Pawciu Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Jej role ma pelnic skraplacz tego agregatu chlodniczego. Moze rozmiarami nie jest tak duzy, ale na pewno powierzchnia wymiany. Rurki miedziane, lamele aluminiowe - technika szeroko stosowana w profesjonalnym chlodnictwie, z powodzeniem wypierajaca lamele miedziane ze wzgledu na niewielkie roznice wydajnosci. Co Wy na to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 czy ty masz ten agregat w domu?? wiesz ze wystarczy zrobic parownik napelnic propan-butanemem i masz fc :D (mozesz zapytac berkuta moze ci sprzeda ktorys bo ma ich tam od ......) a jak chcesz wielka chlodnice do pospaceruj po zlomach z jakis fabryk maszyn roboczych ciezkich albo lokomotyw (od lokomotywy to 1,4x1,8m :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 czy ty masz ten agregat w domu?? wiesz ze wystarczy zrobic parownik napelnic propan-butanemem i masz fc :D Wiem, ale chce miec chlodzenie a nie bombe w domu :lol: Poza tym, te urzadznia dzialaja na R22, R134a i R404A, a nie wiem czy na propan-butan, albo izobutan rusza - musialbym popytac specjalistow z pracy. Ten ktory mam jest walniety i najdaje sie tylko do demontazu. Poza tym, propan-butan to nie freon. A to co robia koledzy jest godne podziwu, ale na prawde bardzo niebezpieczne. Schodza do -70*C na ssaniu - zalezy jeszcze od sprezarki, ale 95% nie jest do tego przystosowana. Co prawda wiekszosc hermetykow jest chlodzona parami zasysanego czynnika, ale jak sie zbyt zagrzeje, to MOZE kiedys spadna na ziemie.... a jak chcesz wielka chlodnice do pospaceruj po zlomach z jakis fabryk maszyn roboczych ciezkich albo lokomotyw (od lokomotywy to 1,4x1,8m ) No no, a potem szukajcie mnie u sasiadow na dole - strop nie wytrzyma ;) A jesli chodzi o wielkosc - moge miec nawet skraplacz o wymiarach 9m x 3m, caly miedziany, ale za to juz trzeba zaplacic - za to jaka wydajnosc chlodnicza - 400kW :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 wracajac do tematu sadze ze ten skraplacz sie nada (wszystkie chlodniczki u mate'a to skraplacze) wes jeszcze ten wiatrak to bowinno byc niezle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A byłbyś w stanie załatwić coś takiego i dla mnie? Bo niedługo będę mieszkał niedaleko ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A byłbyś w stanie załatwić coś takiego i dla mnie? Bo niedługo będę mieszkał niedaleko ;]]] Koszt czegos takiego to dla mnie ok 150 PLN bez wenta. Jesli bede mogl miec takich wiecej, na pewno wystawie na licytacje na allegro i bedziesz mogl kupic :) Tyle ze wymiary nie pozwalaja na wlozenie do budy (18x14x26) :( BTW. Dzis na zlomie zakupilem nagrzewnice (nie pytajcie do czego bo nie wiem) cala miedziana, a przede wszystkim miesci sie w budzie - a to ceniona przez wielu mobilnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Miałem kiedys takji agregacik jak na zdjeciu (nie wiem akurat czy ten sam model, ale bardzo podobinie wygladal z tego co pamietam) ale ojciec oddał go komuś :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Miałem kiedys takji agregacik jak na zdjeciu (nie wiem akurat czy ten sam model, ale bardzo podobinie wygladal z tego co pamietam) ale ojciec oddał go komuś :/ I ...................... co w zwiazku z tym ?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Jedyna wada to konstrukcja oprata na jednej rurce (polaczone w jeden ciag). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...