Dr.Crash Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Witam wszystkich! Tym razem zwracam się o wyjaśnienie mi pewnej kwestii dotyczącej płyty ww epoxa, a ustawień pamięci synchronicznie i asynchronicznie. Niedawno wyczytałem że zmniejszając częstotliwość pamięci na 100, uzyskuje się lepszą wydajność aniżeli przy 133. Kwestia ta dotyczy płyty epoxa. Czy mógłby ktoś szeżej wyjaśnić tą kwestię, i ewentualnie podpowiedzieć jak to zmodyfikować w biosie? Z góry dziękuję. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 :) nie prawda!. Najszybciej i najwydajniej jest na synchronicznych taktwoaniach 133/133!!! ktos ci glupot napowiadal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 poszukaj ktoś już ten temat poruszał a pozatym ustawienie pamięci asynchronicznie może conajwyżej ci zwolnić a nie przyspieszyć kompa :roll: :roll: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 własnie, gdzies tu juz przewinol sie ten temat, ale nie moge go znalezc. wracając do tematu, aktualnie mam ustawione na 133. ale gdy probuje podkrecic opcją fast, to juz pojawiaja sie błędy w mem86. A gdy ustawie na turbo to az sie roi od errorów. co to powoduje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2002 własnie, gdzies tu juz przewinol sie ten temat, ale nie moge go znalezc. wracając do tematu, aktualnie mam ustawione na 133. ale gdy probuje podkrecic opcją fast, to juz pojawiaja sie błędy w mem86. A gdy ustawie na turbo to az sie roi od errorów. co to powoduje? PO prostu pamięci nie wytrzymują takiego taktowania.Jak się nie mylę to takie podkręcanie jest równoznaczne zmienianiu timingów ręcznie na innych płytach.Masz słabe pamiątki i tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...