Skocz do zawartości
k2

Obudowa pod P4

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam ładnej obudowy pod P4.

Ważne jest to aby miała 300watowy zasiłacz, miejsce na dodatkowy wiatrak z przodu iz tyłu, fajnie zeby byla czarna [ choc i tak ja przemaluje jak bedzie inny kolor]

Chodzi mi o sprzęt od 200 do 300zł

prosze o jakies sugestje, linki miło widzane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne jest to aby miała 300watowy zasiłacz, miejsce na dodatkowy wiatrak z przodu iz tyłu, fajnie zeby byla czarna [ choc i tak ja przemaluje jak bedzie inny kolor]

Chodzi mi o sprzęt od 200 do 300zł

prosze o jakies sugestje, linki miło widzane.

:idea: tutaj zobacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku nie wiem czy tym masz problemuz czytaniem

napisałem do 300. na 4max nie ma czegos takiego...

koles jak na razie to nie mam problemow z czytaniem , napisalem Ci tylko ze sa ciekawe, chyba ze nie doczytales sie tego ?! :evil:

a jak chcesz miec fajan obudowa to kup sobie uzywany bigtower , zasilacz , spray czarny , pilke do metalu itp. po jakims czasie (zaleznym od twoich umiejetnosci) bedziesz mial super obudowe , jakiej nikt nie ma.

qmasz ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOdecom Imperial heheheh :) NIe żebym był jakimś zagorzałym zwolennikiem ale czujnik temperatury regulator obrotów wiatraków i ładny wygląd czyni z tej obudowy niezłą propozycję kosztuje coś 315.no i dobre rozmieszczenie wszystkiego w obudowie i rózne takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOdecom Imperial heheheh :) NIe żebym był jakimś zagorzałym zwolennikiem ale czujnik temperatury regulator obrotów wiatraków i ładny wygląd czyni z tej obudowy niezłą propozycję kosztuje coś 315.no i dobre rozmieszczenie wszystkiego w obudowie i rózne takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły  :)

Jakis link ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOdecom Imperial heheheh :) NIe żebym był jakimś zagorzałym zwolennikiem ale czujnik temperatury regulator obrotów wiatraków i ładny wygląd czyni z tej obudowy niezłą propozycję kosztuje coś 315.no i dobre rozmieszczenie wszystkiego w obudowie i rózne takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły  :)

Jakis link ?
oto Link: http://www.modecom.pl/imperial_str.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne jest to aby miała 300watowy zasiłacz, miejsce na dodatkowy wiatrak z przodu iz tyłu,...

no to juz nie musisz szukac 8)

kupujesz Enlight EN-7237 z zasilaczem 300W PIV i juz - cena troche ponad 300zl zobacz np TU

ma 300W zasilacz - jeden z lepszych ogolnie dostepnych w Polsce (taki akurat mam) - +5V/25A , +3.3V/20A lub 18A , +12V/14A (chyba tak, nie moge sprawdzic bo akurat mam zaslonieta "naklejke"), trzyma napiecia, jest cichy, itp

obudowa MIDI TOWER - zatoczki - 2x3.5 - 4x5.25, niestety bezowa jak inne, ale mozesz pomalowac :wink:

jak kupujesz w pudelku to masz od razu dodatkowy wentylator z tylu pod zasilaczem, a z przodu masz ramke na wentylator

chcesz sobie poczytac o Enlightach to TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam obudowe taka jak tu z minimalnymi przerobkami

muysle ze bylo warto, zreszta jeszcze ja bede dalej tuningowal :lol:

Jak na moj gust to takie cos chyba trudno i szkodza przerabiac(poza robieniem dziurek) ;)

dlaczego trudno i szkoda ?

dziurki to podstawa (wentyle, wlot/wylot)

chce zalozyc jeszcze "okno" i troszke niebieskiego kabelka w srodku

no i o konsolce na czole to nie wspominam

takie tam drobne usprawnienia i wizualizacje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam obudowe taka jak tu z minimalnymi przerobkami

muysle ze bylo warto, zreszta jeszcze ja bede dalej tuningowal :lol:

Jak na moj gust to takie cos chyba trudno i szkodza przerabiac(poza robieniem dziurek) ;)

dlaczego trudno i szkoda ?

dziurki to podstawa (wentyle, wlot/wylot)

chce zalozyc jeszcze "okno" i troszke niebieskiego kabelka w srodku

no i o konsolce na czole to nie wspominam

takie tam drobne usprawnienia i wizualizacje :lol:

No ja wlasnie o tym przodzie mowie, ani tego pomalowac ani nic, chodz wyglada ladnie. Ale to moje takie zboczenie, bo obudowe trzymam sobie w specjalnym miejscuw biurku, tak ze jej bokow nie widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z hałasem z zasilacza w tych obudowach, moze kots ma i moze takze wywalił kratke.

prosze o info. [320 jesze zniose]

no przeciez pisalem ze ja ma - ale sam zasilacz :wink:

jest cichy - standardowo wiatrak tego zasilacza pracyje z predkoscia 1400rpm - wzrasta ona jezeli temp. w zasilaczu/obudowie rosnie, niestety nie wiem do ilu (u mnie raz pracowal z predkoscia okolo 2000rpm) bo mam zasilacz na zewnatrz obudowy (ale akurat zasloniety ten bok z naklejka - jak juz pisalem), kratki nie wywalalem bo szkoda gwarancji - 2 letniej na dodatek 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku nie wiem czy tym masz problemuz czytaniem

napisałem do 300. na 4max nie ma czegos takiego...

koles jak na razie to nie mam problemow z czytaniem , napisalem Ci tylko ze sa ciekawe, chyba ze nie doczytales sie tego ?! :evil:

a jak chcesz miec fajan obudowa to kup sobie uzywany bigtower , zasilacz , spray czarny , pilke do metalu itp. po jakims czasie (zaleznym od twoich umiejetnosci) bedziesz mial super obudowe , jakiej nikt nie ma.

qmasz ???

potwierdzam, ja kupiłem zgrzyta za 230zeta z zasilaczem 300w, teraz wygląda jak nie powiem co (czarna z czerwonymi wstawkami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...