Skocz do zawartości
drake87

montaż ddr-ów!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem ....ponieważ pamięc ram ddr nie posiada dodatkowego zęba [jak w przypadku sd ramów] to można się łatwo pomylić z montażem 8O tzn wsadzić na odwrót....moje pytanie to czy ten typ montażu ddr jest bez znaczenia, czy raczej trzeba się kierować według scisłych wskazówek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, no straaaaasznie ciężko jest włożyć DDR-a na odwrót. Ja parę razy próbowałem :oops: ale na szczęście mi się nie udało...

Chociaż pamiętam, że ktoś z forum kiedyś włożył pamięć na odwrót 8O Jak to zrobił - jego tajemnica ;)

moje pytanie to czy ten typ montażu ddr jest bez znaczenia, czy raczej trzeba się kierować według scisłych wskazówek ?

A tego pytania za cholerę nie rozumiem 8O Może jeszcze śpię???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem ....ponieważ pamięc ram ddr nie posiada dodatkowego zęba [jak w przypadku sd ramów] to można się łatwo pomylić z montażem 8O  tzn wsadzić na odwrót....moje pytanie to czy ten typ montażu ddr jest bez znaczenia, czy raczej trzeba się kierować według scisłych wskazówek ?

Nie ma szans wsadzić na odwrót. nacięcie nie jest na środku - to znaczy z jednej strony jest więcej wyprowadzeń niż z drugiej - jakbyś chciał wsadzić odwrotnie (na siłę) to byś połamał slot.

Nad forum masz reklamę ddr-ów i widać tam wyraźnie jak wyglądają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...