ania milczak Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Nie wiem czy pisze na dobrym forum, ale chodzi mi wlasciwie o podkrecenie mojego komputerka. Byl u mnie kuzyn i zainstalowal mi 3dmark 2001 se. Niestety zostalam wyszydzona (przynajmniej tak to odebralam) ze jak na moj sprzet wynik 4995 to troche marnie. Mam athlona 2400+, 512 ram oraz geforce'a 2 ti 64 (msi). Czy to faktycznie wyglada tak marnie? Mam swierzo zainstalowanego win xp z dx 9, a kuzyn dorzucil sterowniki 41.07 ze strony producenta, viahyperion 447 i najswierzszy bios. Chlopaczysko nie wie czemu mam tak kiepskie wyniki. Czy one faktycznie sa az takie zle? Przyznam ze troche sie tym przejmuje. No nic, buziaczki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Wszystko jest bardzo dobrze, a dlatego masz taki maly wynik bo masz taka grafike a nie inna, na geforce 2 ti to jest wynik akurat, jak chcesz wiecej to kup sobie lepsza karte graficzna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 czego sie dziwic? gf2 ti wiecej nie pociagnie :) choc moze detonatory 43.45 moglyby troche pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania milczak Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Dzieki chlopaki, uspokoiliscie mnie. Moge spac spokojnie :) Specjalne buziaki dla was!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 trzymam Cie za slowo!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania milczak Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Ale teraz to juz chyba jest cos nie tak. Zainstalowalam ten program u kolezanki ktora ma komputer od 2 miesiecy i ma wynik 4600. Jezeli dobrze wszystko zobaczylam to ma amd 2000+, 512 ramu i geforce fx 5200 (tak jak ja od msi :)). Teraz pytanie czy to ja mam byc dumna, czy to u niej cos nie gra? Cale szczescie ze final fantasy VIII i tak dobrze chodzi, obydwie bardzo lubimy te gre. Pa pa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Odp. jest prosta- fX 5200 to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o i taki wynik jest jak najbardziej normalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 macie z kolezanka kijowe karty graficzne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 no juz wszystko sie wyjasnilo powiem tylko dziendobry nowa kolezanko :-) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania milczak Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Widocznie jestesmy siebie warte :) Dzieki, buziaczki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 ja na default (250/400) robie ok 5200 a na 300/460 ok 5800 na procku jak w podpisie - wiec wynik jak najbardziej w normie. PS Witamy na forum - jedna sprawa - na przyszlosc staraj sie precyzyjniej forumlowac temat topicu :D Pozdro PS2 kubasik a ty masz kijowego procka i nikt ci tego nie wypomina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2003 Nie wiem czy pisze na dobrym forum, ale chodzi mi wlasciwie o podkrecenie mojego komputerka. Byl u mnie kuzyn i zainstalowal mi 3dmark 2001 se. Niestety zostalam wyszydzona (przynajmniej tak to odebralam) ze jak na moj sprzet wynik 4995 to troche marnie. Mam athlona 2400+, 512 ram oraz geforce'a 2 ti 64 (msi). Czy to faktycznie wyglada tak marnie? Mam swierzo zainstalowanego win xp z dx 9, a kuzyn dorzucil sterowniki 41.07 ze strony producenta, viahyperion 447 i najswierzszy bios. Chlopaczysko nie wie czemu mam tak kiepskie wyniki. Czy one faktycznie sa az takie zle? Przyznam ze troche sie tym przejmuje. No nic, buziaczki! Wynik zarówno ty jak i koleżanka macie całkiem w normie. GF 2Ti kiedy była nowością - to wszyscy się nią zachwycali. W swoim czasie była to najwydajniejsza (no może GF 2 Ti GTS był szybszy) karta na rynku. Było to dość dawno - około 2000/2001 roku. Obecnie karty które robią takie wyniki (około 4000-5000 w 3dmarku 2001) są rozwiązaniami low-end (GF FX 5200 np) B. Duzo zalezy od karty graficznej (ale nie wszystkim przeciez najszybsze demony sa potrzebne - prawda? moja dziewczyna ma Matrox G200 - i jej wystarcza do filmow i worda) - ja np na swojej Gf 4 ti (podkreconej lekko) robię około 10000 pkt w 3dmarku'01 przy wolniejszym procesorze. A co sie tyczy kuzyna - to widać zasila on grono tych co to grają w 3D marka ;), a z ludzi mających niższe od nich wyniki po porstu szydzą (coś jak komputerowa odmiana gościa w garniturze od najkiego lub riboka ;) ) - dla ciebie najważniejsze nie powinno być to ile masz w 3D marku, ale fakt - czy twoja karta wystarcza ci do tego do czego jej używasz. Pozdrawiam nową forumowiczkę ! Buziaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 "dla ciebie najważniejsze nie powinno być to ile masz w 3D marku, ale fakt - czy twoja karta wystarcza ci do tego do czego jej używasz. " wojwar no normalnie sie wzruszylem twoja mowa :P PS juz bez jaj - cos pokreciles bo nie ma czegos takiego jak Ti GTS - pierwszy GeForce 2 sie nazywal GTS od Giga Textel per Second - pozniej wydajniejszy jest Pro, pozniej ulepszone Pro czyli Titanium, a na koncu nieadekwatnie drogi co do swojej szybkosci GeForce 2 Ultra. PS2 A buziaki dla forumowiczki to jak najbardziej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 "dla ciebie najważniejsze nie powinno być to ile masz w 3D marku, ale fakt - czy twoja karta wystarcza ci do tego do czego jej używasz. " wojwar no normalnie sie wzruszylem twoja mowa :P A co tu wzruszającego ? Mojej dziewczynie np. nie jest potrzeban mega wydajna karta. Ona komputera używa do Worda, Excela, DivXów - ma Celerona 850 i Matroxa G200 - jest bardzo zadowolona i mówi że szybszy jej nie potrzebny. Ania napisała coś takiego: Cale szczescie ze final fantasy VIII i tak dobrze chodzi, obydwie bardzo lubimy te gre. Pa pa! i o to chodzi - dla nieiej ważne jest to że jej ifnal fantasy VIII chodzi - bo bardzo lubi tę grę - a wynik w 3Dmarku jest mniej ważny (zresztą o wiarygodności akurat tego benchmarka możnaby dużo pisać) PS juz bez jaj - cos pokreciles bo nie ma czegos takiego jak Ti GTS - pierwszy GeForce 2 sie nazywal GTS od Giga Textel per Second - pozniej wydajniejszy jest Pro, pozniej ulepszone Pro czyli Titanium, a na koncu nieadekwatnie drogi co do swojej szybkosci GeForce 2 Ultra. faktycznie nie pochrzaniło mi się chodziło mi o właśnie o GTS o ile dobrze pamiętam to jeśli idzie o wydajność to kształtowała się tak: GFeroce 2 ti, potem PRO, a potem GTS (ale może GTS było mniej wydajne niż PRO) ech... a skomplikowania dodaje fakt, że znalazłem opis karty Geforce 2 GTS Pro ;) http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/58 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 tak bo pro to ulepszony GTS a Titanium to ulepszone Pro :) Pozniej jest Ultra - a GTS bylo pierwsze - taka reklama na zachecenie klientow ze niby miliard teksteli jest fill rate. A co do wzruszenia - to dla jaj napisalem - bo to bylo takie wyniosle - najwazniejsze nie powinno byc... ale to ze... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 18 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2003 hehehe kobieta sie pojawia na horyzoncie a koguty strosza piorka :) niezle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 hehehe kobieta sie pojawia na horyzoncie a koguty strosza piorka :) niezle :lol: panowie GTS -> 200/333 gpu/mem PRO -> 200/400 TI -> 250/400 ULTRA->250/460 i to tyle Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 "Mojej dziewczynie np. nie jest potrzeban mega wydajna karta. Ona komputera używa do Worda, Excela, DivXów - ma Celerona 850 i Matroxa G200 - jest bardzo zadowolona i mówi że szybszy jej nie potrzebny". Mojej też niejest, ale mojego radka 8500, którego jej na chwilę włożyłem do kompa niechce oddać... Mówi że ta jest o wiele szybsza. A ja chce sprzedać 2 Radki i 9700 Herca zakupić, ale kobita ważniejsza... Miło spotkać dziewczyne na forum :) Oby tak dalej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania milczak Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 "hehehe kobieta sie pojawia na horyzoncie a koguty strosza piorka :) niezle" Powiem wam szczerze chlopaki ze czasami to jest meczace, jak mezczyzni staraja sie pokazac dziewczynie swoje