AVENGER Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Dobra, krotka pilka Mobo GA-8SQ800 Ultra, bez HS na SB wykrecona dosyc, SB strasznie sie grzeje, dotykowo to temperatura napewno przekracza 50*C, prawie sie sparzylem jak dotkonolem. I teraz tak, niemam hajsu na klej termoprzewodzacy i zastanawiam sie jak przymocowac radiator do mobo: 1)Tasm klejaca 2 stronna 2)Jakis Klej - mam Poxipol,Superbond i jeszcze jakis na D [niechec mi sie do piwnicy isc] :):) Co myslicie, czy lepiej SB jakims z w/w przyczepow :) z radiatorem z BXa, czy tez bedzie gozej niz SB pozostawiony sam sobie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Żeby założyć radiator to przydałoby sie coś termoprzewodzącego, żeby ciepło było dobrze odprowadzane na radiator. Jakbyś przylepił poxipolem :D to jakbys chcial pozniej odlepic to jak? A poza tym to poxipol przewodzi ciepło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zrobione :), HS z BX jest sporo wiekszy niz SB na GA-8SQ800U, zrobilem tak: Na SB dalem Artic Silver3, HSa odpowiednio nawiercilem aby mniejwiecej pasowal do otworow na mobo (dokladnie sie nie dalo, bo niechcaialo mi sie mobo wyjmowac, zeby mobo wyjac musialbym cale wc wyjmowac - masa roboty) No i w te otwory wlozylem uciete wklady od dlugopisow (tak na wszelki wypadek) oraz przedeszystkim przykleilem w 2 rogach HSa do podstawki SB (nie do samego chipa, dalem wielka krople tak zeby byla wyzsza od SB i zeby napewno zlapala sie z HSem.) Narazie wszystko ok HS, goracy :) czyli dziala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...