Bronek2000 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Ale wy pieprzycie... Spokojnie. Zakup takiej karty to jednak ryzyko, w odróżnieniu od sklepowej nie ma ona gwarancji i każdy musi sam zdecydować czy taką kartę kupić, czy dopłacić jakieś 100 zł (moze mniej) i kupić GF4200 z roczną gwarancją. Ryzyko jest realne o czym świadczy to co pisze floyd ale też ta aukcja http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15760603 - poczytaj opis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Pozyjemy zobaczymi kazda zecz na allego bez gwarancji to nie pewna sprawa i duze ryzyko przy kupnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Tylko 4800se sie psuja? Widzial ktos 4200 albatrona uszkodzonego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Tak, floyd widział: umnie padały na agpx4 pro (asusa) model albatrona g4ti 4200p (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 takie dwa miałem http://allegro.pl/show_item.php?item=15269186 na szczeście trafiłem na uczciwa osobe i oddała kase :) uf... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Czy oplaca sie kupic jakoms uszkodzonom karte graficznom i potem jom dac do naprawy lub co ? np tom na allegro za 65 zeta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15813540 ???? bo w sumie dla mne to nie jest duza strata a jak by sie naprawilo to karta calkiem dobra szczegulnie ze mam narazi zintegrowanom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Tom? Nie no fajnie, że chcesz jom kupić :twisted: Ale jak masz zintegrowanom to szczegulnie się opłaca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Ale jak masz zintegrowanom to szczegulnie się opłaca..Możesz wytłumaczyć dlaczego się nie opłaca. Przecież port AGP na płycie jest a więc czemu go nie wykorzystać ??????? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Albatron wycofal cala serie. Fabrycznie maja cos walniete. Karta padnie predzej lub pozniej. Czytalem na jakiejs stronie anglojezycznej. Gf4 albatron - defected. Te sklepy ktore moga oddac oddaja te ktore nie moga sprzedaja po zanizonej cenie. Ile taka karta musi kosztowac w zakupie. 100zl? Nie sadze aby wiecej. Jakis detal ma walniety idzie to naprawic. W kazdym razie trzymam za was kciuki. Podejrzewam ze bedzie jak z gainwardem Ti4200. Padly wszystkie ale w roznym odstepie czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 też o tym słyszałem ale ponoc tylko wersje z AGPx8 8) heh wcześniej żałowałem, że nie dołozylem 10zł i nie kupiłem TI4280 128 DDR ale wyszło mi to na dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Ale jak masz zintegrowanom to szczegulnie się opłaca..Możesz wytłumaczyć dlaczego się nie opłaca. Przecież port AGP na płycie jest a więc czemu go nie wykorzystać ??????? Pozdr. Widzę, że nie zakumałeś mojej aluzji dot. błędów ortograficznych... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Ale jak masz zintegrowanom to szczegulnie się opłaca..Możesz wytłumaczyć dlaczego się nie opłaca. Przecież port AGP na płycie jest a więc czemu go nie wykorzystać ??????? Pozdr. Widzę, że nie zakumałeś mojej aluzji dot. błędów ortograficznych... :twisted:Zakumałem odnośnie błędów, ale nie wmówisz mi że odnośnie opłacalności to była aluzja. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Śmieszny jesteś, to zdanie ułożyło mi się "od tak"... Chyba bym musiał byc chory, aby komuś kto posiada zintegrowanego MXa odradzać zakup GF4... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Teraz sprzedalem i kupie sobie ti4600 ma zegary na 300/650 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 ok ja mialem w rekach jedna z tych sprzedawanych na allegro uszkodzonych rozmawialem tez z kilkoma osobami ktore je kupily i tak - jedna osoba napisala ze brakuje u niej kilku elementow i musi dobrac ale nie wiem czy udalo sie jej naprawic - jedna nie naprawila i sprzedala dalej ja zas zlokalizowalem uszkodzenie - Zimny lut pod kostka pamieci bga - niestety nie do naprawienia bez specjalistycznego sprzetu - ojawialo sie to tym ze karta krzaczyla i nie uruchamial sie windows - wystarczylo docisnac mocno do laminatu owa pechowa kostke albo nagiac rog karty i karta zaczynala pracowac poprawnie - mysle ze moze ktos odrywal z niej radiatorki z pamieci i stad to uszkodzenie - obadaj kostki podociskaj ponaginaj moze i u ciebie jest to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dars00n Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Kupiłem Albatrona Ti4200Turbo na Allegro. Zresztą od tego samego sprzedawcy co Dzieju. Pierwsza karta którą dostałem była uszkodzona (błędy w wyświetlaniu 3d, po uruchomieniu jakiejkolwiek gierki pojawiały się 2 pionowe pasy kwadracików i zwis kompa). Następna karta, którą dostałem po wymianie działała OK. Po 2 dniach odpalam gierkę i znowu te cholerne pasy. W Windowsie działa bez żadnych problemów więc odczekałem z 10-15 min. i odpalam znowu gierkę i jest OK. Na następny dzień odrazu po włączeniu kompa i uruchomieniu gry znowu pojawiły się te pasy. Zauważyłem, że jeżeli po uruchomieniu, komp pochodzi z 15 minut to wtedy jest wszystko OK!!!??? O co chodzi? Musi się rozgrzać :lol: ?? Napisałem maile do kilku osób z Allegro, które też kupiły karty od Chyr-a. Odpowiedzi są różne. Jedni dostali karty sprawne inni musieli je wymieniać a po wymianie znowu dostawali bubla. Jednym słowem to jest loteria. Szanse na otrzymanie sprawnego egzemplarza to mniej więcej 50%. Gdybym wcześniej wiedział w co się pakuję to na pewno wolałbym dopłacić nawet ze 200 złotych i kupić w sklepie. Niestety człowiek się uczy na błędach... szkoda tylko, że najczęściej na swoich :( Tak na zakończenie, wie ktoś co może powodować takie objawy jak w moim przypadku i ewentualnie gdzie można oddać (niedrogo) kartę do ekspertyzy/naprawy i ile to może kosztować?. Pozdrawiam darsoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 jeśli to kwestia dociśnięcia pamięci do laminatu, jak pisze IGI, to może warto zrobić taki modzik : kawałek blachy (1mm) alu lub Cu wygiąć na kształt litery U i tą blachą dociskać pamięci do laminatu. dodatkowo może to pełnić rolę radiatora, można oczywiście tak wygiąć jakiś niewysoki radiator i założyć. nie mam takiej karty ale wydaje mi się że może to być niezłe rozwiązanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 jeśli to kwestia dociśnięcia pamięci do laminatu, jak pisze IGI, to może warto zrobić taki modzik : kawałek blachy (1mm) alu lub Cu wygiąć na kształt litery U i tą blachą dociskać pamięci do laminatu. dodatkowo może to pełnić rolę radiatora, można oczywiście tak wygiąć jakiś niewysoki radiator i założyć. nie mam takiej karty ale wydaje mi się że może to być niezłe rozwiązanie. Myslalem o czyms takim jednak u mnie bylo trzeba uzyc sporej sily zeby docisnc Co do problemu z pasami mozliwe ze tez powod jest ten sam czyli zimny lut - pamieci sie nagrzewaja rozszerzaja sie nuzki i zaczyna wszystko kontaktowac potem karta stygnie nozki sie kurcza i przestaje kontaktowac Tak tylko zgaduje Co do naprawy ktos mi kiedys poradzil na tym forum www.pccenter.pl szkoda ze jak juz sie pozbylem albatrona z tego co widzialem za naprawe karty graf biora 50 zl ale pewnie w zaleznosci od uszkodzenia - napisz do nich moze sie dogadacie i jeszce jedno daja 3 miesiace gwarancji na naprawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Spróbuj to docisnąć spinaczem do papieru tylko takim specjhalnym od jest bardzo mocny i gwarantuje ze to wystarczy :D a co do ALBVATRONA to mialem karte tej firmy jakis 1 miesiąc i chodzila bez problemow nawet bo podkreceniu sprzedalem ja z powodu braku kasy i jak do tej pory gosc ktory odemnie kupil nie nazeka a minelo pare tygodni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Kupiłem Albatrona Ti4200Turbo na Allegro. Zresztą od tego samego sprzedawcy co Dzieju. Pierwsza karta którą dostałem była uszkodzona (błędy w wyświetlaniu 3d, po uruchomieniu jakiejkolwiek gierki pojawiały się 2 pionowe pasy kwadracików i zwis kompa). Następna karta, którą dostałem po wymianie działała OK. Po 2 dniach odpalam gierkę i znowu te cholerne pasy. W Windowsie działa bez żadnych problemów więc odczekałem z 10-15 min. i odpalam znowu gierkę i jest OK. Na następny dzień odrazu po włączeniu kompa i uruchomieniu gry znowu pojawiły się te pasy. Zauważyłem, że jeżeli po uruchomieniu, komp pochodzi z 15 minut to wtedy jest wszystko OK!!!??? O co chodzi? Musi się rozgrzać :lol: ?? Napisałem maile do kilku osób z Allegro, które też kupiły karty od Chyr-a. Odpowiedzi są różne. Jedni dostali karty sprawne inni musieli je wymieniać a po wymianie znowu dostawali bubla. Jednym słowem to jest loteria. Szanse na otrzymanie sprawnego egzemplarza to mniej więcej 50%. Gdybym wcześniej wiedział w co się pakuję to na pewno wolałbym dopłacić