CeKaeM Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Wiec, mam male pytanko, jak puscic Durona na plycie jaka mam: MSI-6330 K7T Turbo, jak jest obecnie na 8 x 112, napiecie 1,56 V. Jakies sugestie? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zamaluj mostki L1, podnieś napięcie do np. 1,75 i zmień mnożnik w biosie - gra i buczy (mam taką samą płytę i puszczałem na niej d750@1000 (133*7,5, 1,85 V) a obecnie d1000@1200 bez zmiany napięcia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Podnieś napięcie do 1.85 , fsb na 133 i ciągnij mnożnikiem ile wlezie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Dzieki! Ale zbyt dlugo to mi prco nie wytrzymal:))) i zjaral sie przdwczoraj:))) Jakies sugestie, co zrobic zeby uwzglednili gwarancje w sklepie?? A sa jakies suestie na temat mizany czestotliwosci bez zmiany mnoznika? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2002 to witaj w klubie palacych procesory w tym tygodniu :-) ja tez zjaralem w czoraj ale gwaranci juz nie mam :-( leeeeleeee , bede msuial kupic nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Apropo duronow czy zeby zmienic napiecie musze ciac mostki czy gdzybm mial przejsciowke z regulacja napiec by wystarczylo? jaki cooler najlepszy na durona 800 czy titan ttc-d5tb(3) wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Dzieki! Ale zbyt dlugo to mi prco nie wytrzymal:))) i zjaral sie przdwczoraj:))) Jakies sugestie, co zrobic zeby uwzglednili gwarancje w sklepie?? A sa jakies suestie na temat mizany czestotliwosci bez zmiany mnoznika? :?: Hahaha, sorry ale juz mi sie nie chce japa ze smiechu zamknac jak widze kolejny post o zjaranym Durniu. Lol- kup se nowego i znow zjaraj, nie ma to jak kolekcja brelokow. I kto tu kogo w ch.... laduje INTEL wiekszymi pieniedzmi, ktore raz zainwestowane nie sa stracone, czy AMD z taniochami rozpadajacymi sie jak zabawki z odpustu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Apropo duronow czy zeby zmienic napiecie musze ciac mostki czy gdzybm mial przejsciowke z regulacja napiec by wystarczylo? jaki cooler najlepszy na durona 800 czy titan ttc-d5tb(3) wystarczyJak masz odpowiednia plyte to w biosie sobie pozmieniasz. Jak nie to mozna za pomoca wspomnianych przez Ciebie mostkow (ciecie, lepienie, majsterkowanie :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 to witaj w klubie palacych procesory w tym tygodniu :-) ja tez zjaralem w czoraj ale gwaranci juz nie mam :-( leeeeleeee , bede msuial kupic nowegoTris mam dla ciebie tipsy z kąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> nowego proca. Tips1: -Ukraść (chwila strachu i troche biegania) ryzykowne, ale jak już ci się uda to powinno być oki. Moja rada: poćwicz kondycje. Tips2: Błagać starych o kase - pomaga szlochanie, dużo łez i najważniejsze groźby samobójcze. Tips3:(ja bym tak zrobił) Opylił Durona na allegro za jakieś 30-40zł(zawsze jakaś kasa no nie?) Obwinił mamę o pozbawienie cie środków do życia(znaczy się proca). Ważne żebyś używał takich argumentów w stylu: coś ty zrobiła durna kobieto! Czy wiesz coś zrobiła! Chcesz w ryj!? Musisz odkupić mi procesor! itp... To co się stało możesz jeszcze obrócić na własną korzyść czyli podać za najtańszy w tej chwili dostępny procesor np: Athlon XP model sam wybierasz. Mniemam, że twoi rodzice są nie znaja się na sprzęcie, więc nie powinno być problemu. A od razu musisz powiedzieć, że ten, który się zjarał to nie jest produkowany i nie ma go na rynku już od roku albo i więcej. PS: Moje rady są zamieszczone TYLko w celach informacyjnych. Za wydziedziczenie lub inne konsekwencje nie ponosze odpowiedzialności! All righst reserved 2002 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Słuchasz tych głupich baranów i masz teraz efekt w postaci spalonego proca. Zapamiętaj sobie rady od elektronika: RÓBTA CO CHCETA, ALE NAPIĘCIE ZOSTAWTA W SPOKOJU !!. I tu słowo do kolegi ze znaczkem INTEL: 1.6 na 1.85 to o 0.25V za dużo! Jakbym takim samym wzrostem napięcia potraktował Twojego Intela też by poszedł z dymem, WIĘC NIE CHRZAŃ MI PAJACU O WYŻSZOŚCI INTELA NAD