Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kręce mojego atlona (jak by coś to mój konfig jest podany niżej) magistralą o 100Mhz (147*7.5) i chodzi niestabilnie chodzi mi głównie o oprogramowanie skanera i wychodzenie z windy. opuszczam magistrale do 140 i [gluteus maximus] to samo. teraz mam magistrale 134 :) i jest w porzo :). nie sądzicie że to dziwne że nie wytrzymuje nawet 140??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stawiałbym na płyte , MSI jakoś dziwnie sie zachowuje przy o/c. Kolesiowi też nie chiał sie athlon 1.33 podkręcić nawet o 1 MHZ na fsb , pokombinował i chodził nawet na 164 (@1.5 GHz ,modelu płyty nie pamiętam).

Moze nowy bios coś by pomógł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kręce mojego atlona (jak by coś to mój konfig jest podany niżej) magistralą o 100Mhz (147*7.5) i chodzi niestabilnie chodzi mi głównie o oprogramowanie skanera i wychodzenie z windy. opuszczam magistrale do 140 i [gluteus maximus] to samo. teraz mam magistrale 134 :) i jest w porzo :). nie sądzicie że to dziwne że nie wytrzymuje nawet 140??

odblokuj mnoznik i ustaw np 8,5 i zobacz jak sie bedzie zachowywal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odblokuj mnoznik i ustaw np 8,5 i zobacz jak sie bedzie zachowywal :)
Ja się przymieżam do 9.5 :twisted: jak tylko będę miał fundusze na mocnego wentyla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...