Karlik Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Chhodzi mi o to, jak moge sie dowiedzieć ile jeszcze moge podłączyć np (wentylatorów, LEDÓW, zimnych katod itd), żeby mi zasilacz nie padł, jak moge zmierzyć ile już zasilacz pobiera mocy i ile jescze mi zostało? Zasilacz mam standardowy CODEGEN 300 W. POMOCY ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ta liczba jest pewnie jakas ujemna :) jaki masz konfig? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Chhodzi mi o to, jak moge sie dowiedzieć ile jeszcze moge podłączyć np (wentylatorów, LEDÓW, zimnych katod itd), żeby mi zasilacz nie padł, jak moge zmierzyć ile już zasilacz pobiera mocy i ile jescze mi zostało? Zasilacz mam standardowy CODEGEN 300 W. POMOCY ?Jak? Najlepiej miernikiem ;) Ten zasilacz ma najwyżej 250W, no ale trzeba zostawić jakis zapas. Czyli 210-230W do wykorzystania (chyba że zacznie zdychać już przy 200W, zdarza się). Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 http://www.republika.pl/kalkulator_oc/ a na drugi raz troche samodzielnosci :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Coz wazna jest konfiguracja. U mnie na zwyklym 300W codeshita chodza dwa twardziele, nagrywarka, cd-rom i trzy dodatkowe witraki do budy (oprocz tych na procu, grafie i w zasilaczu). Ale nie mam odwagi na dalsze powiekszanie poboru mocy. I tak ciesze sie ze dziala :) u kumpla taka zasilka padla po jednym twardym cd-romcu i nagrywarce :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 u mnie FEEL 300W padl po tym co w podpisie po miesiacu, a FEEL choc nie najlepszy, od CodeSzajsa lepszy jest .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Najlepiej przerobić samemu zasilacz. Albo policzyc samemu. polecam napisanie sobie prostego programu, ktory oblicza pobor mocy urzadzen w kompie. Jezeli ktos chcialby listing takiego programu to zapraszam do wyslania do mnie maila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Prosze o odpowiedz samego zainteresowanego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 u mnie FEEL 300W padl po tym co w podpisie po miesiacu, a FEEL choc nie najlepszy, od CodeSzajsa lepszy jest .... ja też ostatnio zaliczłem zgon feela 300 W zapuściłem testa ramu na ustawieniach 200x10@1,9V i na pamiątkach było 2,63V bidok nie wytrzymał napiecie 5V spadło poniżej 4,7 i umarł sobie a czoraj dali mi z gwary nowy tym razem dostałem huntkeya 300 W zobczymy na co stac to scierow :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...