Skocz do zawartości
Karlik

Jak zmierzyć ile jescze mam mocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Chhodzi mi o to, jak moge sie dowiedzieć ile jeszcze moge podłączyć np (wentylatorów, LEDÓW, zimnych katod itd), żeby mi zasilacz nie padł, jak moge zmierzyć ile już zasilacz pobiera mocy i ile jescze mi zostało? Zasilacz mam standardowy CODEGEN 300 W. POMOCY ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chhodzi mi o to, jak moge sie dowiedzieć ile jeszcze moge podłączyć np (wentylatorów, LEDÓW, zimnych katod itd), żeby mi zasilacz nie padł, jak moge zmierzyć ile już zasilacz pobiera mocy i ile jescze mi zostało? Zasilacz mam standardowy CODEGEN 300 W. POMOCY ?

Jak? Najlepiej miernikiem ;) Ten zasilacz ma najwyżej 250W, no ale trzeba zostawić jakis zapas. Czyli 210-230W do wykorzystania (chyba że zacznie zdychać już przy 200W, zdarza się).

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz wazna jest konfiguracja. U mnie na zwyklym 300W codeshita chodza dwa twardziele, nagrywarka, cd-rom i trzy dodatkowe witraki do budy (oprocz tych na procu, grafie i w zasilaczu). Ale nie mam odwagi na dalsze powiekszanie poboru mocy. I tak ciesze sie ze dziala :) u kumpla taka zasilka padla po jednym twardym cd-romcu i nagrywarce :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej przerobić samemu zasilacz. Albo policzyc samemu. polecam napisanie sobie prostego programu, ktory oblicza pobor mocy urzadzen w kompie. Jezeli ktos chcialby listing takiego programu to zapraszam do wyslania do mnie maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie FEEL 300W padl po tym co w podpisie po miesiacu, a FEEL choc nie najlepszy, od CodeSzajsa lepszy jest ....

ja też ostatnio zaliczłem zgon feela 300 W zapuściłem testa ramu na ustawieniach 200x10@1,9V i na pamiątkach było 2,63V bidok nie wytrzymał napiecie 5V spadło poniżej 4,7 i umarł sobie a czoraj dali mi z gwary nowy tym razem dostałem huntkeya 300 W zobczymy na co stac to scierow :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...