Skocz do zawartości
marcinek79

Jaki monitor 19 calowy wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Muszę kupić 19 calowy monitor. Mam do wydania niewiele (ok 1000 -1100 zł maksimum) a interesuje mnie odświeżanie 85 Hz przy rozdzielczości 1600 na 1200... Wiem,że takimi możliwościami dysponuje Hyundai Q910 (ok900 zł) ale z kolei nie wiem czy jest wart kupna .. Może ktoś poleci mi jakiś dobry minitor w tej cenie...

Liczę na jakąś pomoc i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam ten sam dylemat w czerwcu ... i kupiłam w końcu Samsunga Sync Master 957 DF za ok. 1100 zł.

A tak o nim piszą:

Monitor kolorowy 19"

Obszar aktywny 18"

Kineskop DynaFlat

Plamka 0,22 mm

Odchylanie 90 st

. Rozdz. max 1920x1440/64Hz zalecana 1280x1024/85Hz lub 1600x1200/75Hz

Częstotliwości odchylania: poziomego 30~96kHz, pionowego 50~160Hz

Pasmo przenoszenia 250MHz

Plug & Play (DDC 2B/2Bi/GFT)

Regulacje menu ekranowe

Certyfikaty Bezpieczeństwa:

UL, CSA, TUV, CB, NEMKO, Korea EK, CCIB, PSB, NOM, GOST, CDRH, IRAM

EMI: FCC, CE, VCCI, C-tick, BSMI, Mic, ICES

Obniżone promieniowanie TCO99

Wymiary (szer. x wys. x gł.) 440 x 460 x 461 mm

Tylko pewnie nie będzie pasował przez te 75 Hz ... chociaż za tą cenę jest dobry :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pl.tomshardware.com/display/200...319/crt-20.html poczytaj sobie a co do tego LG 915 ft plus to kolorki zajebiste i zadych problemow 1600-1200-85hz 1280-1024-100hz tylko cierzko go kupic. Ale jak bedziesz kupował LG 19 to nie z tych po 900zł tylko ok 1100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, wlasnie przyjechałem z nowym monitorem... Kupiłem Samsunga 957 MB... Za 1058 zł... Na razie jest w porządku.

mam nadzieje że sprawdzałeś w sklepie geometrie i kolory. :D

o tym nie wolno zapomniec ;) ja jak kupowalem swoj sprawdzilem only kolory i czy wogole dziala a geometrie dopiero w domku ;( I z geometrii jestem najmniej zadowolny :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho Samsung lepszy od LG. Zauwazylem ze duzo osob chwali LG (Flatrony) ale mi sie wydaje (i to pare razy pisalem) ba nawet nie wydaje a widze ze te flatrony wszystkie (po za tymi najnowszymi flatronami ez) maja brzydkie wyblakle kolory (porownanie z trinitronami) . Moze to kwestia gustu ;) Acha co do plamki Samsunga to jest to 0,25(0,24)mm a nie 0,22mm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzytkuje LG F900P, wczesniej mialem CTX (niepamietam modelu, ale tez z tych "lepszych" lekko ponizej FUTURA) i musze powiedziec ze z obydwu mimo iz jestem/bylem zadowolony to jak ide do kolesi i maja np. samsunga/sony (!sic) to maja nie tyle zywsze kolory co lepsza ostrosc obrazu. To jest fakt widoczny golym okiem.

LG IMO jest najslabszy wlasnie w ostrosci :) ale i tak nie jest zly :)

Uwazam ze samsung to dobry wybor (sam taki chcialem ale nie bylo wtedy na magazynach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...