lklukas Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Mam tzw. stałe łącze ale stałym go nazwać nie można ponieważ conajmniej dwa razy dziennie wywala mi połączenie Serwer stoi na FRESSCO 3.0 Nie wiem co mam z tym zrobić bo takie resetowanie serwera może mnie kiedyś zabić Słyszałem że można resetować połączenie przez TELNET'a ale czy to prawda to nie wiem Z góry dzieki za pomoc !! :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 W jaki sposób wywala połączenie? Co jest w logach? Telnetu nie polecam - każdy może podsłuchać. ssh jeśli już. A najlepiej jakiś skrypcik resetujący połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptok Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Jak można wogóle SDI dzielić ? Samo z siebie chodzi jak muł, a co dopiero na kilka osób..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Tak ptok. Jesteś fajny i dużo wniosłeś do dyskusji. Wyjdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 poprostu siezę sobie w internecie albo ściągam i przeywa mi połączenie reset serwera i dalej wszystko w porzo A mam SDI bo czekam ąż będzie neo+ dostępne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Pytam co jest w logach. Zdaję sobie sprawę jak wygląda zawieszenie połączenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 u mego sasiada cos z linia jest na<span style="color:red;">[ciach!]</span>e i niezalezne od oprogramowania, rozlacza sie przy zasysaniu z kazy jak dobrze pamietam :> wywala ci polaczenie tylko na freesco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zawieszenie może następować np. na skutek za dużej ilości połączeń (często tak się dzieje przy używaniu osła). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Jak można wogóle SDI dzielić ? Samo z siebie chodzi jak muł, a co dopiero na kilka osób.....Przykład Siemiatycze k bialystoku sdi 8pc . Mnie tez to zdziwilo ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 pablo163 w gim mialem sdi na 13 kompow i dobrze chodzilo, wiec nie wiem o co Ci chodzi.... btw, jakbys sie przesiadal z modemu na sdi to sdi jest cudem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 przesiadlem sie z modemu na lanT1 wiec wiem a poatym jak nie bylo netu to kumpla sdi bylo zbawieniem . Dzielisz na ile chedsz i zalezy co uwazasz za dobre dzialanie. ze strona sie otworzy to nie wszystko liczy sie jeszcze transfer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanth Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Powodem zapychania SDI sa tandetne routery na polkach tepsy, ktore nie radza sobie z wieksza iloscia wygenerowanych polaczen. Najbardziej uciazliwe jest to dla kazowiczow, mulow i oslow :) Ci drudzy maja jeszcze jakas szanse na to aby zapychalo sie rzadziej, poprzez stosowanie odpowiednich modow i przez odpowiednia konfiguracje mula. Nie ma szans pozbycia sie tego kompletnie... Nie z naszej strony lezy wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 bo to jest podejscie w tpsa jak najwiecej sprzedac sdi i neo zeby zarobic. A nie obchodzi ich to jak to potem bedzie dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 neo chodzi pieknie ;) sam mam :P wyciagam srednio 620kbps ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 W jaki sposób wywala połączenie? Co jest w logach? Telnetu nie polecam - każdy może podsłuchać. ssh jeśli już. A najlepiej jakiś skrypcik resetujący połączenie. 514513[/snapback] Maszm oze taki skrypcik, potrzebny mi taki co by restartowal połączenie do sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Nie pamiętam czy mam ;] Odkopałeś temat sprzed dwóch lat. Co konkretnie chcesz resetować? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Nie pamiętam czy mam ;] Odkopałeś temat sprzed dwóch lat. Co konkretnie chcesz resetować? ;] 1536368[/snapback] Poprostu restartować połączenie sieciowe. Tak by samo sie ponownie ustanowiło. (Mam wszystko ustawione na stale ip i dns.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 A jaki system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 A jaki system? 1538210[/snapback] Winda XP Proffessionnall :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...