nawet ze 200 złotych i kupić w sklepie. Niestety człowiek się uczy na błędach... szkoda tylko, że najczęściej na swoich :( Tak na zakończenie, wie ktoś co może powodować takie objawy jak w moim przypadku i ewentualnie gdzie można oddać (niedrogo) kartę do ekspertyzy/naprawy i ile to może kosztować?. Pozdrawiam darsoon Jedno mnie zastanawia - dlaczego w takim razie ten sprzedający ma 112 pozytywów, tylko jeden neutral i zero negatywów? http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=278841 Wystawiając mu pozytywy, mimo, że karty były niesprawne/niekompletne nieświadomie pomagaliście naciągać innych klientów - sprzedający wyglądał na osobę godną zaufania. Jak dostałeś tą drugą kartę to trzeba było ją katować przez 2-3 tygodnie i dopiero wtedy wystawić jakiś komentarz, a ty 14 października wystawiłeś mu pozytywa, szkoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dars00n Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Wystawiając mu pozytywy, mimo, że karty były niesprawne/niekompletne nieświadomie pomagaliście naciągać innych klientów - sprzedający wyglądał na osobę godną zaufania. Jak dostałeś tą drugą kartę to trzeba było ją katować przez 2-3 tygodnie i dopiero wtedy wystawić jakiś komentarz, a ty 14 października wystawiłeś mu pozytywa, szkoda. Dużo osób, które kupiły te karty do tej pory nie wystawiło komentarzy. Chyba czekają na wymianę lub zwrot kasy i dlatego nie pojawiaja sie komentarze. Wystawiłem pozytywa bo karta była sprawna i myślałem, że już tak zostanie. Okazało się, że jednak źle zrobiłem. Mam nauczkę na przyszłość. Jutro wysyłam kartę do wymiany, podobno ma (tym razem) dobrą partię z nowej dostawy... zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Podejrzewam ze bedzie jak z gainwardem Ti4200. Padly wszystkie ale w roznym odstepie czasu. Hmm moj Gainward chodzi spoko 10 miesiecy (odpukac), zadnych problemow, a mam ti 4200 AGPx4. No jedynie, ze te pod AGPx8 byly wadliwe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 ah te Albatrony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 Ktos juz wyznaczyl moratorium dla tych kart - 3 miesiace, swoja od chyra mam juz 1,5 poczekam jeszcze drugie tyle narazie wszystko ok (karty nie podkrecalem), bylem jednym z pierwszych ktorzy od niego je kupili, moze te byly sprawne a pozniej zobaczyl jaka ma latwa kase i zaczal wysylac buble Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 ja mam tez od Chyra i narazie chodzi ok, właśnie dlatego że przeczytałem o problemach zta karta czekam jeszcze kilka tygodni zanim wystawie pozytywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dars00n Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Mam już tą wymieniona kartę (3 z kolei). Jak narazie, przez 2 tygodnie działa bez zarzutu. Mam nadzieję, że tak juz zostanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Kumpel chce kupic gf4ti4200 ;> ( GeForce4 TI4200 64 MB DDR TV-OUT ( AGP x8 ) ALBATRON Tutaj mozna kupic za 460 zeta, dwa lata gwarancji. Mozna gdzies taniej w Wawie dostac gf4ti4xxx?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 ..mialem w lapach ta meduze. oc gdzies okolo 305@605. rev rdzenia A2. i chyba nie wszystkie wygladaja tak samo bo moja miala sliczne radiatorki na pamieciach z kazdej strony karty a same kostki raczej nie byly BGA (jak ktos tutaj pisal). nie wiem jakie pamieci ale znalazlem jeszcze to http://www.digit-life.com/articles2/gf4/gf...f4ti4200-6.html i wyraznie widac ze jest jeszcze wersja z pamieciami marki Samsung (3.6) ..i chlodzenie ma inne wiec wyglada na to ze mutacji tych kart jest conajmniej trzy i nie wszystkie sa tak rewelacyjne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 ja mam tez od Chyra i narazie chodzi ok, właśnie dlatego że przeczytałem o problemach zta karta czekam jeszcze kilka tygodni zanim wystawie pozytywa No to ja ci koles gratuluje... N/C. Czekasz kilka tygodni , aby komus wystawic pozytywa bo kupiles grafike z gwarancja rozruchowa za stosunkowo mala kase (w porownaniu ze zwyklymi sklepami).Nic tylko napisze jeszcze raz N/C bo rece sie uginaja co do niektorych ludzi z allegro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Panowie , moze was pociesze moj albatron dziala juz 1 rok caly czas podkrecony , nie mialem z nim zadnych problemow. Karta nie jest z allegro , qpilem ja w usa . Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...