walory. Ale powiem wam tez ze odpowiednia kobieta jest w stanie to docenic i czasami to jest naprawde slodkie. Teraz wypadaloby sie spytac co nalezy kupic (dzis) zeby nie przeplacic i byc zadowolona, ale to juz chyba na innym forum. Dzieki chlopaki... doceniam to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 19 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2003 no to jako winowajca :) napisze cos... 1. Aniu jezeli nie potrzebujesz nie kupuj, bo to wszystko co sie dzieje ze sprzetem komputerowym to jeden wielki wyscig szczurow 2. do czego chcesz uzywac innego (lepszego) sprzetu? i ile chcesz na to wydac? 3. a dziewczyny to sa naprawde suuuper istoty :) szkoda tylko ze my czasami nie umiemy do nich podejsc wlasciwie.. .:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania milczak Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 1 Teraz nie potrzebuje, ale co bedzie za jakis czas? 2 -powiedzmy ze mam 300 -powiedzmy ze mam 350 -powiedzmy ze mam 400 3 A to bardzo ciekawe. Mam do was pytanie chlopcy: Co byscie zrobili gdyby wasza dziewczyna powiedziala wam "Albo komputer, albo ja"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 1 Teraz nie potrzebuje, ale co bedzie za jakis czas? 2 -powiedzmy ze mam 300 -powiedzmy ze mam 350 -powiedzmy ze mam 400 3 A to bardzo ciekawe. Mam do was pytanie chlopcy: Co byscie zrobili gdyby wasza dziewczyna powiedziala wam "Albo komputer, albo ja"? zmodował bym kompa na podobieństwo dziewczyny :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 moze ja sie wypowiem? ad3. ja staralbym sie dojsc z dziewczyna do kompromisu. jesli to nie wyjdzie , to widocznie nie jest mnie warta . [:|] a chodzi mi konkretnie o to ze kazdy ma swoje zainteresowania/slabosci ktorych za zadne skarby nie opusci/nie wyrzeknie sie ... tak juz jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ania milczak Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 moze ja sie wypowiem? ad3. ja staralbym sie dojsc z dziewczyna do kompromisu. jesli to nie wyjdzie , to widocznie nie jest mnie warta . [:|] a chodzi mi konkretnie o to ze kazdy ma swoje zainteresowania/slabosci ktorych za zadne skarby nie opusci/nie wyrzeknie sie ... tak juz jest... Nawet np kosztem celibatu? Bylbys w stanie tak zyc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 1 Teraz nie potrzebuje, ale co bedzie za jakis czas? 2 -powiedzmy ze mam 300 -powiedzmy ze mam 350 -powiedzmy ze mam 400 3 A to bardzo ciekawe. Mam do was pytanie chlopcy: Co byscie zrobili gdyby wasza dziewczyna powiedziala wam "Albo komputer, albo ja"? 1. za jakiśczas kupisz lepszą kartę za mniejszą kasę bo to, co dzisiaj jest high-end będzie co najwyżej średnie. 2. do 300 - radeon 9000/9000 pro do 350 - radeon 9100 do 400 - lepszy radeon 9100 lub GF4Ti4200 (sporo lepszy od R9100). 3. hmmm ... po co mi dziewczyna nie pozwalająca mieś własne hobby ? jak się nie podoba to wypad ! ale na szczęście moja wie, że bez kompa bym usechł. :) pozdroofki dla chyba drugiej dziewczyny na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 e tam.. chyba jest jakas dziewczyna na swiecie ktora 'trawilaby' kompa ... a poza tym.. zawsze sa jeszcze ... ale to w ostatecznosci :| ps. faceci tez sie 'musza meczyc' z 'dziwactwami' niektorych kobiet i jakos sa ze soba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 3. hmmm ... po co mi dziewczyna nie pozwalająca mieś własne hobby ? jak się nie podoba to wypad ! ale na szczęście moja wie, że bez kompa bym usechł. :) pozdroofki dla chyba drugiej dziewczyny na forum. popieram w zupelnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Chyba z 8000 zarejestrowanych użytkowników i 2 kobiety - nieźle ;) Ciekawe czemu tu tak mało ich zagląda :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 niech zgadne... 'wstret' do kompow?? ew. strach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 20 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2003 Właściwie to to było pytanie retoryczne, ale niech ci będzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...