pablo163 Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Witam all Zakladam ten topic z myślą o wszystkich abysicie podklejali sie tu z waszymi codziennymi problemi z pc. Nie wiedzialem gdzie go umiesci , postanowilem na oslej bo to bedzi mieszanina problemow. Ja jako pierwszy zaczne. zacząl sie piekny kolejny dzien z mojego nudnego zycia. Komp jak zwykle chodzi non stop , sciagam filmy. Wlaczam monitor i juz problem strony sie nie otwieraj w necie wrrr. chwilka przcy mozgu zainstalowalem poprawke do IE. Juz jest ok . Zbliza sie poludnie komp nagle sie wylaczyl , odpalam a tu nic hmm kabel od zasilki sprawdzam wysunal sie . naprawilem. jest oklo 15 a tu trach znowu pc sie wylaczyl tym razem to nei kabel. Z zasilki poszma smuga dymu nie duza lae poszla. zasilka padla . nom to biegiem do pc sistry i buchnalem jej zasilke moze sie nei kapnie :D Naprawilem. Wieczor Zlapalem wirusa naszczescie poradzil z nim sobie norton . I tak koncze moj pechowy dzionek z pc do tej pory czyli do 24 juz nic sie nei dzieje zlego mama nadzieje ze tak zostanie. POzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Stary to faktycznie masz PH :) Mi ostatnio coś też komp szwankuje ale myślę że to przez nieświeży system. Może jutro walnę reinstal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Swietej pamieci fuitsu4Gb mial formata prawie codziennie i baracudy mi sie nie kce tak formatowqac wiec proboje ratowac jak tylko sie da i nie formtowac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarous Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A ja mam problem, ale nie stricte z kompem. Coś mi się wczoraj w instalacji elektrycznej jebło i w połowie mieszkania nie mam prądu :/ Komp teraz stoi na stole w dużym pokoju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Pecha z piecem zawsze można mieć :) Przywiozłem kiedyś kompa do domu (zabrałem go na wakacje ;) ) włączam a tu kicha, power miga, wiatraki sie kręcą a na monitorze "No Signal Input". Myśle co sie stało aż w końcu wpadłem na pomysł, żeby wyjąć grafe, przetrzeć stylki i włożyć jeszcze raz (naukowe podejście ;) ). No to odkręciłem, wyczyściłem styki, przykręcam i nagle śrubokręt (dość ciężki) wypadł mi z ręki i czubkiem upadł na mobo - myśle sobie shit, po zawodach bo zrobiła sie rysa na powierzchni. Naszczęście najwidoczniej większych uszkodzeń nie spowodował i komp ruszył, ale chwile grozy miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 hyhy moj komputerek jest mily dla mnie hyhy ale jak siada brat, nei wazne co chce zrobic, zainstalowac gre, odpalic IE <piec minut wczesniej ja robilem wsio co chcialem> Windowsik wywala mu blue screena i reset bueheheh jak ja siadam to mi robi to samo przez 15 minut ale pozniej moze chodzic uptime 11 DNI hyhy to jest maszynka rozpoznajaca uzytkownika hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Heh, no mój też cały czas działa i choć się staram (wyciągnięcie karty graf podczas pracy, kopnięcie w dyski) to nie mogę nic na to poradzić... Ale ostatnio miałem małą "przygode". Akurat coś mnie wzięło i podkręciłem sobie komputerek do 2,5GHz (oczywiście, żeby chodził tak non-stop a nie chwilowo); przy okazji poprawiałem troszke węże, shrouda itd. Ok, trochę testów - wszystko działa :) Potem obejżałem sobie film. Wyłaczam film, patrzę a tu temp. 58 stopni 8O. Myślę, myślę... macam rękami wszystko i... okazało się, że przy przesuwaniu shrouda "rozszedł" się ;) styk do kabelków do wiatraków przy nagrzewnicy... Ale na szczęście 0 strat (a przynajmniej dowiedziałem się, że akurat u mnie wiatraki na 5V zbijają ok. 9-10 stopni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? Ja tak mam :lol: A jak cos nie chce dzialac, to wystarcza reset +tryb msDos :D Zreszta... Narazie przez 3 lata uzytkowania byl tylko 1 format (wszystko przez zle dzialajacy C++, bo jeszcze bym nie formatowal :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Mój kompuiterek jest niemiły :?, cholera jasna potrafi odmówić dostępu do netu! :? (Powininem mu za to jego męskość obciąć), ale czasami mnie miło zaskakuje - znajduje prace domowe :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? Ja tak nie mam bo mi twardziel nie na dąża jak go włącze i musi iść CAD ;) Walnij mu z młota, albo chociaż zanóż go włączonego w wannie pełnej wody... Zaskakuje Cię dalej :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A ja dzisiaj przyszedlem od kolegi siadam przed kompem i nagle ni z tad ni z owad slysze: tyktyk...tyktyk...tyktyk.... i tak kilka razy. Mysle kurde pewnie kabelek sie przesunal i o wentyl bije. Wylancam wszystkie wentyle i dalej ten sam dzwiek ale po chwili ucichł. Za jakies 30min znowu tyktyk...tyktyk...tyktyk.... teraz przylozelem ucho do twardziela i co sie okazalo? Moja baska dostala ataku i glowice zaczely wariowac :( Wlasnie jestem w trakcie wypalania kolekcji mp3 i teledyskow i bede czekac az odedzie w pokoju a pozniej do servisu :( Co ja bede robic 2 tyg bez kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 najbardziej pechowym dniem w moim zyciu z kompem byla wigilia <chyba> 3 lata temu! modyfikacje zaczolem z braku funduszy nie majac pojecia ze w/w czynie.... zakup nowego kompa na ktorego zbieralem dluuugo, wsio fajnie lecz zabraklo mi kasy na obudowe, mialem zasilacz no to wsio wmatowalem do kartonu... obudowa kartonowa pieknie wygladala i prezentowala sie pod stolem... w wigilie rano mnie natchnelo aby zrobic swiateczny ornung w kompie... kable wsio poukladac no i bylo poukladane... kolacja sie zbliza ja koncze robic kompa... za 5 minut kolacja... wlaczam... pochodzil 5 minut i TRZASK iskry smrod...najprawdopodobniej zagotowal sie zailacz w tym kartonie :( straty: asus p2b p3 500 seagate 20gb seagate 500 mb 3 lata!!!! zbierania danych, prac, mappackow do gier, savow i wszystkiego czego juz nie mozna bylo odtworzyc... to byly "najmilsze swieta" w moim zyciu... :roll: ogolnie za jakis tydzien cala reakcje sygnowalem: :lol: :lol: :lol: bo nic mi innego juz nie pozostalo, pracujac na 486 hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? wiesz nie kazdy leci na Linuxie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? wiesz nie kazdy leci na Linuxie ;) Linux ? a z czym to sie je ? 8O Ja na W2Kpro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? wiesz nie kazdy leci na Linuxie ;) Z linuxem to dopiero czasami są problemy :) Szczególnie jak ktoś dopiero zaczyna zabawe z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Mi praktycznie jak sam coś nie zepsuję, to komp działa ok. Nawet komp starszego działa dobrze, co jest już wręcz niesamowite... Tylko dzisiaj jak się uruchamiał, to nagle walnął bluescreena, a po resecie już wsio ok - nie rozumiem... może czuł sie zaniedbany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 hehe ja bluescreena nie widzialem kilk amiesiecy - serio :) siedze przy kompie zawsze powyzej 6 godzin dziennie w wakacje na win2k pro sp3, Jedynie co mi sie psuje to software, np instaluje sobie firewalla dla testow, odinstalowywuje i nagle cala siec mi przestaje dzialac lacznie z netem, przeinstalowanie protokolow nic nie dalo, dopiero reczne wykaszanie z rejestru :). W te wakacje chyba oposcil mnie ten zapal do kupowania i zbierania kasy na nowe czesci komp :) :P, gram czasem tylko cs'a, a tak to necik muzyka filmy, word exel :D, ten komp z podpisu radzi sobie wysmienicie ze wszytkim co robie :) Wiecie co zauwazylem, ze Ci ktorzy najbardziej sie znaja na kompach maja najczesciej awarie sprzetu i im systemy padają :D, np moj wujas malo sie zna :P i ma windowsa 95 bez reinstalki od 4 lat :D i jest dla mnie guru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? nie, ja bym sie z tym udal do jakiegos informatyka bo to powazna sprawa:>] tak odnosnie tematu to ostatni weekend, rebootoje kompa po zainstalowaniu poprawki do windy, a ten juz nie wstaje => bad blocki i leze;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja mam [ciach] pecha z moim chlodzeniem, wyglada to mniejwiecej tak: -mam wszystkie czesci na kaskade, wszystko zlozylem, all powinno byc dobre, PRZECIEKA (juz pare miechow szukam przeciekow) Ostatnio sobie skladam "malutki" systemik- wszystko szczelne, ktoregos dnia wymieniam kompresor na 10x mocniejszy - bach, przeciek i <span style="color:red;">[ciach!]