Skocz do zawartości
friter

Czy takie WC za 800 zl jest dobre ? Prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Proszę Was o porade. Mam zamiat w niedługim czasie kupić WC. Proszę o opinie czy w tej cenie mozna kupić coś lepszego, czy cos jest za slabe a cos nie potrzebne, jakies propozycje kupna lepiej.

Mam zamiar kupic taki oto zestaw :

- Blok Nukleon N1 SM - 182 zł (do szybkiego montażu)

- Pojemnik 2.4 kąt SM - 104 zł (do szybkiego montażu)

- Pompka Eheim 1048(600l/h) - 247 zł (tutaj nie wiem czy nie kupic wydajniejszej 1200l/h, nie wiem czy taka sie przyda)

- Chłodniczka miedziana duża - 279 zł

Razem : 812 zł + węże i zapinki

Czy moze mi ktos polecic cos lepszego w tej cenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Proszę Was o porade. Mam zamiat w niedługim czasie kupić WC. Proszę o opinie czy w tej cenie mozna kupić coś lepszego, czy cos jest za slabe a cos nie potrzebne, jakies propozycje kupna lepiej. 

Mam zamiar kupic taki oto zestaw : 

- Blok Nukleon N1 SM - 182 zł (do szybkiego montażu)

- Pojemnik 2.4 kąt SM - 104 zł (do szybkiego montażu)

- Pompka Eheim 1048(600l/h) - 247 zł (tutaj nie wiem czy nie kupic wydajniejszej 1200l/h, nie wiem czy taka sie przyda)

- Chłodniczka miedziana duża - 279 zł

Razem : 812 zł + węże i zapinki

Czy moze mi ktos polecic cos lepszego w tej cenie ?

na pojennik wydac 100 pln 8O , samemu mozna sobie zrobic za 20 pln (poczytaj sobie post Dj. Gargamela i fotki chlodzen wodnych)

Eheim jest dobry ale za 80 pln mozna kupic np Mj1000 ktora rownie bedzie dobrze sie sprawowac

co do chlodnicy to fajna ona jest ale za 100 pln mozna miec samochodowa z 4 wentlami 80x80mm

takze przmysl to sobie i SZUKAJ bo jest tych temtow od groma na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze mozna cos lepszego kupic za tą cene. Na allegro widzialem bloki za 150 zł o świetnej konstrukcji bo nukleon to jush dośc uboga. Pojemnik to jakiś na żywność taki z gumową uszczelką. Pompka to jush twoj wybór. Chłodniczke to mozesz nawet u mnie kupic za 50 zł a nie 300 zł, nawet nie poczujesz róznicy. A takwogule to własnie jest opcja szukaj 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzizas 800PLN za WC jaka masakra jaaaa ;]]]] Ja swoje juz zaplanowalem

Copperfield CPU 156PLN

CopperField GPU 60PLN

Hagem PH802 109PLN

Weze Eheim 3m (na zapas ;) ) 30 PLN

Nagrzewnica od Ziła za friko

Inne duperele z 20 PLN

Razem 375 PLN za zestaw z gornej polki . SZUKAJ a zaoszczedzisz 400PLN 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim ta chlodnica :wink: Wybiesz sie na szrot i tam poszukaj jakies za 30-40 zeta... kup jakies srodki czyszczace (okolo 20zyli) i pobaw sie w czyszczenie :P No i potem oczywiscie zrob z tej chlodnicy SZROUDA :)

Z pojemnikiem to zrob jak radzili Ci przedmowcy

Jezeli tam bardzo zalezy ci na Eheim'ie to skus sie raczej na ta 1200l/h bo to bardziej przyszlosciowy wydatek... mozesz pozniej dorzucic bloki na GPU i SB :P

Wszystkie te rzeczy musisz jeszcze poszukac na forum bo sporo juz o tym bylo...

POWODZENIA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zna ktoś może lepszy blok niz ten Nukleon w cenie do 200 zł ? Chciałbym mieć bardzo wydajny zestaw, a do tego bezgłośny za cene do 850 zł - tyle moge na to wydać.

Mam zamiar kupić P4 2,4 i nie wiem czy lepiej jest od razu blok wodny na P4 zlaozyc bez zadnych wentyli, czy mozna najpierw zeby pochodzil na wentylu przez jakis 1 tydzien a potem zmienic na WC ? Czy ma to jakies znaczenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

800 zł za WC to troche dużo... jesli chcesz isc na latwizne i przeplacic duzo kasy to kup wszystko od Mate a jak chcesz troche zaoszczedzic to qp nagrzewnice na szrocie i pojemnik na żywność za kilkanaście złotych (z tych lepszych :) ) a pompka wystarczy MJ ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi