erio Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 OK ... jest do wydania 3500 zł na kompa z monitorem ... Teoretycznie wiem zego chcę ... ale jak przyszło wybierac i czytać recencje to mam trudności ze zdecydowaniem się na 2 rzeczy. Kupuję to w sklepie który ściagnie wsyzstko co chcę o ile jest dostępne w hutrowwniach Komp jest dla wujka ... krótki opis . Pierwszy komp, ma służyć do grania dla 17 letniego syna (posiadacz PS one nigdy nie mial kompa na dłużej) a wuj ma kontakt z kompami tylko w pracy i tez bedzie chcial jakie sprogramy ksiegowe na nim uruchamiac ... położenie:Wieś ... nie ma netu no chyba że modem nie wiem czy ma mozliwosc neo, ale narazie o necie nawet nie mysli moze kiedys dokupi modem Wymyslilem cos takiego : Athlon XP 1800 BOX - 280 zł + softowe [ok2Ghz] (nie mylić z softwareowym) podkręcanie bez zmiany napięcia pamiec 2x twinmoss 333 - 217 zł x 2 = 434 zł dysk Caviar lub seagateB7 120 GB - 525 zł NIEKONIECZNIE SATAFDD 50 zł DVD asus 170 zł CDRW Liteon 52x 190 zł grafa Saphire 9100 styknie 128 bit 64 Mb 315 zł mysz a4tech 70 zł opti klava 30 zł BTC lub samsung Monitor LG700P 830 zł płyta - Asus A7N8X - 400 zł (nForce2 SPP+MCP2; FSB 400; Dual DDR400 (trzy sloty); jeden port AGP x4/x8; dźwięk 6-kanałowy; LAN; 6 portów USB 2.0; 5 portów PCI; 2 x UtraDMA ATA 133/100/66/33; rev 2.0; Asus Q-FAN Techology; C.O.P.; opis producenta ) WAHAM SIE JESZCZE POMIĘDZY: Epox 8RDA3+ - nie ma Sound Storma !!!! tylko jakies inne badziewie 6ch ABIT NF7V2.0 SOLTEK MSI Koniecznie plyta ma miec SoundStorma LAN Najnowsza wersje NF2 (FSB200) i 3 fazowe zasilanie (żadna wersja obcięta na rynek LOW END i OEM) Po przeczytaniu paru recenzji mam Młyn w Głowie Buda coś koło 200 zł ALE CO ???? wiem że ma być bez Codegena Rubicona Deera i innego syfu Modecomy co mają w środku ?? POTRZEBUJĘ RADY WYŁĄCZNIE CO DO PLYTY GŁÓWNEJ I OBUDOWY (chodzi o to zeby był porządny zasilacz) NIE DAWAC MI TU ZUPEŁNIE NOWYCH KONFIGÓW TYLKO ARGUMENTY I CENY DOTYCZĄCE PLYT NA NF2 I OBUDÓW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jestem za soltekiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 ARGUMENTY I CENY NA BOGA!!!! FumFel druhu ... Podaj pare argumentów ... puki co raczej skłaniam sie ku Abitowi NF7 2.0 ... ma dzwiek realteca ALC 650 + SPIDIF LAN i kosztuje 390 zł i NF2 FSB 400 I powiedzcie mi cos nt TANICH do 200 zł obudów ... jakei mają zasilacze ... linki itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Argumentów? OK .Jak czytam to forum to jeszcze nigdzie nie widziałęm żeby soltek sie zepsół.CO innego abit lub epox.Tyle odemnie. Co do budy to najlepiej zreobić tak : Kupicjakąś w miare fajną bude codegena za 150 zł i do tego zasialcz chiefteka 360W - 200zł . Wychodzi razem 350zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 tak jak FunFel_20 only soltek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jestem za soltekiem przecież kolega wyżej napisał, że płyta musi konuiecznie mieć sound storma. z tych płyt co wymieniłeś to ABIT NF7V2.0 . ten Soltek ma kiepski dzwięk, a ABIT to ful wypas płyta:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 abit nf7 bez S nie ma soundstorma :? Update: a soltek ma 2 fazowe zasilanie jak to ma byc plyta z jakimis dodatkowymi bajerami to musisz wydac ponad 500 zl :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 tp przecież logiczne