Skocz do zawartości
$l@ven

Problem z pamiecia !!!!! HELP !!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z pamiecia. Otoz mam plyte tylko na sdr'y. Mam 128, dokupilem 256. Wlozylem to 256 i system sie nie uruchamia, wyskakuje blad ochrony systemu windows, urzaden PERF, a nie raz VCORE. A wiec wyjolem ta 256 i sie uruchamia bez problemu, a potem wlozylem samo 256 i zonk, nie uruchamia. Na innym kompie jest dobrze (chyba ze w czasie transortu sie uszkodzila, ale to 1% szans)! Nieraz nawet przy tej 256 nie uruchamia mi jest komp, to znaczy monitor nie reaguje. Nie wiecie moze czego to jest przyczyna, moze jakas opcja w biosie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kostki gryzą się między sobą - jak wyjmiesz tą starą 128, włożysz tylko tą 256 i będzie ok to znaczy mam rację 8).

To już robił, nie pomogło. Proponuję na włożonej kości 128 zmienić ustawienia pamięci, prawdopodonie 256 jest CL 2,5 stąd problem. Albo włożyć 256 i zrobić "Clear CMOS" - bios powiniem automatycznie wczytać ustawienia pamięci z SPD (taki mały scalaczek na module RAM, przechowuje informacje o organizacji i taktowaniu pamięci). Jeśli to też nie pomoże, to RAM jest niezgodny z ta płytą lub uszkodzony :(

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...