Skocz do zawartości
Paweł

JAKA NAGRZEWNICA I PARE INNYCH PYTAŃ

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jaka nagrzewnica ale jakaś miedziana (model samochodu ) bo na forum o tej korozji sie naczytałem i mnie strach bierze :x .

No i jeszcze pytanko co za sobą niesie nagrzewnica ( jakie inne problemy no i jak sobie z nimi radzić :? )

Z góry dziękuje i przosze o pomoc poniewaz się na tym nie znam i zaznaczam ZA SIE NASZUKAŁEM I TO JAK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrzewniczki - generalnie z samochodzikow takich starszych - lata 80-te :)

wtedy nagrzenice robili glownie miedziano/mosiezne.

zuk, nysa, polonez, kadet, warszwa i wiele innych - do wyboru do koloru, duze , male i srednie :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 125p mialem 4 i były inne , ale moze sa rózne modele. Cięzko jest jednoznacznie stwierdzić jaka jest najlepsza. Ja bym radził wybierać pod kątem wielkości raczej. Wg. jedne z najlepszych to Łada i kadet, Panda (nie wiem co to za samochód ale rdzen o wymiarach 16x16 ważył kolo 4 kg :] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze wiecie w czym sa takie małe tak ok 16x16 +rurki , skatan sprzedawał taką nawet spoko jako nr3 nie wiecie z czego wyrwac taką małą?

mam kadeta ale ciut zaduzy jest..

Sa, ale musisz dobrze poszukac. Zobacz na to co jest na gieldzie!!!

BTW to jak nie duzo Ci brakuje to kadeta da sie troche skorcic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze wiecie w czym sa takie małe tak ok 16x16 +rurki , skatan sprzedawał taką nawet spoko jako nr3 nie wiecie z czego wyrwac taką małą?

mam kadeta ale ciut zaduzy jest..

Sa, ale musisz dobrze poszukac. Zobacz na to co jest na gieldzie!!!

BTW to jak nie duzo Ci brakuje to kadeta da sie troche skorcic.

pewnie bede przycinał kadeta i przerabiał mu wyloty zaraz w bok od zbiorniczków bo chce to wepchnąć do midi towera z przodu na dole.

Ty masz chba chifteca i on ma szerokość 205mm i musiałes jeszcze przycinac kadeta któryma ok180mm szerokośći??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na złomie albo od innego auta?? 150 to dla mnie za dużo.

idziesz na szrota - gadasz z kimś co by ci pozwolił poszukać i sobie szukasz. szukasz wymiarowo jaka ci podejdzie i tak by był w miare idealnym stanie - co najwyżej się dogadaj że sobie zamiast tej poszukasz innej. zazwyczaj koszt wyjdzie ci koło 20-30 zł a czasem mniej - aha zazwyczaj takie elementy sa segregowane więc będzie ułatwione szukanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi