Skocz do zawartości
seeb

izolejszyn man !!

Rekomendowane odpowiedzi

ta czytalem to tylko nie bardzo rozumiem o co chosi w kroku #8 ;) czy oni kaza tam polac procesor silikonem tez or smth... "Połóż wycięty z papieru kwadrat na warstwie izolatora aby był nietknięty podczas montażu."

"Wciśnij trochę dielectric grease w dziury socket'a i włóż procesor."

mozesz mi to wyjasnic bo nie bardzo rozumiem mam zalac dziury w sokecie silikonem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby ci sie pod procesorem nie zrobila woda? :)

no ta ale jak zaleje to silikonem to przecie nie wyciagne tego procka juz !!! silikon wyschnie i po ptokach a jak wyschnie przed wsadzeniem procka to nie wsadze tam prock przeciez !! ?? czy cos nie tak rozumuje ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby ci sie pod procesorem nie zrobila woda? :)

no ta ale jak zaleje to silikonem to przecie nie wyciagne tego procka juz !!! silikon wyschnie i po ptokach a jak wyschnie przed wsadzeniem procka to nie wsadze tam prock przeciez !! ?? czy cos nie tak rozumuje ??

Wszystko sie zgadza, z malym wyjatkiem : chodzi o paste silikonowa, nie klej ( 8O )

Smarujesz takowym "smalcem" i spox, nawet da sie to ponoc szczyscic, ale ciezko chyba, silikow sie trudno usuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko sie zgadza, z malym wyjatkiem : chodzi o paste silikonowa, nie klej (  8O )

Smarujesz takowym "smalcem" i spox, nawet da sie to ponoc szczyscic, ale ciezko chyba, silikow sie trudno usuwa.

no wlasnie tego rodzaju odpowiedzi mi brakowalo...ale powiedz mi jeszcze czy ta pasta zostala uzyta wszedzie czy tu chodzi o to ze ta pasta proc i piny malowali a normalnym silikonem reszte czyli mobo i wnetrze socketa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi