Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 A więc Tristan, Wofek i inni jesteście pokonani :). Udało mi się: 1600+@2200+ czyli 1400MHz@1800MHz. Nawet sie nie spodziewalem, ze moj AROIA bedzie tak smigal hehe az zzielenial ze szczescia :). I to wszystko bez wc i peltierow tylko TitanTTCD5TB !!! Vcore 1,85!!!!! Tristan i nadal Soltek SUXX????!!! Chyba nie :). Aha nie moge pracować z takimi ustawieniami bo soltek ma tylko dzielnik 1/4 wiec PCi ma 42/3/4 za duzo :cry: . Dlatego niech ktos mi powie jak odblokowac mnoznik bezpiecznie i bez utraty gwarancji :). Wiem, ze ten proc jeszcze pociagnie pare MHZ ale nie probuje wiecej bo te PCI :(. Oto scrinn: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 BRAWO!!!!! :D :D :D Co do odblokowania mnoznika to najlepiej jest przykleic tasme samoprzylepna na mostki zrobic dziurki na otwory i przeciagnac po tasmie lakierem przewodzacym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Brawo gratulacje!!! To naprawde super wynik!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 CIENKO!!! jestem lepszy. Wkoncu skitralem WB jak mowilem mam juz Vcore moda. I podkrecilem 1400@1906mhz!!!!. TRISTAN SIE TAK LATWO NIE PODDAJE. Vcore to 2,05V Vdimm 2,9V a fsb 181mhz. Ja juz wiecej nie krece bo nie idzie :(( i sie boje o niego. Zostawiam go @1700mhz na nie podniesonym Vcore. Ponizej wrzucam WCPUID screen: Aha dodam jeszcze ze zainstalowalem XP na 98Se uruchamial sie max na FSB 174mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 no i tak ma być - amd góra moje jak najbardziej szczere GRATULACJE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 no to sorry, gratulacje dla obu panów overclokerów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Oj Tristan nie ladnie... Wstydz sie tak oszukiwac :twisted: Mogles juz lepiej zrobic ten zrzut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 CIENKO!!! jestem lepszy. Wkoncu skitralem WB jak mowilem mam juz Vcore moda. I podkrecilem 1400@1906mhz!!!!. TRISTAN SIE TAK LATWO NIE PODDAJE. Vcore to 2,05V Vdimm 2,9V a fsb 181mhz. Ja juz wiecej nie krece bo nie idzie :(( i sie boje o niego. Zostawiam go @1700mhz na nie podniesonym Vcore. Ponizej wrzucam WCPUID screen: Aha dodam jeszcze ze zainstalowalem XP na 98Se uruchamial sie max na FSB 174mhz. Takiś mocny :). To poczekaj na moje 2GHz :twisted: :twisted: :twisted: 8) . Niech ja tylko mnoznik odblokuje :twisted: . Jak mi na WC nie wyciagnie 2GHz to mu wszystkie nozki powyrywam :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 CIENKO!!! jestem lepszy. Wkoncu skitralem WB jak mowilem mam juz Vcore moda. I podkrecilem 1400@1906mhz!!!!. TRISTAN SIE TAK LATWO NIE PODDAJE. Vcore to 2,05V Vdimm 2,9V a fsb 181mhz. Ja juz wiecej nie krece bo nie idzie :(( i sie boje o niego. Zostawiam go @1700mhz na nie podniesonym Vcore. Ponizej wrzucam WCPUID screen: Aha dodam jeszcze ze zainstalowalem XP na 98Se uruchamial sie max na FSB 174mhz. Takiś mocny :). To poczekaj na moje 2GHz :twisted: :twisted: :twisted: 8) . Niech ja tylko mnoznik odblokuje :twisted: . Jak mi na WC nie wyciagnie 2GHz to mu wszystkie nozki powyrywam :P.:P ty juz sprzedales WC :twisted: :twisted: :twisted: . Zrob sobie Vmodda takiego jak ja z przelacznikiem (jak bede mial karte graficzna to porobie zdjecia bo na Virge Tuner mi nie chodzi :(. Piter ale jednak dawni redaktorzy overclockers.prv.pl sa mistrzami :) choc teraz ja w IN4 a ty w EXPC . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 zeby moj sie tak krecil... w koncu tez ma 1400mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan daj lepiej prawdziwy wynik jaki osiagnoles a nie bedziesz pokazywac jakies zmodyfikowane zrzuty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan daj lepiej prawdziwy wynik jaki osiagnoles a nie bedziesz pokazywac jakies zmodyfikowane zrzuty :Ptego sie wlasnie obawialem ze nikt nie uwierzy. PS. moglbys mnie nie obrazac???. A jeszcze jedno zeby sie usprawiedliwic procek ciach!owo chodzi np. jak rusze winampa to zwiecha :(. A jak odblokowac mnoznik ta tasma czy cos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan wierze ze ci sie udalo duzo wyciagnac z tego proca ale zaraz ci pokaze dlaczego ci nie wierze ze to jest prawdziwy zrzut :wink: To sie nie rowna to. FSB x mnoznik nie wychodzi tyle tylko 1906,06. A najwazniejsza zecz to taka ze widac na tym zrzucie taka zmorke co swiadczy o tym ze plik bym obrabiany w jakims kiepskim programie graficznym (prawdopodobnie PAINT). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 no ladnie wykryles mnie ;) . dobra prawdziwy zrzut : to byl max wiecej sie nie dalo :(. Aha byl jeszcze jeden feler zrzut byl zrobiony pod WinXP a stylizacja WCPUID byla z win98 :P. Ten jest prawdziwy to max co sie damlo Vcore 2.0V (dawanie 2.05V nic nie poprawilo) Vdimm 2,8V. Ale jestes spostrzegawczy musze powiedziec. Powiedz cos wiecej o tym odblokowywaniu mnoznika za pomoca tasmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 O stylizacji nie chcielo mi sie juz wspominac bo i tak cie przekonalem. Gdzies na zagranicznych serwisach juz to bylo. Zeby nie latac otworow po laserze i nie trzacic gwarancji to gosciu wpadl na pomysl zeby mostki zakleic tasma samoprzylepna przezroczysta. Potem tylko zrobil dziurki pod piny i polaczyl je lakierem przewodzacym prad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 O stylizacji nie chcielo mi sie juz wspominac bo i tak cie przekonalem. Gdzies na zagranicznych serwisach juz to bylo. Zeby nie latac otworow po laserze i nie trzacic gwarancji to gosciu wpadl na pomysl zeby mostki zakleic tasma samoprzylepna przezroczysta. Potem tylko zrobil dziurki pod piny i polaczyl je lakierem przewodzacym prad. 1.A lakier chwyci tasme?? 2.Te dzirki robil po naklejeniu czu przed??? 3.Lakier zejdzie np. po jakims plynie???. 4. Jaki lakier uzyc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 1.A lakier chwyci tasme?? 2.Te dzirki robil po naklejeniu czu przed??? 3.Lakier zejdzie np. po jakims plynie???. 4. Jaki lakier uzyc?? Nie robilem tego ale moje przemyslenia: 1. czemu nie? :) 2. Obojetne ale po naklejeniu moze byc troche trudniej ale za to napewno beda w odpowiednich miejscach (mozna tez wczesniej wymierzyc) 3. A po co ma schodzic? Zrywasz tasme i nie ma. 4. A juz ktos cos wymienial ale zobacz to co jest na tweaku i 4max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 1. Powienien chwycic. Sprawdz z lakierem do paznokci. 2. Nie pamietam ale chyba po przyklejeniu. 3. Przeciez zrywasz tasme i juz nie ma sladu. Jak zwyczajny lakier po zmywaczu do paznokci :) 4. Tak jak powiedzial Xon popatrz na 4maxie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan wyjasnilem twoje watpliwosci co do punktu numer jeden. Lakier super sie trzyma foli i dokladnie kruje wiec bedzie to super rozwiazanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Wszystko ładnie i pięknie tylko jeden feler : JAK ZROBIĆ DZIURKI W TAŚMIE ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Igla