AMD. Dobry overclocker moim zdaniem kombinuje z umiarem przy napięciu (+0.1V max). Podnosicie niemiłosiernie napięcie pracy tych proców, a jak wam wasz "akcelerator" chłodzący nawali, to płaczecie jak dzieci. Jeśli jusz kochacie się w tych swoich peltierach, to zapuszczajcie je na procu z normalnym napięciem. Zgodnie z prawami Elektroniki układ cyfrowy przy danym napięciu zasilania i temperaturze 10 st. pójdzie przykładowo bez łaski na 900 MHz jeśli w 30 stopniach wyciąga tylko 800. Szacunki są przybliżone i mogą się nieco różnić. Pozdrawiam wszystkich i życzę zmądrzenia przy kalkulacji kosztów palenia procesorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Słuchasz tych głupich baranów i masz teraz efekt w postaci spalonego proca. Zapamiętaj sobie rady od elektronika: RÓBTA CO CHCETA, ALE NAPIĘCIE ZOSTAWTA W SPOKOJU !!. I tu słowo do kolegi ze znaczkem INTEL: 1.6 na 1.85 to o 0.25V za dużo! Jakbym takim samym wzrostem napięcia potraktował Twojego Intela też by poszedł z dymem, WIĘC NIE CHRZAŃ MI PAJACU O WYŻSZOŚCI INTELA NAD AMD. Dobry overclocker moim zdaniem kombinuje z umiarem przy napięciu (+0.1V max). Podnosicie niemiłosiernie napięcie pracy tych proców, a jak wam wasz "akcelerator" chłodzący nawali, to płaczecie jak dzieci. Jeśli jusz kochacie się w tych swoich peltierach, to zapuszczajcie je na procu z normalnym napięciem. Zgodnie z prawami Elektroniki układ cyfrowy przy danym napięciu zasilania i temperaturze 10 st. pójdzie przykładowo bez łaski na 900 MHz jeśli w 30 stopniach wyciąga tylko 800. Szacunki są przybliżone i mogą się nieco różnić. Pozdrawiam wszystkich i życzę zmądrzenia przy kalkulacji kosztów palenia procesorów. Nie wiesz co mowisz, nie wiesz co piszesz, wogole nie wiesz co myslisz. Ja spokojnie moge poscic mojego celka na napieciu 1.825V (1.475V standard) wiec prawie 0,4V!!! i bedzie chodzil dluzej od nominalnego duraka. Taki z Ciebie elektronik a takie banialuki pociskasz (hehe, o/c bez zmiany napiecia). Pod tym wzgledem AMD jest kiepsciotkie, kilka razy juz sie potwierdzilo- kaloryfery bez zabezpieczen, ktore sie jaraja jak drewno!!! I do tego te przezwiska- pff, zalosny jestes jak cholera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xigi Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 O czym ty mówisz z tym Celkiem?!?!?!@$#%^@#%^@$%& Jak miałem AMD K6-2 to Vcore z 2.2V dałem na 2.9V i chodziło ok. Zastanawiałem się czy przywalić 3.52V (taki był max) ale to byłoby 100% spalenie więc dałem se siana. I co jest lepsze: twój marny Celek z "prawie 0.4V" czy moje stare AMD K6-2 z 0.7V ŁEEHHEEEHEEE I pamiętaj synu - AMD RULEZ!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 O czym ty mówisz z tym Celkiem?!?!?!@$#%^@#%^@$%& Jak miałem AMD K6-2 to Vcore z 2.2V dałem na 2.9V i chodziło ok. Zastanawiałem się czy przywalić 3.52V (taki był max) ale to byłoby 100% spalenie więc dałem se siana. I co jest lepsze: twój marny Celek z "prawie 0.4V" czy moje stare AMD K6-2 z 0.7V ŁEEHHEEEHEEE I pamiętaj synu - AMD RULEZ!!!!!! No i okej SYNU, widzisz da sie podnosic napiecie i wszystko gra. A niejaki majster pisze, ze trzeba sie znac na podnoszeniu napiecia bo sie beda procki jarac. Przeczytaj uwaznie a potem naskakuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 16 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2002 tylko bez klotni bo nie ma o co. popieram ze o/c bez podnoszenia napiecia to nie o/c!! czyz nie tak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Swieta racja! AMD RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Swieta racja! AMD RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ! Tylko bez floodowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 swego czasu durnia 800 puscilem na 1.75 (plyta msi k7t pro2), ale na krootko, bo jak looknalem na temp. to malo co nie doznalem szoq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shangri_La Opublikowano 18 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2002 hehe moj Dureń 800 jedzie na 1.825V i temp (jedynie) 45-47 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...