Dr.Nki Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Dziś prubowałem usunoć radiator z ati radenoa 8500 pro. NIestety :( moje działanie nic przynisło. Prubowałem nagreać radiator i zamrozić, ale to nic nie dało. Ludzie pomuście!! Prosze (MOże coś źle robie?? nie wiem. prosze jeszcze raz o pomoc!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Radiatory sie poprostu zdejmuje. Jakos nie mialem nigdy wiekszych problemow z ich usunieciem. Pociagnij mocno to powinny zejsc. Tylko nie przesadz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Pociagnij mocno to powinny zejsclepiej zdaje sie go przekrecac niz ciagnac, bo mozesz wyciagnac wiecej niz tylko radiator ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 znasz metode chłodzenia w zamrazalce?????? pakujesz karte do worka antystatycznego i szczelnie zamykasz!!!!!!!!!! i do zamrażalki na godzine /moze dłużej i poozniej leciutko powinno zejsc --jak nie to pomożesz sobie nozykiem i bedzie git Gwarantuje Ps. Albo to ja jestem w tyle i wypuścili "nowego"radka 8500pro albo Tobie sie coś pokickało:):):):):):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Nki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Dobra dzieki za rady. Sprubuje do faktycznie zamrozić, i zobacze jakie bedą efekty. :?: :?: :?: ( Będe dobrej myśli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Nki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ps. Albo to ja jestem w tyle i wypuścili "nowego"radka 8500pro albo Tobie sie coś pokickało Co so modelu karty to jestem pewiem że mam rade 8500 PRO na 100% przynajmiej tak jest an opakowaniu.. To narle.. Dobra tera zamierazm zdemotować radiator, jak skońce to dam znać o wynikach. NRA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Nki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ten radiotor, jest poprostu niezniszczalny :? . był w lodowce ( zamrażalniku) 2 h i nawet nie grgno. coś tu niegra nonie :evil: :evil: :evil: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Proponuje probowac do skutku, tzn.: 1. rozgrzac (np. podkrecic karte i jakiegos benchmarka zapuscic) 2. do zamrazalnika (na ok. 30min-1h) 3. probowac oderwac (delikatnie podwazajac nie-metalowym przedmiotem - chyba ze masz kase na nowa karte ;) - uszkodzonego GPU raczej gwarancja nie obejmuje) 4. jak nie pomoze to patrz pkt. 1 Ja tak odklejalem radiator na Voodoo 3 2000. W koncu puscil (polacial za szafe i mialem niemaly wyploch ale obylo sie bez ofiar ;)). Teraz bede odklejal radiator z Radka 9100 - i znowu mam obawy ale mysle ze dobrze bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 polecam powtórke...podważ go czymś tylko delikatnie... moge spytac po co to robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Poprostu wez duzy mlotek i delikatnie...... :wink: Probowales krecic w obie strony radiatorem? Slyszalem ze mozna jeszcze na zamrazacz, taki do sprawdzania lutow, ale to podobno nie najbezpieczniejszy sposob, bo moze cos popekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 sciągałem wczoraj ze swojego mobo standardowy radiator od NB i zakładałem ZM NB47J 8) , musiałem najpierw krecić nim w prawo i w lewo z 5 min(strasznie palce bolą :cry: ) a potem baaardzo delikatnie śrubokrętem podwarzałem i jednoczesnie wciskałem pół karty telefonicznej pod radiator aż odlazł :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...