Wofek, igla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Igla Wofek, igla :)No to życzę powodzenia !!! Sprawdzałem i kicha :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 CIENKO!!! jestem lepszy. Wkoncu skitralem WB jak mowilem mam juz Vcore moda. I podkrecilem 1400@1906mhz!!!!. TRISTAN SIE TAK LATWO NIE PODDAJE. Vcore to 2,05V Vdimm 2,9V a fsb 181mhz. Ja juz wiecej nie krece bo nie idzie :(( i sie boje o niego. Zostawiam go @1700mhz na nie podniesonym Vcore. Ponizej wrzucam WCPUID screen: Aha dodam jeszcze ze zainstalowalem XP na 98Se uruchamial sie max na FSB 174mhz. Takiś mocny :). To poczekaj na moje 2GHz :twisted: :twisted: :twisted: 8) . Niech ja tylko mnoznik odblokuje :twisted: . Jak mi na WC nie wyciagnie 2GHz to mu wszystkie nozki powyrywam :P.:P ty juz sprzedales WC :twisted: :twisted: :twisted: . Zrob sobie Vmodda takiego jak ja z przelacznikiem (jak bede mial karte graficzna to porobie zdjecia bo na Virge Tuner mi nie chodzi :(. Piter ale jednak dawni redaktorzy overclockers.prv.pl sa mistrzami :) choc teraz ja w IN4 a ty w EXPC .Nom jestesmy mastachy nie ma co :). Wiesz gdyby nas nie wykupili z IN4 i EXPC to bysmy prowadzili overclockers.prv.pl...ale czego się nie robi dla 100.000E(euro). To Tris kiedy lecimi na jajorke??:P Heh ciekawe czy sie do VR-Zone zalapiemy :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Igla Wofek, igla :)No to życzę powodzenia !!! Sprawdzałem i kicha :cry:Ja tam zrobie by Wofek&Interloper Coprygiht all rigst reserved :). Ej wofek ty masz unlocked athlona?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Tristan wierze ze ci sie udalo duzo wyciagnac z tego proca ale zaraz ci pokaze dlaczego ci nie wierze ze to jest prawdziwy zrzut :wink: To sie nie rowna to. FSB x mnoznik nie wychodzi tyle tylko 1906,06. A najwazniejsza zecz to taka ze widac na tym zrzucie taka zmorke co swiadczy o tym ze plik bym obrabiany w jakims kiepskim programie graficznym (prawdopodobnie PAINT). Feluke dzieki, ze odkryłeś ten wałek :) i brawa za spostrzegawczosc :). Dzieki tobie juz nie musze 2GHz wyciagac zeby go pokonac, wystarczy 1,9GHz :) 8) dam rade tylko mnoznik odblokuje 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Igla Wofek, igla :)No to życzę powodzenia !!! Sprawdzałem i kicha ?!? Tzn co nie udalo sie igla w tasmie zrobic dziurki? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Ten numer z taśmą jest niewykonalny ( próbowałem i się nie udało, ale zastosowałem się do wskazówek z Tom's Hardware i się udało :) ) Jeżeli chcecie inną metode to macie linka : TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Ej, a jak by tak pomalowac mostki tym klejem i po wyschnieciu dopiero tasme nakleic?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Ej, a jak by tak pomalowac mostki tym klejem i po wyschnieciu dopiero tasme nakleic??Po co przykrywac to tasma (chyba zeby sie tylko nie starla). Po to jest tasma zeby odizolowac sciezke od masy bo tak to niedziala (trzeba latac otwory. Tom dlaczego mowisz ze jest nie wykonalne?? Przeciez trzeba tylko dobrze posmarowac przy pinach i powinno sie udac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 wlasnie sobie wykminilem ze tasma jest dobra jest tylko trzeba to inaczej zrobic klejisz tasme wzdluz mostkow i robisz na niej naciecia skalpelem w ksztalcie np. trojkata i juz dziala , ja tego nie sparawdzalem jeszcze ale w poniedzialek moze zobacze jak to sie sprawuje jak cosik wykminie to napisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...