</span> wie gdzie skonczyle te chlodzenie (wersje testowa) - i jeb, izolacja nie dziala itd. itd. czego nie zorbie to inna rzecz <span style="color:red;">[ciach!]</span>nia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja to mam dopiero problem z dyskiem od kilku dni. Przy wlaczaniu kompa po pojawieniu sie planszy Win xp (tej z tymi "latajacym paseczkiem" ;) ) wyskakuje blue screen z taka informacja "UNMOUNTABLE BOOT DISK". Nie wiem czy to uszkodzenie fizyczne czy spowodowane rozsypka windowsa. Na razie nie chce nic grzebac bo mi sie nie che :P Startuje z mojej kochanej U5 30 gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino78 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A ja ostatnio mialem od cholery wirusa (W32/Sobig.F). Okolo 150 maili (do mnie z wirusem i do mnie ze wyslalem). Bylo to upierdliwe. Sprawdzalem kilkoma antyvirami (stracilem na to caly dzien), oraz odbieralem kilka maili od gosci (ktorych nie znam) zebym im wirusa nie przesylal. BTW Varrol, jak to jest twoja twarz to sie znamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 A ja ostatnio mialem od cholery wirusa (W32/Sobig.F). Okolo 150 maili (do mnie z wirusem i do mnie ze wyslalem). Bylo to upierdliwe. Sprawdzalem kilkoma antyvirami (stracilem na to caly dzien), oraz odbieralem kilka maili od gosci (ktorych nie znam) zebym im wirusa nie przesylal. nei wiem czy znasz taki program jak Skrzynka Bogiego? odbiera poczte ale nie sciaga na kompa i mozesz kasowac przez niego z serwera... uprzyjemnia sprawe jesli chodzi o wiry! poszukaj albo sciagnij z mojej www Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino78 Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Nie zlapalem zadnego, bo wszystkie byly kasowane orzez antyvira, ale to ciagle info bylo dobijajace. No ale to byl tylko jeden dzien. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Wiecie co zauwazylem, ze Ci ktorzy najbardziej sie znaja na kompach maja najczesciej awarie sprzetu i im systemy padają :D, np moj wujas malo sie zna :P i ma windowsa 95 bez reinstalki od 4 lat :D i jest dla mnie guru :D Też prawda, tylko, że Ci co sie znaja widzą że coś jest nie tak i zaraz próbują to naprawić, a gość co sie nie zna robi twardy reset i jak chodzi to jest ok. I jeszcze jedno co zauważyłem, jak zmieniasz sprzęt z gorszego na lepszy to nieraz masz wrażenie że ten stary był stabilniejszy i zawsze było wszystko ok, a nowy cały czas ma jakieś problemy. Jednak za wszelka cene nie chciałbyś wracać na stary sprzęt :). Czy nie tak?? Szacuneczek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 1. (...) jak zmieniasz sprzęt z gorszego na lepszy to nieraz masz wrażenie że ten stary był stabilniejszy i zawsze było wszystko ok(...) 2. Jednak za wszelka cene nie chciałbyś wracać na stary sprzęt :). Czy nie tak?? Szacuneczek! 1. zgadzam sie w 100 procentach :D . 2. tutaj tez sie zgodze, ale z zastrzezeniem, ze chcialbym wrocic do starego sprzetu, ale nie pozbywac sie nowego... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? Ja mam tak samo i też mnie to bardzo dziwi :lol: :lol: :lol: Pozdro all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 A mnie komp zaskakuje w calkiem inny sposb : co go zalacze to sqbaniec dziala 8O Nie wiem jaka jest tego przyczyna 8O Ma ktos tak tez ?? Ja mam tak samo i też mnie to bardzo dziwi :lol: :lol: :lol: Pozdro all. No to przynajmniej nie jestem sam z tym problemem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 heh a mi cos sie ostatnio kaszani wylazi po godzinie gry z hot rod czy gta3 :P mimo reinstalki systemu i jakies tajemnicze zwieszki mplayera mam - obawiam sie ze zasilka nie daje rady ale po calodniowych mekach w pracy z kompami to mi sie juz nie chce mojego robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 A ja instalnołem win 2k+SP4 i komp...chodzi :shock: ;), lepiej niż na XP :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...