Skocz do zawartości
tomek176

Problem z Asrock K7VT2 Via KT266A

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mam problem z tą płytką. Skręciłem zestwa. Na niej oparty i wstała jako 1100 Athlon, a włożyłem do niego 1700. Czyli należało zmienić freq external. Ta płyta ma to nawet zwokrowo, więc przestawiłem na 133. Komp wstał. Bios ok. Ale dochodzi do windowsa i System Halt "Mal function. Call your hardware vendor for supoirt. The system was halted" ...

Co mam zrobić ... :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie masz na tej płycie pamięci? Wygląda na to że nie wytrzymują taktowania 133 MHz, czyżby SD-RAM?

Pobaw się w BIOSie ustawieniami pamięci i AGP, przy niższych taktowaniach system będzie chodził.

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..qrcze ja sie spotkalem z tym ze K7VT2 nie zawsze chca wstawac na SDRach. co prawda odnioslem silne wrazenie ze jest to wina slabych zasilek typu Codegen czy Megabajt ale generalnie konstrukcja zasilania plyty tesh ma tu chyba spory wplyw bo nigdy nie trafilem na taki przypadek na Shuttle AK32A (bardzo podobna konstrukcja) mimo zastosowania identycznych komponentow. generalnie ten shuttle jest chyba lepsza alternatywa od tego ASRocka a kosztuje 10 zetow mniej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...