MeHow Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Otoz :) zalozylem sie z adminem, ze do piatku do godziny 24 nie zlamie mojego hasla na ftp, ktore postawilem przy pomocy programu Serv-U. Haslo jest 141 literowe :) , ustawilem takie, zeby sie ustrzec lamania hasla literka po literce ;]. Jednakze mam teraz inny problem. Admin napisal mi na gg cos takiego: "Michał (16:12) no jak tam lamanie haselka idzie? Michał (16:13) Dawid Rzazonka (16:13) już prawie koniec Michał (16:13) taaa Michał (16:13) nie wierze Dawid Rzazonka (16:13) i ni chodzi o odgadnięcie hasełka. Dawid Rzazonka (16:14) tylko o zapuszczenie eploita na twoim kompie. Michał (16:14) chodzi o zapisanie czegos w moim katalogu ftp Dawid Rzazonka (16:14) ser-u ma błąd. Dawid Rzazonka (16:14) skryptem go załatwie. " Tak wiec jak mu jakos zagrodzic droge i nie pozwolic na zlamanie hasla?? Jakies pomysly. A glupoty w stylu wylaczyc komputer sobie darujcie :/ Ahh zapomnialem dodac, ze on lamie to haslo z servera (LINUX DEBIAN) PIII 700Mhz 512sdr :) (moze to ma jakies znaczenie) :) BTW postawilem Firewalla (ZoneAlarm) zabezpieczenia na med. Czekam na sugestie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 hhm, najprosciej bedzie zmieniac haslo cio pare minut :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Jak masz go za firewallem to raczej nie powinien sie wlamac na kompa i wlaczyc skrypta. Jezeli ten program ma blad to o<span style="color:red;">[ciach!]</span>l porzadnie autora tego oprogramowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 lukas666 - ty jestes madry?? czytac umiesz?? no comments :/ feluke - ty tez walnales :] ale myslisz, ze bedac za zonealarmem nic mi nie grozi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 nie wiadomo do ktorej wersji ma exploita - zainstaruj inna/starsza wersje :P np calkiem stara. on sie nie zorientuje, a skrypcik juz nie powinien ruszyc ;) drugi pomysl: jak masz ntfs to zmien prawa katalogu na brak zapisu. nawet jak zlamie serv-u to i tak nic nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 phranzee: wątpię/wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 hm :) z oficjalnych zrodel wiem, ze jego skrypcik niewypalil :] ale wiem, ze stara sie cos zrobic :] w sobote z rana jak sie obudze po imprezie doniose, czy wszedl, czy nie :] ale nadal czekam na pomysly =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 phranzee: wątpię/wątpię.no co ty :P a) skrypty czy inne cuda sa pisane pod konkretne wersje/buildy B) serv-u to zwykly program, wiec prawa do zapisu tez go obowiazuja ;) przeciez skryptem nie dostanie sie na nim shella z rootem :) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 A im starsza wersja tym więcej bugów. Z tego co pamiętam serv-u działa jako usługa systemowa a więc ma uprawnienia systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...