ZIELONY MEGAMEN Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Mam pytanko :) Jestem włascicielem sieci osiedlowej liczącej w chwili obecnej 15 odób. Pare dni wcześniej jak łupneło w szpital to mi 2 switche poszły do żyda! w sumie już straciłem przez niecałe 3 lata około 10 sieciówek i 2 switche. Zastanawiam sie czy jest jakieś dobre zabezpieczenie na te gadzety oczywiście w cenie :) jak macie jakieś pomysły to zapraszam do pisania :) a...nie jestem aż tak ciemny i wiem ze trzeba wypinaś wtyczki od sieciówek i switchy, ale co mam zrobić jak mam switche na strychach 4 bloków :) :( .....pozdrawiam wszystkich..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Jest coś takiego jak APC Protect Net, ewentualnie szukaj czegoś tańszego, albo mocniejszego. Jeśli masz elektrykę (zasilanie) na powietrzną pomyśl tez o jakimś używanym UPS'ie, wazne żeby filtrował prąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakobian Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Urzadzenia antyprzepięciowe do sieci (nie wiem czy naprawde działają :D ): http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=15521751 http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=15770539 Dobrze by było mieć porządnie zrobioną instalacje uziemiającą, ale to już robota dla fachowców z energetyki - ja się na tym nie znam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2003 Zabezpieczenie sieci Jest to proste urzedzenie. Niestety nie wiem jak to sie sprawdza w rzeczywistosci ale z budowy widac ze to pomoze. Mam pytanko jezeli linie macie napowietrzna to czy sa to kalbe FTP?? Jezeli tak, to ekran powinienes podlaczyc do jakiegos uziemienia np. gniazdko, kaloryfer (nie polecam) przez diody Transil (takie jak sa w urzadzonku). Takie zabezpieczenie powinno pomoc. P.S. To na allegro to jest wlasnie takie urzadzonko do ktorego podalem adres. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...