że jak gość chce sound storma to kupuje płyte np. ABIT z soundem bo chyba Solteka nie ma z takowym dźwiękiem no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 tp przecież logiczne że jak gość chce sound storma to kupuje płyte np. ABIT z soundem bo chyba Solteka nie ma z takowym dźwiękiem no nie?Ale NF7 nie ma SS :!: A NF7-S nie ma na liście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 tp przecież logiczne że jak gość chce sound storma to kupuje płyte np. ABIT z soundem bo chyba Solteka nie ma z takowym dźwiękiem no nie?Ale NF7 nie ma SS :!: A NF7-S nie ma na liście. to a takim razie niech koleś kupi wujkowi Solteka z soundstormem :) bo soltek jest na liście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 zadna z plyt na liscie nie ma soundstorma!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Ale Soltek tez go nie ma Za to ma duze mozliwosci OC Niezla stabilnosc. I cenowo tez jest spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 tp przecież logiczne że jak gość chce sound storma to kupuje płyte np. ABIT z soundem bo chyba Solteka nie ma z takowym dźwiękiem no nie?Ale NF7 nie ma SS :!: A NF7-S nie ma na liście. to a takim razie niech koleś kupi wujkowi Solteka z soundstormem :) bo soltek jest na liście. Soltek tez niema SS :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 no co ty? :) a ja myslałem że ma :) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 z bud polecam tracera.. sam mm tracera zeus silver z zasilka 350W ... w proline.pl za 149,- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 jestem za soltekiem przecież kolega wyżej napisał, że płyta musi konuiecznie mieć sound storma. z tych płyt co wymieniłeś to ABIT NF7V2.0 . ten Soltek ma kiepski dzwięk, a ABIT to ful wypas płyta:-) No to dlaczego waha się wśród płyt które nie mają SS :?: Niech kupi Solteka i do tego dobra dźwiękówke i będzie miał dobrą płyte do O/C oraz świetny dźwięk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Eh ... zdecydowalem sie na plytke FICa za 370 zł identyko jak EPOX 8RDA+ (szkoda ze juz ich nie robią ... podobno od rev 2.0 są skopane coś ... tak ?? ( i szkoda ze w 8RDA3+ nie ma soundstorma ... co za banda debili ... dac sata i firewire i nie dac tego z czego NF2 jest slawny ... SS ;(( ) ... tylko bez wyświetlacza ... ma pełny soundstorm A buda bedzie Modecom EX2 z zasilka Huntkey 300W za 220 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Eh ... zdecydowalem sie na plytke FICa za 370 zł identyko jak EPOX 8RDA+ (szkoda ze juz ich nie robią ... podobno od rev 2.0 są skopane coś ... tak ?? ( i szkoda ze w 8RDA3+ nie ma soundstorma ... co za banda debili ... dac sata i firewire i nie dac tego z czego NF2 jest slawny ... SS ;(( ) ... tylko bez wyświetlacza ... ma pełny soundstorm A buda bedzie Modecom EX2 z zasilka Huntkey 300W za 220 zł musze cię kolego zmartwić. FIC AU 13 to nie jest to samo co Epox 8RDa+ pomyliłeś z FIC AU11, a ona jest raczej niedostępna w Polsce :( zobacz na moj podpis ja mam jeszcze FIC AU 13 ( w sumie to miałem 2 takie płyty) i powiem że mam z nimi same problemy. a jak chcesz wiedzieć jakie to szukaj postu żona ma mnie dość :) Nie rozumiem jednego czego zastanawiasz się nad 8RDA3+ ( nie weźmiesz jej tylko dlatego że nie ma soundstorma) i nie pomyślisz nad ABITEM z końcówką S ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...