Jump to content

drake87

Stały użytkownik
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

About drake87

  • Birthday 04/04/1987

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Gdynia

drake87's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Chodzi Ci o uziemienie ? Uziemienia są w porządku, nowy blok 7 letni, przeprowadzane regularne konserwacje przez instalatorów. Mogę zmienić listwę zasilającą do komputera pytanie brzmi - czy to pomoże?
  2. Witam! Posiadam komputer z podpisu spięty kablem display port do monitora AOC G2460PG. Problem polega na tym, że obraz migocze przy obciążeniu podczas grania. Migotanie zmienia swoje nasilenie tzn. tak jakby wzmaga się podczas ładowania gry, jest bardziej widoczne na szarych tłach. W grach mam wyłączone vsync bo używam g-sync. Gdy zmienię odświeżanie monitora z 144 na 120 lub 100 wydaje się, że problem zmalał lecz nie został wyeliminowany. Co może być problemem? Monitor, przewód, karta, zasilacz? Może ktoś spotkał się z takim problemem. Może muszę założyć filtry ferrytowe na wszystkie kable komputerowe? Listwa antyprzepięciowa, komputer jest kilometr od lodówki itp. Proszę o pomoc.
  3. Wie ktos jak przestawić żeby domyslnym systemem był xp tzn 'wczesniejsza wersja windows' !? no bo kurde włącze sobie kompa, odruchowo ide zajarać [wiem to zabija] i kurde często mi przeleci na viste ;] z reguły używam xp vista jest do jakihś lepiejszych gierek lub gdy mi system wykorkuje..
  4. ok jest... mam 5 strumieni do wyboru :) mogę sobie przełaczać języki :)
  5. Da się w tym formacie rozdzielić jakoś napisy i lektora? Bo jak włączam film dokładnie "Scrubs - Hozy doktorzy", a odtwarzam all playerem, to wyskakuje mi pięciu lektorów i naraz każdy gada i do tego kilka rodzajów napisów.. i mam do wyboru języki ang fr spa ita naraz?! :blink: ja chcę tylko angielski! :(
  6. przestawiłem na 4x, pojechałem jeszcze w górę na 225 i teraz mam ht 900 odpaliłem. Jak narazie stabilny jest. Ale już na 230 nie chce się uruchomić windows :/ resetuje się... możę dać większe napięcie ? tylko pytanie ile? proc aktualnie ma 1.4v a pamięć ram 1.8v?!
  7. O taki miły temat to się dołącze... A można np. mieć ht na 1100 ? Bo podkręciłem a64 3500+ na 2400mhz czyli z nominału 200 x 11 na 220 x 11 i HT wyszło 1100? Chciałbym iśc bardziej w górę ale nie wiem co z tym HT Teraz HT działa jako 220 x 5 .. mogę np. zmienić na 220 x 4? stanie się coś? HT będzie wtedy jak łatwo obliczyć 880mhz? Pamięci mam 667mhz goodram.. mogą stanowić problem ale sie zobaczy...
  8. Wyczytałem gdzieś na niemieckim forum że ta płyta ma to do siebie, że czujnik buraki strzela.. wiec chyba nie ma sie co martwić... Ej a tak wogle to jak jest z tym hyper Transport? Bo ja jak zmieniłem fsb z 200 na 220 to mi taktowanie i ramki wzrosły.. normalka.. ale czemu hyper transport też się ruszyła z 1000 na 1100? Czy to jest bezpieczne?
  9. juz wiem w czym tkwił problem! w sterownikach! Wystarczy wejść w program files /agfa / scan_wise 1_50/ i należy edytować plik 'cnfgvars' szukając w wierszu /SCSI << /USE_ASPI 0 i wartość 0 zmienić na 1 ... temat uważam za zamknięty :)
  10. Witam. Posiadam skaner AGFA Snapscan e20. Po zainstalowaniu "świeżego systemu" Windows XP oraz zainstalowaniu skanera wraz z oprogramowaniem ScanWise. Nie moge uruchomic programu. Nigdy wczesniej nie bylo takiego problemu, a wczesniej tez korzystałem z Win XP. Przy próbie uruchomienia programu ScanWise pojawia się komunikat: "A communication problem occurred. Open the log file to find out more." Natomiast informacja w pliku log wygląda tak: ++++ PROBLEM DESCRIPTION +++++ ++++ SAT ERROR ID: A communication problem occurred. Open the log file to find out more. ++++++++ERROR STRING: General SCSI error, <<detail>> ++++++++++++++++++++++++++++++ Nie wiem w czym dokładnie tkwi problem. Probowalem uzywac dwoch wersji ScanWise 1,5 i 2,0 i w obu pojawia się ten sam problem. Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu. Aha kabel też zmieniałem.. :( <_<
  11. Kupiłem freezona 64 pro i temp w windzie pokazuje 32*C a w biosie 66*C !? ... a ja gram konwertuje itp... a jak dotykam żeberek czy head pipe to jest takie letnie.. pasta jest git założona.. tylko ciekawi mnie to że ten cooler za równo nie przylega.. jest o jakieś 2mm niżej.. na szerokość si.. zakładałem 3 razy nawet wspierając się śrubokrętem żeby zapinkę przy chaczyku dopiąć i tak samo.. hmm dziwny sprzęt.. a najwiesza beka, że czujnik aux w everescie pokazuje tyle co bios :) czyli 66*c :blink:
  12. taki jak moja herbata gdy postoi ze 2 godziny :) no taki ledwo letni ..
  13. już wiem co było nie tak.. trzeba mieć kabel dvi żeby na panelu lcd pozbyć się zakłócen z anteny..
  14. dotykam i jest zimny.. vcore jest stałe.. to chyba czujnik... ale wgrałem nowego biosa i jest to samo :(
  15. Jest to jak mi sie zdaje [ ale nie na bank] filipsiak 400 cinergy.. nawet dobry kiedyś go miałem... 0 problemów.. tylko ja go wychaczyłem za 40zł na allegro.. Poszukaj a może wdepniesz na tańszą aukcję ziom... :wink: Da się wyszarpać tańsze... wszak to allegro.. :) cierpliwości :D Ja dostałem jak pamiętam płytke na której były wszystkie programy do oglądania i szarpania canal + i HBO za darmochę :D ... Ale pamiętaj - jak głosi reklama " kradzież tv to przestępstwo" :) Mój blok to wogle jest dziwny.. sąsiad szarpie prąd za darmo.. sąsiadka ma sporą biblioteczke zgrywanych filmików :D
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.