Marty Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 No właśnie... Czy do procka AMD 333 mhz, warto kupować ddr 400? Kiedy asynchroniczność spowalnia? JAki RAM byłby najlepszy pod ATHLONA 2500+? Jaką płytę główna? Asusa a7n8x-x czy Abita NF7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 No właśnie... Czy do procka AMD 333 mhz, warto kupować ddr 400? Kiedy asynchroniczność spowalnia? JAki RAM byłby najlepszy pod ATHLONA 2500+? Jaką płytę główna? Asusa a7n8x-x czy Abita NF7?Jak dasz szynę na 166 to pamiątki możesz dać synchronicznie i też pójdą na 333. Ale jak będziesz bawił się w podkręcanie to możesz podciągnąć trochę szynę i wtedy niektóre pamięci 333 mogą tego nie wydolić. Dlatego jak masz kasę to kupuj 400. Ja mam pamięci 333 i idą mi na 190 szynie chociaż procek powinien chodzić na 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A co z płytami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 No właśnie... Czy do procka AMD 333 mhz, warto kupować ddr 400? Kiedy asynchroniczność spowalnia? JAki RAM byłby najlepszy pod ATHLONA 2500+? Jaką płytę główna? Asusa a7n8x-x czy Abita NF7? Ja mam Athlona 2500+ (Barton) podkrecone FSB na 222 (zarowno procesor jak i pamiec DDR400 Kingston) i polecam taka wlasnie oknfiguracje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A co z płytami?A chcesz bawić się w podkręcanie? Jak tak to ja ze swojej strony polecam Epoxa 8RDA(+) (ale o tym już było wiele razy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Ja mam Athlona 2500+ (Barton) podkrecone FSB na 222 (zarowno procesor jak i pamiec DDR400 Kingston) i polecam taka wlasnie oknfiguracje. Dokładnie. a na pamięciach 333 raczej takiego ustawienia synchronicznego nie da się ustawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 z tych abit a wogole to soltek frn2-l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A czy nie będzie problemów z kręceniem 2500+? jakiego dodatkowego chłodzenia wymaga wtedy procek? Czy to prawda że on ma zablokowany mnożnik? Na jakiej zasadzie działa synchroniczność? Tzn. Czemu dual ddr 400 jest synchrnoniczne z fsb@222 a 333 nie itd. co do płyty to skłaniam się jednak ku ABITowi. Mam w tej chwili BE6-II (przy C500) i ją sobie chwale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Jeśli kręcenie to może być ww. EpoX. Jest stworzony do kręcenia.I DDR 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A czy BARTON nie ma zablokowanego mnożnika? Wiem wiem - EpoX, ale ABIT to ABIT :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 A czy BARTON nie ma zablokowanego mnożnika? Wiem wiem - EpoX, ale ABIT to ABIT :-) Z tym mnoznikiem to jest dziwna sprawa - u mnie na Epoxie 8RDA+ na biosie z czerwca prawie wogole sie nie chce krecic (lacznie ze zmiana FSB). Na BIOSie lipcowym kreci sie jak zloto, lacznie z dowolna praktycznie regulacja mnoznika. Na nowym BIOSie z 27 sierpnia jeszcze nie testowalem - moze dzisiaj jak znajde chwilke czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Na BIOSie lipcowym kreci sie jak zloto, lacznie z dowolna praktycznie regulacja mnoznika. Na nowym BIOSie z 27 sierpnia jeszcze nie testowalem - moze dzisiaj jak znajde chwilke czasu.A skąd ściągnąłeś ten nowszy biosik ? Jak go zainstalujesz to daj znać co się zmieniło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Abit NF7 mnozniki sa odblokowane i Abit ustawia wszystkie jakie ma w biosie 5-18x lub 22x (nie pamietam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Na BIOSie lipcowym kreci sie jak zloto, lacznie z dowolna praktycznie regulacja mnoznika. Na nowym BIOSie z 27 sierpnia jeszcze nie testowalem - moze dzisiaj jak znajde chwilke czasu.A skąd ściągnąłeś ten nowszy biosik ? Jak go zainstalujesz to daj znać co się zmieniło. Cytuje za forum NFORCERSHQ: Workaround : l.Update AWDFLASH 8.23F to 8.24V. 2.Fixed CPU warning temperature/ Shutdown temperature function fail. 3.Show help message for VDD Voltage Regulator item. 4.MagicScreen support. Caly watek tutaj: http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....t=12967&start=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Abit ustawia wszystkie jakie ma w biosie 5-18x lub 22x (nie pamietam)Rozumiem, że na Abicie kręci się bezproblemowo bawiąc się mnożnikami, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 BARTON ma FSB 333, czy nie lepiej więc pamięci 333? Prawdziwe FSB to 166, rozumiem, że chodziło by synchronicznie przy podkręceniu do 200, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 możesz wziać pamieći nawed 500 mhz tylko potem ustawisz je synchro z procam.A pamiatki brać najlepiej >400 mhz i najlepiej twinmosa. Tak barton ma odblokowany mnoznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 widze ze kolega poczatkujacy wiec wytlumacze: tryb synchro jest wtedy (jak np u mnie) - jak pamieci chodza z ta sama predkoscia co FSB - u mnie FSB jest 160MHz i pamieci tez chodza na 160MHz - a ze sa to DDR'y to chodza na 320MHz (taktowanie po obu zboczach sygnalu taktujacego) tryb asynchro jest wtedy kiedy FSB rozni sie od pamieci - na plytach albo ustawia sie to jako mnoznik RAM/FSB albo w procentach. procesory ogolnie (z obserwacji wynika) moga pracowac na dowolnym FSB (np znalem durony pracujace na FSB 200) - wiec jezeli chcesz miec tryb synchro (a jest on najlepszy bo najwydajniejszy - nie ma przesuniec w taktowaniu FSB i RAM'u wiec lepiej przebiega transfer) to twoim ograniczeniem staje sie chipset lub pamiec - jezeli kupisz sobie pamieci PC433 to na Nforcie spokojnie z tego wycisniesz FSB 220MHz i mnoznik dostosujesz do stabilnosci. - i wtedy bedzie zamiatac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Właśnie na taką odpowiedź liczyłem zakładając ten topic :-). Chodziło mi o wyjaśnienie zazasady działania synchroniczności. Co do ustawień to jeszcze pewnie będę wątpliwości, więc tu wrócę :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...