Skocz do zawartości
seba30

[b]DDR czy zostać przy SDRAM[/b]

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam AMD1800 PALOMINO + 256SDRAM/133 + HERC 9100 250/240 + DIAMOND MONSTER MX300 na płycie SHUTTLE Ak12A 3.0 . Zamierzam dokupić 256-512 SDRAM + cichy cooler + wypalarkę + okrągłe kabelki- w sumie 450 zł, A MOŻE NOWĄ PŁYTKĘ + 256ddr?/266

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli będziesz w stosunkowo krótkim czasie dokupić drugie 256 DDR (ale conajmniej 333) to zmieniaj płytę i pamięci. Jeśli nie to dołóż pamięć SDR do obecnej płyty. Poza tym nie wiem jak bardzo zależy Ci na nagrywarce. A tak wogóle to kupowanie teraz DDR 266 też nie jest zbyt przyszłościowym rozwiązaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupuj co zaplanowales

jak nie zmieniasz proca to niewarto zmieniac plyty i ramu

a zostac bez nagrywarki

sdram jest teraz 2x tanszy od ddr ,a jak dokupisz 512mb to przynajmniej pamieci ci nie zabraknie (a na ddr z ta kasa musialbys sie ograniczyc do 256mb )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll:

z przykroscia stwierdzam ze ... IMO wybrales najgorszy moment na kupno pamieci bo drozeja z dnia na dzien :( niestety sam stoje przed trudna decyzja kupowac czy nie (az mnie szlag trafia na mysl ze jutro bede musial "walczyc" o dobra cene z "fchofcamy" z gieldy)

w Twoim przypadku widze nikla szanse na zrobienie dobrego intetesu - jezeli Twoj SDRAM jest "dwustronny" (dwubankowy) to IMO za niewielka doplata moglbys wymienic na modul 512MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posaidam teraz 256sdramow (drugie 256 poszlo w kosmos)  pozostale rzeczy jak w opisie i zastanawiam sie nad zmiana ramu na ddr (koszt okolo 100zl) i w zasadzie jestem juz zdecydowany - powiedzcie czy warto??

jak twoja plyta obsluguje i sdram i ddr to decyzja jest prosta

kupuj tylko ddr ,ale nie wymieniaj 256mb sdram na 256mb ddr ,bo to bez sensu

kup odrazu 512mb ddr ,jak nie masz forsy to zbieraj

nie oplaca sie wydac 100pln i zmienic na taka sama ilosc ( z nastawieniem BARDZO nie oplaca sie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z przykroscia stwierdzam ze ... IMO wybrales najgorszy moment na kupno pamieci bo drozeja z dnia na dzien :(

Ech swieta prawda. Tez czaje sie na wymiane moich PC133 Kingston 512 MB na DDR (do tego wymiana plyty). Jednak przy obecnych cenach nie mam zamiaru kupowac - tym bardziej, ze kasy starczyłoby tylko na 256 DDR a nie usmiecha mi sie przeskok z 512 (nawet SDRAM) na 256 DDR :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to plan jest taki kupic teraz 256 (bo mi starcza tylko ze sdramy mi sie mula) a za jakies 6msc'y dokupic jeszcze 512 (konkretniej na dooma 3 ktory i tak polozy maja grafe :) ) A co do cen to jeszcze nie poszly tak tragicznie w gore (ostatnimi dniammi 3zl na 256) Ja i tak kupuje tanio (rodzina pracuje w sklepie komputerowym i mam po hurtowych cenach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to plan jest taki kupic teraz 256 (bo mi starcza tylko ze sdramy mi sie mula) a za jakies 6msc'y dokupic jeszcze 512 (konkretniej na dooma 3 ktory i tak polozy maja grafe :) ) A co do cen to jeszcze nie poszly tak tragicznie w gore (ostatnimi dniammi 3zl na 256) Ja i tak kupuje tanio (rodzina pracuje w sklepie komputerowym i mam po hurtowych cenach)

To nie SDR się "muli" bo nie ma co, tylko masz mało ramu dołóż drugie 256mb i już nie powinno się "mulić" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze na 512 bylo jeszcze gorzej nie wiem moze te sdramy sa ******* ale u kumpla chodzi spoko - przyklad na 512 przy tych samych ustawieniach mam mniej punktow w 3d marku niz przy 256 (mowie o sd ramach) i programy(moze to malo wiarygodne) ale pokazuja mi bardzo niskie uzycie ramu przy 256...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...