medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Witam Panowie. Odkad kupilem tego Abita mam z nia tylko same problemy.Jak nie z karta dzwiekowa to z graficzna, Qrwa!!! :evil: O to kolejny problem: Zamieniłem wczoraj pamiatki z pc 2100 czyli 266mhz na pc 2700 czyli 333mhz (obie sa firmy SPECTEC). Przestawiam w soft menu III z "ddr 266" na "ddr 333" i komp sie nie uruchamia, a jezeli sie uruchomi to wystarczy uruchomic cokolwiek na windowsie i od razu restart.Ciekawe jest tez ze gdy dla pamieci mam ustawione Auto to podczas uruchamiania wykrywa mi "ddr 200" i tak samo było tez z poprzednimi pamiatkami (dodam ze duron chodzi na 13x100, moze to ma jakies znaczenie) Zaczynam powoli zalowac ze kupilem tego Abita bo zniechecaja mnie ciagle problemy, poradzcie cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Bardzo mnie to zdziwilo , ja smigam tylko i wylacznie na abicie i sadze ze to bardzo dobre -plyty , i niemam znimi zadnych problemow... nawet niewiem co mam ci poradzic bo z takim problemem sie jeszcze nie spotkalem, ale pokombinuj troszke , wsadz ten ram do drugiego wejscia , zreflesuj biosa , troszke kombinacji i moze bedzie normalnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 wykrywa Ci 200 bo procek chodzi na FSB 100 proste... A praca asynchro tych pamiec w stosunku do procka wiele Ci nie da.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 wykrywa Ci 200 bo procek chodzi na FSB 100 proste... A praca asynchro tych pamiec w stosunku do procka wiele Ci nie da.. Co do proca to wlasnie tak myslalem, ale dlaczego nie chca chodzic na 333 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 wykrywa Ci 200 bo procek chodzi na FSB 100 proste... A praca asynchro tych pamiec w stosunku do procka wiele Ci nie da.. Co do proca to wlasnie tak myslalem, ale dlaczego nie chca chodzic na 333 ?? Masz Timingi by SPD ?? Może są za ostre ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 wykrywa Ci 200 bo procek chodzi na FSB 100 proste... A praca asynchro tych pamiec w stosunku do procka wiele Ci nie da.. Co do proca to wlasnie tak myslalem, ale dlaczego nie chca chodzic na 333 ?? Masz Timingi by SPD ?? Może są za ostre ... Na starej pamieci (takiej samej tylko pc 2100) mialem ustawione na turbo lub agressive i wszystko smigalo, teraz musze ustwiac na optimal i ddr 266 bo inaczej nie da rady wlaczyc, co jest z tym g.ó.w.n.e.m ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Pamieci moim zdaniem sa slabe, na tych ustawieniach ddr333 musisz ustawic timingi recznie bo jak widac na ustawieniach ustalonych przez producenta to znaczy agressive itd nie ida. Tryb asynchroniczny powinien chodzic bez problemu ale musisz sie pobawic timingami bo inaczej zostaje ci tylko synchro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Pamieci moim zdaniem sa slabe, na tych ustawieniach ddr333 musisz ustawic timingi recznie bo jak widac na ustawieniach ustalonych przez producenta to znaczy agressive itd nie ida. Tryb asynchroniczny powinien chodzic bez problemu ale musisz sie pobawic timingami bo inaczej zostaje ci tylko synchro. Tzn. ze jak tamte chodziły na 266 to moglem ustawic lepsze timingi, natomiast te sa wyzej taktowane i timingi musza byc mniejsze, dobrze to zrozumialem??? P.S. teraz mam ustawione 7,4,3,2 i ddr333 i narazie wszystko chodzi elegancko (a czy to moze tez byc wina zasiłki bo posiadam obecnie codegena 200W poniewaz czekam na 350 FEEL) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Niestabilnosci samego systemu moga wystepowac przy za malej mocy zasilacza do posiadanego sprzetu. Tak chyba jest u ciebie bo nforce zre duzo mocy. Takze dokladnie sprawdzisz ile wycisniesz z tych pamieci jak zamontujesz nowa zasilke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Pamieci moim zdaniem sa slabe, na tych ustawieniach ddr333 musisz ustawic timingi recznie bo jak widac na ustawieniach ustalonych przez producenta to znaczy agressive itd nie ida. Tryb asynchroniczny powinien chodzic bez problemu ale musisz sie pobawic timingami bo inaczej zostaje ci tylko synchro. A czy mozesz w jak najkrotszy sposob opisac co znaczy tryb asynchroniczny i synchroniczny bo chyba wiem ale nie jestem pewny do konca (mam teraz 3/3 200ddr i "turbo" timingi, to chyba tryb synchroniczny do proca) :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 juz nie trzeba, znalazlem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 A jak tam twoja muzyczna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 ja mialem taki sam problem z kosciami 333 kingstona - wlozylem kostke w miejsce 266 tez kingstone i [gluteus maximus] nie hcialo dzalc dopiero ustawienie wolniejszych timingow pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 ja mialem taki sam problem z kosciami 333 kingstona - wlozylem kostke w miejsce 266 tez kingstone i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie hcialo dzalc dopiero ustawienie wolniejszych timingow pomoglo ja mam jakies spectek i tez nie chca dzialac, zrobilem teraz ddr 200 i 7,4,3,2 i jakos smiga.Co ciekawe mam teraz 180 pkt wiecej w 3 d marku. Potestuje pozniej na sisoft i zobacze jak beda lepiej smigac, podobno na slabszych timingach ale na ddr 333, zobaczymy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 ja mialem taki sam problem z kosciami 333 kingstona - wlozylem kostke w miejsce 266 tez kingstone i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nie hcialo dzalc dopiero ustawienie wolniejszych timingow pomoglo ja mam jakies spectek i tez nie chca dzialac, zrobilem teraz ddr 200 i 7,4,3,2 i jakos smiga.Co ciekawe mam teraz 180 pkt wiecej w 3 d marku. Potestuje pozniej na sisoft i zobacze jak beda lepiej smigac, podobno na slabszych timingach ale na ddr 333, zobaczymy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 A jak tam twoja muzyczna?chodzi ci o sb 128 bo jak zauwazyles w podpisie to ja mam bez ss tego abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...