly efekt w grach jak w specjalnie do tego kreconych filmach lub screenach ? Cos mi sie nie wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Mowicie, ze zwykle okulary 3d beda dawaly efekt w grach jak w specjalnie do tego kreconych filmach lub screenach ? Cos mi sie nie wydaje. :) efekt jest, ale to OCZYWISCIE nie to samo co spolaryzowany albo migawkowy ;) nawet dziala, ale grac imho to na tym sie nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Ja tyż mam oularki 3D, ale prawie nie używam - z tym że to nie są kartonowe gogle, tylko takie ciekawe urządzenie, które przysłania w innych częstotliwościach okular lewy, a w innych prawy - dzięki temu obraz ma normalny kolor, a efekt 3D jest. Zastanawiam się, czy ich nie sprzedać... Aha - okulary, to Elsa 3D Revelator - bezprzewodowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Varrol: nie w innych czestotliwosciach tylko naprzemiennie, na kazdy okular polowa Hz ;) btw, czy to juz podchodzi pod reklame ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Varol jak znajdziesz sposób zeby zadziałały na moim radku to kupuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...