maksik Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Kupiłem niedawno Celka 2,4BOX i płyte pod niego Abita IS-7E.Wszystko zamontowałem jak trzeba. Od razu zerwałem z radiatora czarna tasme termoprzewodzaca i posarowałem pasta.Odpalam i po jakims czasie zainteresowałem sie temp.I co sie okazałoCPU-50-52, po chwilowym stresie 60-62, obroty wiatraka 3125.I co tu robic. Zamontowalem systemik chlodzenia z dwoma wentylatorami i nic. Samrowalem go ponownie i nic.Nie wiem co mam dalej poczac. Przeciez ta temperatura jest za wysoka, jak na Celerona.Pomużcie!!!Jaka powinna byc normalna Temp. dla niego? Co dalej moge zrobic by zmniejszyc temp? Czy BOX-owy cooler nie wyrabia? Boje sie, ze procek dlugo nie pociagnie przy takich temperaturach!!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 powodow moze byc mnostwo. nie zaszkodziloby nieco poczytac forum. na dotyk probowales stwierdzic czy radiator parzy? gdybys nie sciagal od razu oryginalnego gluta to moznaby porownac temp "oryginalne" z tymi teraz i zobaczyc jak bardzo klamie bios. sprawdzales 3x czy dobrze zalozony jest radiator? jakie masz temperatury w obudowie? jaka masz obudowe - jest mozliwy dobry obieg powietrza wokol proca? itd itd ... jesli chcesz, zebysmy mogli ci pomoc - ty musisz pomoc nam pierwszy. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...