marcinsz0 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 mam duży problem mam procesor 1700 + SERIA JIUHB dlt ,chodził kilka dni na płycie MSI k7t delta-l potem zmieniłem płytę na ABIT NF7-S działał kilka godzin ale zacząłem się bawić mnożnikiem i po daniu 15 x 133 komputer już się nie uruchomił , dodam że procesor chodzi sprawnie na innej płycie/innego producenta / ale nie chce si ę uruchamiać na abicie/sprawdzałem na innych ABITACH NF7-S i nie działa/ koleś w serwisie powiedział że płyta jest po prostu nie kompatybilna z tym procesorem ale ja mu coś nie wierzę bo chodził dobrze kilka godzin a teraz ani ruch czarny ekran zero reakcji no i zaczeło się to po zmianie mnożnika. czy mógł się jakoś procesor uszkodzić dodam że wcześniej chodził sprawnie na MSI na 2100 Mhz ,macie jakieś pomysły??? teraz musiałem kupić 2000 + i płyta działa normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 a zmieniles chociaz napiecie? jesli tak to pewnie albo za malo , albo za duzo i zasilka padla.. innych alternatyw nie widze.. downclock go tak jak byl i wtedy zobacz czy chodzi albo daj wieksze napiecie. nic innego mi nie przychodzi do glowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 na plycie glownej znajdz zworke clear cmos i przestaw, ewentualnie wyjmi bateryike na dluzszy czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Dokladnie jak pisze kolega wyzej.. Wyczysc biosik, bo pewnie troszke przesadziles. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 clear cmos a nastepnym razem jak podkrecasz do daj wieksze napiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 panowie clear biosu nic nie daje ,tak samo wyciągnięcie bateri,napięcia zwiększałem a zasilacz jest dobry, to wina procesora ze się nie chce uruchomić ale nie wiem co się z nim stało, tak jak pisałem płyta działa poprawnie teraz z athlonem 2000+ a z tym 1700+ ani ruszy czany ekran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 co to jest za "dobry zasilacz" :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 mam kijowy zasilacz ale dobry w sensie że działa i piszę ponownie : to nie wina zasilacza bo komputer na procesorze 2000+ uruchamia się poprawnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 no to juz nie raz napisano - CLEAR CMOS !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Jak jeszcze ktos napisze tu CLEAR CMOS, to osobiscie dam mu bana 1. Postojebstwo. 2. Kolega juz to robił 3. Plyta z athlonem 2000+ dziala. marcinsz0, to może i śmieszne, ale spróbuj przeflaszowac bios? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 dobra sprawdzałeś płyte bo wkładałeś do niej innego proca a nie mozesz zrobić odwrotnie i sprawdzić twojego nie chodzącego proca w innej płycie . moze poprsotu jakimś cudem zdechł i kombinacje nie pomogą i nie zapomnij po przełożeniu proca ..... Clear Cmos Ja nic nie mówiłem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Dyć napisał, że na innych abitach też nie działa. Skoro działał, to przyczyny trzeba szukać w procku. Może pasta trafiła gdzieś na mostki? Jak masz możliwość, to sprawdź, czy inny 1700+ nie ruszy. Ustawienia napięć i taktowanie proca w BIOSie oczywiście na auto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 1.procesor działał na innej płycie normalnie 2.pasty na mostkach brak 3.bo biosu nie da się wejść 4.bios jest w najnowszej wersji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 1. Czy na takiej samej płycie w końcu działa, czy nie? 3. To wejdź na innym procu - ja jest na auto, to ustaw tak jak powinno być na sztywno i wymień proca. 4. Czy coś jeszcze zmieniałeś w momencie gdy przestał chodzić? 5. Czy inny 1700+ (dla pewności dlt) chodzi na tej płycie? Chodzi o to, by definitywnie ustalić, czy to kwestia płyty, proca, czy konkretnej kombinacji tego egzemplarza płyty i tego egzemplarza proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 1.działał procesor ale na płycie innej firmy,na innym abicie nf7-s nie uruchamiał się 2.było ustawiane na innym procesorze na stywno parametry dla procesora 1700+ raz po takim zabiegu się odpalił ale potem znowu kupa 3.nic nie mnieniałem poza mnożnikiem i delikatnie napięciem v core 4.nie sprawdzałem innego proca 1700 na płycie bo nie mam nikogo z tym prockiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no tak panowie okazuje sie ze procesor jest uszkodzony i nie uruchamia się na wszystkich płytach jak wygląda sprawa reklamacji robiąjakieś problemy w AMD z wymianą?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Dijkstra został moderem i jak szaleje :lol: boimy sie...... W jaki sposó jest uszkodzony :?: Czy jadro jest ukruszone :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 nie jest uszkodzony mechanicznie tylko nie odpala się na większości płyt głównych jedynie u kolegi działał na płycie MERKURY z zewnątrz wszystko jest z nim ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 a sprawdzales w druga strone? tj inny procek na twojej mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no oczywiśćie sprawdzałem płyta jest dobra chodzi na niej teraz 2000+ tylko procesor zepsuty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 Wsadź na płytę inny procesor ustaw w biosie 11x133 zapisz zmiany wyjdz i wyłącz komp. Włóż swoją 1700+ i odpal. I gra jak gitara... Z MSI tak już jest, na niższych duronach (<900) identycznie nie odpala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 boshe dawno niewidzialem takiego watku :/ kazdy po sobie powtaza :D marcinsz0 napisal ze cos zrobil a wy mu dalej radzicie zeby to zrobil no poprostu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...