voo Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Szukalem, ale przez gaszcz topikow ciezko sie przebic! Czy da sie bez wiekszych problemow rozdzielic Neo+ USB na 3 kompy; tzn pentium 166 jako serv, dokupiona karta pci z usb, do tego podlaczony hub z ktorego skretka jest to dalej ciagniete do 3ch kompow. Oczywiscie serwerek hula nonstop. ____Jaki progs______ do zarzadzania tym wszystkim najlepszy? PS: moze p166 i 24mbram to malo jak na win98, ale mam nadzieje niedlugo wymienie to na cos lepszego. Prosze o konkretna odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 heh... serwer jest spoko, wytrzyma to. progs - winroute (mozna zarzadzac zdalnie + dosc latwa konfiguracja) pozdro.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 Ja mam obecnie tak jak opisujesz i zdeccydowanie przesiadam sie na router.Za router z wbudowanym switchem X4 zaplacisz okolo 500zł i a skoro piszesz ze teraz postawisz to na P166 a pozniej bedziesz zmienial to moze lepiej odrazu wydac na router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 ja Ci radze zainteresowac sie albo routerem albo linuxem server na win98 to nie jest zbyt dobre rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 A jakie sa glowne zalety routerka w stosunku do jego emulacji na "serwerze"-winroute :?: Po 1 sam sie wszystkim zajmuje, nie musi byc wlaczony dodatkowy komp, mniej zre pradu, bezproblemowy, dobrze mysle? Saj jeszcze jakies dodatkowe + ? PS: Moja siec bedzie na razie oparta o stare karty 10mb/s , oczywiscie podczas kopiowania wiekszych plikow w sieci z jednego na drugi komputer trwa to duzo dluzej niz przy 100kach, ale czy podczas sciagania plikow na tych komputerach polaczonych w taka wolna siec, bedzie to w ogole odczuwalne - transfer podczas download`u (w porownaniu do 100mb/s):?: :?: Na razie deficyt:( i musze podejsc oszczednie do sprawy... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 stare 166 z jednym dyskiem zre ~40W server na linuxie jest duzo bardziej konfigurowywalny niz router do tego tanszy - neo+ to zaledwie 0,6mbita wiec nie bedzie odczuwalnej roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 czym rozni sie opcja- 1. neo + modem tpsa+ router z USB 2. neo + wbudowany modem z routerem czy podlaczenie modemu tepsy pod opcje nr1 to duzo wiekszy problem od kupienia juz routerka ze wszystkim co tylko potrzeba? Jakie sa tego plusy? Oplaca sie wylozyc o wiele wieksza kase na router z wbudowanym modemem? PS: Jak z konfiguracja tego wszystkiego? Nie jest to trudne? /router/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 jak owiele wieksza kase :?: routerek usb kosztuje ~600zl.... ja tam bym stawial na linuxie serwerek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 zdecydowalem sie na routerek z wbudowanym modemem... poniewaz jestem zielony w temacie, stad pytanie: jak z konfiguracja tego? jest z tym jakis problem? czy tylko podlacza sie to do netu, dlaej komputery i jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...