Skocz do zawartości
Strongmen

jaki radiator + cooler do antka 1700xp @ 2600 xp

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie mam

Antka 1700 xp chodzi spox na 2600 niestety tempa 62 stopnie 8O

za duza jest ... mam standardowy cooler z 1700 xp :lol: ktory jest niewystarczajacy do zabawy w krecenie ...

NIe mam zbyt wielu pieniedzy max 60 zl myslalem o tym

http://mint-electronics.com/products/coolers/

a w zasadzie o ktoryms z nich bo cena do 60 zl ...

co wiec radzicie ?? wystarczy to , czy moze jest cos innego lepszego w tej cenie ??

musze zminic bo Komp mi sie sam restartuje jak pochodzi dluzej w tej temp :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny ale Titana TTC-D5T(35Cu)

podobny do M5TB (CU35)

Oparty na łożysku kulkowym system chłodzący M5TB (CU35) dedykowany jest dla procesorów Intel: Pentium III, Coppermine, Tualatin, Celeron, Celeron II (FCPGA/2) oraz wszystkich procesorów AMD Socket A, również Athlon XP 2800+. Wentylator ten, dzięki wyposażeniu go w miedziany rdzień, ułatwia odprowadzanie ciepła wydzielanego w dużych ilościach przez najlepsze procesory Athlon XP. Miedziany rdzeń posiada wymiary 35 x 6 mm.

Podstawowe Informacje:

Wymiary zewnętrzne: 80 x 80 x 65 mm

Wymiary wentylatora: 80 x 80x 25 mm

Napięcie: 12 V DC

Natężenie prądu: 0,16 A

Pobór mocy: 1.92 W

Prędkość obrotowa: 3000 RPM

Przepływ powietrza: 37.27 CFM

Głośność: <27dBA

--------

1700+@2400+

temp. z Prime95 46st., normal 41, start win 36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stanowczo nie!!! kup lepiej Spire FalconRock2 w sklepie wysylkowym pccooler cooler wypasiony cichy i wydajny sam go kupilem a mam amd 2600+ (2087@2241) chodzi spoko tempy w normie polecam go ;]

http://www.pccooler.com.pl/sklepmain.php?s...ev_up=15&lev=26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.cpudatabase.com/CPUdb/

Pewnie większość z was to zna ale zobaczcie czym chłodzony jest 4 i 5 procesor kolejności w kategorii 1700+ T-bed, 4 w kolejności podkręcony do 3800 MHZ !!! na "zwykłym" Falcon Spire Rock II. Sam go mam, ten cooler po prostu wymiata właśnie czekam na Bartona 2500+ i zamierzam kręcić ile fabryka dała a mój Falcon oczywiście zostaje. IMO chyba jedna z najbardziej udanych konstrukcji coolerów: bardzo wydajny, cichutki a do tego naprawdę tani - koło 50zł, a co ludzie widzą w tych za 200zł to ja nie mam pojęcia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam cooler master cp5-7jd1b OL z miedzianąpodkładką - obroty max 3000 a temp przy cfg 1700@2600 w spoczynku 50' , z drugim wiatrem w obudowie 40 '

a tak wogule to bym ci radził wyciąć w tyle obudowy dziure :D 80na80 i wsadzićtam wiatra tak jak ja i nie musze wydawać 150 zł na głośnego vulcana albo coś takiego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi