$l@ven Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Mam problem z pamiecia. Otoz mam plyte tylko na sdr'y. Mam 128, dokupilem 256. Wlozylem to 256 i system sie nie uruchamia, wyskakuje blad ochrony systemu windows, urzaden PERF, a nie raz VCORE. A wiec wyjolem ta 256 i sie uruchamia bez problemu, a potem wlozylem samo 256 i zonk, nie uruchamia. Na innym kompie jest dobrze (chyba ze w czasie transortu sie uszkodzila, ale to 1% szans)! Nieraz nawet przy tej 256 nie uruchamia mi jest komp, to znaczy monitor nie reaguje. Nie wiecie moze czego to jest przyczyna, moze jakas opcja w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 a sprobuj wsyztsko wyciagnac i wlaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeyBee Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zamień kości w bankach. Może poskutkuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Kostki gryzą się między sobą - jak wyjmiesz tą starą 128, włożysz tylko tą 256 i będzie ok to znaczy mam rację 8). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Kostki gryzą się między sobą - jak wyjmiesz tą starą 128, włożysz tylko tą 256 i będzie ok to znaczy mam rację 8).To już robił, nie pomogło. Proponuję na włożonej kości 128 zmienić ustawienia pamięci, prawdopodonie 256 jest CL 2,5 stąd problem. Albo włożyć 256 i zrobić "Clear CMOS" - bios powiniem automatycznie wczytać ustawienia pamięci z SPD (taki mały scalaczek na module RAM, przechowuje informacje o organizacji i taktowaniu pamięci). Jeśli to też nie pomoże, to RAM jest niezgodny z ta płytą lub uszkodzony :( Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Reset Biosu Pomogl. Dziekuje za rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...