Skocz do zawartości
Dr.Nki

JAk usunąć radiator??

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś prubowałem usunoć radiator z ati radenoa 8500 pro. NIestety :( moje działanie nic przynisło. Prubowałem nagreać radiator i zamrozić, ale to nic nie dało. Ludzie pomuście!! Prosze (MOże coś źle robie?? nie wiem. prosze jeszcze raz o pomoc!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znasz metode chłodzenia w zamrazalce??????

pakujesz karte do worka antystatycznego i szczelnie zamykasz!!!!!!!!!! i do zamrażalki na godzine /moze dłużej i poozniej leciutko powinno zejsc --jak nie to pomożesz sobie nozykiem i bedzie git

Gwarantuje

Ps. Albo to ja jestem w tyle i wypuścili "nowego"radka 8500pro albo Tobie sie coś pokickało:):):):):):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Albo to ja jestem w tyle i wypuścili "nowego"radka 8500pro albo Tobie sie coś pokickało

Co so modelu karty to jestem pewiem że mam rade 8500 PRO na 100% przynajmiej tak jest an opakowaniu.. To narle..

Dobra tera zamierazm zdemotować radiator, jak skońce to dam znać o wynikach. NRA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje probowac do skutku, tzn.:

1. rozgrzac (np. podkrecic karte i jakiegos benchmarka zapuscic)

2. do zamrazalnika (na ok. 30min-1h)

3. probowac oderwac (delikatnie podwazajac nie-metalowym przedmiotem - chyba ze masz kase na nowa karte ;) - uszkodzonego GPU raczej gwarancja nie obejmuje)

4. jak nie pomoze to patrz pkt. 1

Ja tak odklejalem radiator na Voodoo 3 2000. W koncu puscil (polacial za szafe i mialem niemaly wyploch ale obylo sie bez ofiar ;)).

Teraz bede odklejal radiator z Radka 9100 - i znowu mam obawy ale mysle ze dobrze bedzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciągałem wczoraj ze swojego mobo standardowy radiator od NB i zakładałem ZM NB47J 8) , musiałem najpierw krecić nim w prawo i w lewo z 5 min(strasznie palce bolą :cry: ) a potem baaardzo delikatnie śrubokrętem podwarzałem i jednoczesnie wciskałem pół karty telefonicznej pod radiator aż odlazł :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi