Jodlasty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Tak sobie kombinuję patrząc na tą tabelkę http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=430...ight=skraplanie że jeżeli w obudowie mam teraz 30,1C i grzeją przeciez się różne rzeczy jak karta graficzna, dysk...... to jaka może byc w tym mikroklimacie wilgotność? na pewno mniejsza niż w pokoju (chyba około 60%) temperature mam teraz na poziomie 21C cały czas mysle do ilu mogę zejść żeby nie zepsuc sobie kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 z normalnym chlodzeniem napewno nie bedzie skroplin... chyba ze masz cos co schodzi ponizej temp. pokojwej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 no wlasnie mam WC z chłodnicą za oknem i dlaczego temp. pokojowej jak w obudowie jest 31C w pokoju mam 23,3C temp. wody 21C i nic mi sie nie skrapla ale jak przyjda zimniejsze dni to bede mogl ustawic na mniej tylko nie chce przesadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 jak juz ci napisalem w sasiednim topiku - bez higrometru mozesz sobie tylko myslec i gdybac. albo zaizolowac wszystko na wszelki wypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 Ciekawe czy to drogie urzadzonko Może ruscy maja na stadionie hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 chyba prosciej byloby zmajstrowac urzadzonko, ktore utrzymywaloby temp. wody na poziomie (albo niewiele ponizej) otoczenia. wtedy i tak masz lepsze warunki wejsciowe do chlodzenia niz standardowe wc, a wykraplac sie nie ma co i gdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 chyba prosciej byloby zmajstrowac urzadzonko, ktore utrzymywaloby temp. wody na poziomie (albo niewiele ponizej) otoczenia. wtedy i tak masz lepsze warunki wejsciowe do chlodzenia niz standardowe wc, a wykraplac sie nie ma co i gdzie. mam takie urzadzonko jest to przerobiony termostat od akwarium i tam moge sobie ustawic temp. wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 ok - masz termostat, ktory trzyma stala temperature. a ja mialem na mysli "zmodowany" termostat, ktory nadaje zmienna temperature w zaleznosci od otoczenia (np. teraz masz w pokoju 20'C to niech woda ma 18, jak w pokoju temp spadnie do 15 to woda bedzie miala 13). mysle ze sie da cos takiego zrobic laczac termostat, termometr i troche elektroniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 9 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2003 Zamiast potencjometru regulującego trzeba by podpiąć kolejny czujnik temp. Ale coś czuje, że może być kłopot z wyregulowaniem tego.... Jak już masz tą chłodnicę za oknem to ja bym drugi obieg włączył na stałe z kompem - a tego po prostu zaizolował. A tak kombinujesz jak naćpana dżdżownica pod górę jak uniknąć wykroplenia - a i tak nie jest to metoda pewna i trzeba by izolację pociągnąć. A jak już zrobisz to ostatnie to czemu nie obniżyć temperatury ile się da.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...